Wkeno

Hvordan legge til mer jod i kostholdet ditt

De fleste individer i utviklede land oppnå tilstrekkelig jod nivåer gjennom sitt daglige kosthold uten tilsiktet forsøk på å sikre jod inntak på grunn av mat festningsverk og naturlige jod nivåer i mange matvarer. Trenger friske voksne ca 150mcg per dag av jod, gravide kvinner trenger opp til 220mcg, og ammende kvinner trenger opp til 290mcg per dag. Dine jod nivåer og behov kan være enkelt og nøyaktig vurderes med urin og skjoldbruskkjertelen sjekker av helsepersonell. Hvis du trenger mer jod i kostholdet ditt, kan du følge trinnene nedenfor.

Trinn

Hvordan legge til mer jod i kostholdet ditt. Bruk iodized salt i matlaging og baking.
Hvordan legge til mer jod i kostholdet ditt. Bruk iodized salt i matlaging og baking.

Bruk tabellen salt med jod

De fleste bord salter har jod som en ekstra ingrediens for å forhindre jod mangel. Med mindre du følger en lav-natrium diett eller misliker bordsalt, er dette en billig og effektiv måte å få jod i kostholdet ditt. De fleste voksne kan få 100% av sitt daglige inntak av jod ved å legge sammen litt over 1/2 teskje iodized bordsalt (ca. 3g) til sine måltider hver dag.

 1. 1
  Bruk iodized salt i matlaging og baking. Når oppskrifter ringe for salt, bruk salt med jod bordsalt å legge til jod til oppskrifter uten å endre smaken.
 2. 2
  Sett jodisert salt i salt shaker. Når du legger til salt til måltider, velge en iodized salt for å få tilstrekkelig jod uten ellers å endre kostholdet.

Spise sjømat

Sjømat er naturligvis en utmerket kilde til jod. Spis et utvalg av sjømat for å få sunne fettsyrer, vitaminer, mineraler, og jod du trenger for å opprettholde en sunn konsentrasjon av jod i kroppen din.

 1. 1
  Prøv å spise sushi. Tang brukes til å pakke inn mange sushi ruller er ofte høy i jod og en svært næringsrik måte å få jod i kostholdet ditt. En enkelt rull med tang-innpakket sushi kan gi mellom 10% og 2000% av ditt daglige jod inntak.
 2. 2
  Spise bakt torsk. Baking 3 gram torsk med sitron eller parmesan ost kan gi opptil 2/3 av det daglige anbefalte inntaket av jod.
 3. 3
  Har reker eller tunfisk. Disse to populære alternativer for sjømat er også høy i jod, snack på rekecocktail som forretter (3 gram gir nesten 25% av ditt daglige behov) eller har en tunfisk sandwich (med en hel 3 unse kan tunfisk å gi 11% av jod din trenger) for lunsj et par ganger i uken til opp din jod inntak.
 4. 4
  Serve fiskepinner til middag. Både du og dine barn vil elske de panerte fisk pinner, og du kan være lett å vite at bare 3 fiskepinner gi over 1/3 av det daglige anbefalte inntaket av jod.

Spise meieri og egg

Meieri og egg er rike på jod, og bare noen få porsjoner hver dag kan gi all den jod fleste voksne trenger. Vurdere å innlemme en rekke meieriprodukter i kostholdet ditt eller serverer egg på forskjellige måter for å holde meieri og egg interessant.

 1. 1
  Ha en morgen kopp yoghurt. En enkelt kopp vanlig, fettfattig yoghurt kan gi opptil 50% av det daglige anbefalte jod inntak. Bland den med frisk frukt, müsli, eller honning for å legge litt smak og viktige næringsstoffer.
 2. 2
  Drikk redusert fett melk. En enkelt kopp skummet eller 1% melk kan gi nesten 40% av det daglige anbefalte inntaket av jod.
 3. 3
  Spis egg til frokost, lunsj eller middag. En eneste stor egg kan gi ca 16% av ditt daglige jod inntaket; servere den på toast, i en frokost burrito, posjert med asparges, eller andre kreative måter å gjøre egg en allsidig kilde til jod.

Spis beriket korn produkter

Mange beriket korn inneholder tilsatt jod. Inkludere minst et par beriket korn produkter i din regelmessig tilførsel av korn for å sikre at du får nok jod (og andre vitaminer og mineraler) i kostholdet ditt.

 1. 1
  Kjøp beriket brød. Mange beriket hvit og hvete brød inneholder tilsatt jod.
 2. 2
  Spis beriket pasta. Mange pasta som er beriket med andre næringsstoffer vil inneholde jod. Prøv å spise hele hvete beriket pasta med torsk eller annen sjømat for å få en rik måltid med mye jod.
 3. 3
  Gjennomgå frokostblanding ernæring etiketter. Noen beriket korn er supplert med jod. Toppet med melk eller yoghurt, kan beriket korn fungere som en utmerket kilde til jod i kosten.

Tips

 • Evaluer din typiske diett før bevisst prøver å øke kosttilskudd jod, som jod kan være til stede i tilstrekkelige mengder i hva du spiser allerede.

Advarsler

 • Ikke ta jod kosttilskudd uten veiledning av helsepersonell.