Wkeno

Hvordan takle søvnløshet

Du kan se mange artikler om å bli kvitt søvnløshet, men denne artikkelen kommer til å blande det opp litt. Her vil denne artikkelen forklare takle søvnløshet.

Trinn

Hvordan takle søvnløshet. Innse at det er ingenting galt med søvnløshet.
Hvordan takle søvnløshet. Innse at det er ingenting galt med søvnløshet.

Før du begynner

 1. 1
  Innse at det er ingenting galt med søvnløshet. Du kan gjøre en av to ting: å takle det eller prøve å "fikse" det. Begge er vanskelig, og begge har folk som ønsker å gjøre det, men du må jobbe på noe du virkelig ønsker.
 2. 2
  Tenke veldig hardt om du vil. Du ønsker å sikre at du velger den avgjørelsen riktig for deg. Tro det eller ei, kan dette påvirke flere deler av livet ditt. Tenk over disse tingene:
  • Hvordan føler jeg når jeg får til å sove og våkne opp? Trøtt? Irritert? Lykkelig? Spent?
  • Har jeg noen stress eller spenning som kan forårsake søvnløshet min? Kan jeg bli kvitt det? Hvem vil den effekten hvis jeg kan? Bør jeg bli kvitt det bare fordi jeg ikke kan sove rett?
  • Hva slags søvnløshet har jeg? Er det problemer med å få sove? Problemer med å sove?
  • Hva / hvordan jeg føler om å ha eller den generelle tanken på søvnløshet?
  • Hva gjør jeg for å bli kvitt søvnløshet allerede? Virker det? Hvilke effekter har det på min søvnløshet?
  • (Bare for å klare det opp, "Jeg blir brukt som om du stiller spørsmålene til deg selv.)
 3. 3
  Prøv å lage en "pro og con"-listen, hvis du tror det vil hjelpe. Det er en god måte å organisere tankene dine og gjøre vedtak.

På vei

 1. 1
  Gjør noe du liker omtrent en time før du går inn på soverommet og prøve å sove. Gjøre det ekstra spennende. Gå på en øvelse maskin, spille en sport (innendørs hvis det er sent, selvsagt), eller dans. Det er en god ting om søvnløshet. Hvis du har det, du egentlig ikke trenger å ta det med ro før du går til sengs. Du vil ikke være i stand til å sovne den andre eller omtrent en time etter at du får i sengen, uansett.
 2. 2
  Før du kommer inn i sengen, enten det er din seng tid eller det er ingenting på TV å se på, meditere. Bare sitte ned, krysser du beina, lukke tankene, og tømme tankene. Eller, hvis du vil, be til Gud. Du kan takke ham, eller be om noe, eller bare snakke med ham. Bare prøv å gjøre noe som beroliger deg. Du har hatt din moro, så nå kan du ta det med ro.
 3. 3
  Gjør en rolig, avslappende aktivitet, som å lese, ballroom dancing, gjør din seng, eller fange opp at arbeidet du har blitt ", som betyr å komme til" for de siste åtte ukene.
 4. 4
  Bare fordi du har insomnia betyr ikke at du ikke blir lei (med mindre det er et ekstremt tilfelle, som er semi-sjelden). Når du begynner å bli litt sliten, la seg ned i sengen og lukk øynene. Hvis søvnløshet deaktiverer du fra konstant søvn slik at du våkner opp igjen, bare lukke øynene og tenke på noe du elsker.
 5. 5
  Om natten, tillat deg selv å bare gi slipp på alle dine problemer. Lindrer stress og bare slappe av. Dette vil gjøre at søvnløshet virke som bare å ha en "pause" for å reflektere og glede på dagen eller foregående dagene.

Tips

 • Ikke bruk datamaskinen eller smarttelefonen overdrevet før sengetid. Hvis mulig, skjule dem!
 • ikke ta sovetabletter på lang sikt. bare bruke så når du egentlig ikke har sovet i flere dager for bare natten når det er uutholdelig. fordi sovepiller er vanedannende. prøv det uten dem.
 • Husk at det er mange forskjellige typer søvnløshet. Denne ene mål mot den vanligste av problemer med å sovne og / eller problemer med å forbli sovende.
 • Det finnes gode og dårlige effekter til å ha søvnløshet og ikke ha det. Så virkelig vurdere # 2. For eksempel si at du har en venn som hadde søvnløshet og håndtert det en stund. Han gikk ut sent på kvelden, og møtte jenta i hans drømmer (og nå, hans kone). Hvis han aldri hatt søvnløshet han ikke ville ha møtt henne. Så igjen, for alt han visste, om han ikke har søvnløshet, kunne han ha funnet et lodd neste dag og vunnet millioner av dollar, men det er ikke å si at han ville ha.

Advarsler

 • Denne artikkelen er retningslinjene for psykologisk cooping med søvnløshet. Vær forsiktig med hva lengder du gå for å bli kvitt søvnløshet.
 • Med gode effekter kommer dårlige effekter. Hvis det er noen ekstreme effekter du har problemer med, kan du snakke med en lege eller psykolog umiddelbart. De fleste symptomer på søvnløshet er utholdelig, though.