Wkeno

Hvordan bli kvitt en sår hals

Har du noen gang hatt en veldig sår hals som virket nesten umulig å bli kvitt? Hvis du har, er denne artikkelen for deg! Sår hals kan være forårsaket av en rekke ting, inkludert ubehagelig sovestillinger, skader, og ergonomisk mangler arbeidsstasjoner. Uansett hva årsaken er, kan sår hals kan kureres med litt arbeid. Her ser du hvordan.

Trinn

Hvordan bli kvitt en sår hals. Utøve musklene sakte.
Hvordan bli kvitt en sår hals. Utøve musklene sakte.

Del én: behandlinger for sår hals

 1. 1
  Utøve musklene sakte. Sakte rotere nakken i en sirkulær bevegelse for å hjelpe strekke ut opphissede muskler. Dette kan være litt ubehagelig i starten, men til syvende og sist bidrar til å lindre smerten.
  • Flytt nakken sakte frem og tilbake. Stopp bevegelsen hvis og når du begynner å føle noen smerte. Omfanget av bevegelse bør forbedre jo mer du bøye nakken frem og tilbake.
  • Flytt nakken fra side til side. Stopp bevegelsen hvis og når du begynner å føle noen smerte. Som i den første øvelsen, bør omfanget av bevegelse bedre jo mer du bøye nakken.
  • Flytt nakken i en figur-8 mønster. Dette betyr å flytte den fra side til side mens du samtidig flytte den opp og ned. Gjør dette sakte og stoppe hvis du føler smerte.
 2. 2
  Ta over-the-counter medisiner som paracetamol eller ibuprofen. Disse stoffene bør bidra til å lindre smerter i nakken. Ikke imidlertid gi aspirin til barn under 18 år, som aspirin hos barn har vært knyttet til Reyes syndrom, som forårsaker alvorlig hevelse i hjernen.
 3. 3
  Ta en dusj. La den lunkne til varmt vann kjøre over halsen i minst fire eller fem minutter. Hold nakken rett som du gjør dette, og ikke snu den.
 4. 4
  Ta bathsalts. Bathsalts kan bidra til å forbedre sirkulasjonen, lindre muskelspenninger og redusere stress. Eksperimenter med forskjellige bathsalts tilsetningsstoffer for ekstra smertelindring.
  • Epsom salter kan anvendes i et varmt bad. Epsom salter er laget av magnesium og sulfat, og tilbyr en gå-til rette for mange helsemessige plager i tillegg til å slappe av sinnet. Magnesium bidrar til å regulere aktiviteten av tallrike enzymer, så vel som å øke serotonin i hjernen.
 5. 5
  Bruk en varmepute. Påfør en varmepute for et par minutter for å bidra til å stimulere blodtilførselen i halsen.
 6. 6
  Bruk en ispose. Påfør en ispose, eller noe fra fryseren innpakket i et håndkle til det berørte området. Ice vil lindre smerten bedre enn varme vil.
 7. 7
  Påfør en balsam til sår hals. Balsamer kommer med mange forskjellige programmer, de kan være urte, analgetisk (smertelindring), eller rubefacient (øke blodsirkulasjonen). Vite hvilken type balsam du bruker.
  • Balsamer som IcyHot eller Namman Muay (en urte balsam fra Thailand) hjelpe varme eller simulere varme på huden. IcyHot hensikt å lindre smerten med kulde, etter som det varmes verke unna. Massere eller gni disse eller lignende balsamer i nakken for mild smertelindring.
 8. 8
  Hvis nakkesmerter er alvorlig, kan en hals spenne være nødvendig for å støtte nakken. Bare bruke en spenne hvis du føler at halsen er ustabil og smerten er alvorlig. For å gjøre dette hjemme, rulle opp et badehåndkle og sjal rundt halsen, slik at din base av skallen din hviler på toppen av håndkle. Sitt i en behagelig stilling.
  • Hvis smerten er alvorlig søke hjelp. Hvis du har vært i en ulykke, opplever sykdom, eller tror du kan ha whiplash, se legen din om å få en skikkelig medisinsk hals bånd.
 9. 9
  Få en massasje. Ta kontakt med legen din før du får en massasje hvis smertene har vært vedvarende i en lang periode. Går du få en massasje på den lokale spa. Massasje er kostbare, men shoppe rundt for god service.
  • Akupunktur kan være effektive for kroniske nakkesmerter. Tester i det siste tiåret har bekreftet effekten av akupunktur. Akupunktur og massasje begge tilbyr intense trykket inni musklene, men akupunktur kan være bedre egnet til å tilby en høyere intensitet trykket inne i muskelen.
  • Hydrotheraphy, eller vann terapi, kan også være effektivt. Hydroterapi kan gjøres hjemme i dusjen, og tilbyr en annen type massasje. Målrette nakken med varmt vann i tre til fire minutter. Slå av vannet til den kalde omgivelser og målrette halsen i 30 sekunder til et minutt. Gjenta så mange ganger som nødvendig.
  • Få en massasje med ulike eteriske oljer eller isopropanol. Eteriske oljer som lavendel, tea tree, eller citronella oljer kan gi helbredende egenskaper i tillegg til å stimulere luktesansen. Isopropanol starter kaldt og gradvis blir varmere, og tilbyr den samme effekten som noen balsamer.

Del to: å unngå sår hals

 1. 1
  Sove på riktig måte. Hvis du har våknet opp og opplevd torticollis eller smerte i nakken fra å sove klønete, du er som millioner av andre mennesker. Prøv disse tipsene for å unngå torticollis i fremtiden.
  • Sove med vinduet lukket, så varmt som det er utenfor. I løpet av sommeren spesielt, mange folk åpner sine soverommet vinduet for å gå i dvale. Så, midt på natten, når temperaturen synker bratt, fører den kalde luften nakkemusklene å stive og krampe. Bruk en fan i stedet for å åpne vinduet neste gang!
  • Sov med nok, men ikke for mange, puter. Folk som liker å sove på magen bør sove med minst én pute - torticollis kan skje når personen snur hans / hennes hode 90 grader for å hente luft.
   • Folk som sover på ryggen bør ikke sove med for mange puter, da dette kan skape en skarp, ubehagelig vinkel mellom hals og skuldre i løpet av natten.
  • Ta forholdsregler etter en uvanlig aktivitet. Mange oppgir å ha en smerte i nakken etter å gjøre noe som de ikke vanligvis gjør, for eksempel hage, en ny øvelse, eller pakking og flytting. Hvis du vet at du har gjort noe som setter deg en risiko ved torticollis, massere nakken, bøy det med forskjellige øvelser, og ta et varmt bad før sengetid.
 2. 2
  Sørg for at arbeidsstasjonen er ergonomisk riktig. Hvis du jobber lange timer ved et skrivebord, kan det være lurt å sørge for at arbeidsmiljøet er satt opp for å være optimalt avslappende. Hvis du putter i tiden opp foran for å sikre at musklene blir behandlet riktig, kan det hende du ikke trenger å forholde seg til enhver nedfall senere.
  • Hold føttene flatt på gulvet. Dette vil ofte avhenge av hvor høy stol er, så ikke vær redd for å tinker med det å oppnå gode resultater.
  • Endre din holdning regelmessig. Sitte i samme stilling over lengre tid er ikke sunt. Så slå det opp. Sitte oppreist for det meste av tiden. Sitte tilbakelent for noen av tiden. Sitt falt for en liten bit.
  • Finn tid til å stå. Hver time, ta en fem minutters pause hvis du kan og gå rundt. Inspisere himmelen. Snakk med en kollega. Finne ut den 15. desimal av pi. Uansett hva det er, bryte opp monotonien av blir sittende i timevis.
   • Vurder å bruke en ståplass. Sjekk ut stående pulter, eller tenke på muligheten for en tredemølle skrivebord.
 3. 3
  Praktisere meditasjonsteknikker. Prøv å meditere, å fokusere oppmerksomheten bort fra en hektisk, travelt liv, og mot dine indre tilstander. Du kan finne det nyttig i å gi deg perspektiv i tillegg til warding av nakkesmerter som er forårsaket av følelsesmessig stress. Den følgende øvelsen tar tre minutter, og kan gjøres av hvem som helst.
  • For ett minutt, fokusere din bevissthet på hva som skjer med deg i dette øyeblikk, se på dine tanker og følelser, inspisere dem.
  • For ett minutt etter det, samle oppmerksomheten og fokusere det på pusten. Legg merke til hvilken del av kroppen din er mest oppmerksom på pusten din.
  • For det siste minuttet, tilbringe tid utvider din bevissthet utenfor umiddelbar bevissthet: fra hodet til fingrene, tær, hår, og til slutt utenfor kroppen din, hvis mulig.
 4. 4
  Fjern fysiske og emosjonelle stressfaktorer fra livet ditt. Følelsesmessig stress kan ha en merkelig effekt på din fysiske helse, og noen til og med si at følelsesmessig stress kan forårsake fysisk smerte. Finne naturlige, sunne måter å avlaste stress i livet ditt:
  • Tren regelmessig. Finn noe - svømming, løping, sykling, klatring - som gjør deg opphisset og føle seg levende. Gjør det til en rutine. Kroppen din vil føle seg bedre og tankene dine vil føle deg mer avslappet.
  • Får ikke inn negativ forsterkning sykluser. Ikke straff deg selv for å skade deg selv. Skjønner hva som skjer, ta kontroll, og begynne å finne grunner til å elske deg selv.

Tips

 • For å hindre flere tilfeller, holde hodet vannrett når du går i dvale. Din hals vanligvis blir sår som følge av å sove i en uregelmessig stilling, eller ved hjelp av en upassende mengde puter, forårsaker nakken for å strekke ut i en vanskelig måte.
 • Rubbing nakken kan hjelpe smerten gå bort, så spør noen til å gni halsen for deg - det virkelig hjelper.
 • Hvis alt annet mislykkes, kan du gå til en lege - de kan være i stand til å fortelle om det er noe virkelig galt med deg.
 • Når du leser eller arbeider på datamaskinen, sørg for at holde hodet rett og prøv å ikke henge slapt i det hele tatt.
 • Hvis du bruker en håndholdt enhet, som en iPhone, alltid holde det nivået til ansiktet ditt, og gjøre hodet gå bak skuldrene litt.
 • Ikke sprekke eller pop nakken. Det kan gi lindring i starten, men det bare gjør det verre senere.
  • Ta kontakt med en profesjonell, dvs. kiropraktor, osteopat eller manipulerende fysioterapeut.
 • Støtte nakken med en pute av din vanlige størrelse mens du sover.
 • Kjøp en ny pute.
 • Hvile nakken på en skum roller å frigjøre spente såre muskler.
 • Ta NSAID (ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler) som ibuprofen å hjelpe til med smerte.

Advarsler

 • Unngå å sove på sofaer, stoler, eller andre steder som ikke tilbyr skikkelig støtte for nakken.