Wkeno

Hvordan finne den rette legen

Å finne den rette kan virke enkelt, men det er faktisk en prosess som tar tid og mye forskning. Ved å bruke denne how-to artikkelen, kan du ta de riktige skritt mot å finne legen riktig for deg.

Trinn

Hvordan finne den rette legen. Ring rundt flere forskjellige steder og snakke med sine leger.
Hvordan finne den rette legen. Ring rundt flere forskjellige steder og snakke med sine leger.
 1. 1
  Be om referanser. Snakk med familiemedlemmer, venner eller kolleger og spør om de har noen anbefalinger. Ringe noen lokale sykehus og medisinske skoler og be om henvisninger. Spør sykehuspersonalet navnet på legen de går til for medisinsk behandling. Hvis du leter etter en barnelege, kan du enkelt ringe skolen og spør hva deres referanser er som å leger eller medisinske fasiliteter.
 2. 2
  Ring rundt flere forskjellige steder og snakke med sine leger. Ikke bare stoppe på den aller første legen du, se deg rundt og vurdere dine valg før plukking-Vennligst forstå at du mest sannsynlig ikke vil være i stand til å snakke med en potensiell lege, som du aldri har sett. Det finnes nettsteder dedikert til vurdering leger basert på vurderinger fra reelle pasienter, kan du også søke legen din interesse på Google og se hva som dukker opp!
 3. 3
  Hvis legen din henviser deg til en bestemt spesialist, må du likevel sjekke dem ut. Noen leger kan henvise deg til sine venner og forretningspartnere. Ikke anta de henviser deg til den beste legen eller noen fortsatt i din forsikring nettverk. Igjen, dette er en situasjon hvor du vil ønske å kontakte forsikringsselskapet for å sikre at spesialisten er i nettverk for planen. Selv om noen leger vil henvise deg til sine venner for spesialitet omsorg, er de forpliktet til å henvise deg til en dyktig spesialist-dette sikrer god kontinuitet i omsorgen. Din primære omsorg lege (PCP) er responnsible for å koordinere all din omsorg for å sikre at du får den beste medisinske behandling for din tilstand / s.
 4. 4
  Spør legene om legitimasjon. Sørge for at legen har legitimasjon, og er riktig lisensiert. Du kan gjøre en lisens bakgrunnssjekk ved å ringe statens medisinske lisensiering styret og ber om en bakgrunn sjekk på legen.
 5. 5
  Diskuter med legene om forsikring planer. Snakk med dem om medisinsk dekning, og hvis de er dekket av forsikringen din. Vær konkret og spør om det dekker besøk, medisiner, prosedyrer, etc. (mange leger vet ikke nøyaktig hva forsikringen dekker-Det er for mange variabler, for eksempel, co-forsikring, egenandeler etc. Det beste alternativet i denne situasjonen er å kontakte Medlemsservice for din helse plan-Dette gratisnummer telefonnummer finner du på din forsikring ID-kort, oftest på baksiden av kortet. Ring dem å dobbeltsjekke hva kostnadene vil være for visse prosedyrer eller tester).
 6. 6
  Sjekk inn i sykehus og medisinske fasiliteter. Sørg for å sjekke inn på et sykehus eller sykehus omdømme og kvalitet.
 7. 7
  Hvis du ser inn i en kirurg, se inn hvor mange ganger kirurgen har utført prosedyren og deres suksess rate.
 8. 8
  Se etter en bord-sertifisert lege. Dette viser at legen har hatt suksess i eksamener og høyere opplæring.
 9. 9
  Se etter god seng-side måte. Du ønsker ikke en lege som vil gå inn på kontoret og si: "Hei, hvordan har du det? Jeg ville bare fortelle deg at du har en enorm vekst på foten. Vel, lykke til med det og se deg under det neste besøket "og deretter gå bort uten å diskutere mer om det med deg. Du må se etter en lege som er pasient, som vil sitte med deg og grundig forklare din tilstand og mulige behandlinger, og som vil lytte vilje til dine bekymringer. Viktig-Hvis du er heldig nok til å finne den ideelle legen for deg, som tar sin tid og lytter til dine bekymringer, skjønner at denne legen også har de samme manerer med alle hans / patients.If henne at du må vente en ekstra 20 -30 minutter for å se legen utover planlagt avtale tid, forstår at forsinkelsen skyldes pasientens som blir ordentlig tatt vare på, som var planlagt før tiden sporet. Du vil motta samme tid, oppmerksomhet og omsorg når det er din tur til å se legen!
 10. 10
  Se inn ettervern timer og beredskap behandlinger. Sørg for at du kan få riktig behandling du trenger i tilfelle en nødsituasjon.
 11. 11
  Sjekk og se om legen din tilnærming til healing er i samsvar med dine egne synspunkter og philosphies. For eksempel, utover tradisjonell, vestlig medisin (også kalt allopathic medisin), noen leger praksis "holistisk medisin, (omsorg for hele mennesket) som anser personlig og sosial samt økologiske faktorer i å danne en diagnose og behandling plan. Andre leger praksis "Integrative Medicine", som kombinerer tradisjonell, vestlig medisin med provven alternative behandlinger (som accupuncture). Og "funksjonell medisin" er raskt blitt populært. Funksjonell medisin tar sikte på å finne og behandle de underliggende årsakene til kroniske tilstander, ikke bare ett bestemt symptom.

Tips

 • Dagens leger er ofte over-booked og over-arbeidet. De har kanskje ikke tid til å snakke med deg hvis du ber om en "privat" call-back, i stedet for å planlegge en avtale hvor legen kan ta opp dine bekymringer i person. (Dvs.: testresultatene, et nytt problem, en anmodning om antibiotika, etc.) Hvis, for eksempel, trenger du et skjema fylt ut, er det best å planlegge en avtale med legen din for å tilrettelegge for utfylling av søknadsskjema. Legens ikke blir kompensert for den tiden det tar å fylle ut et skjema for deg, med mindre det er gjort under en avtale. Også med bunken av skjemaer de allerede har til å fylle ut, kan det ta ganske lang tid å få ferdig utfylt på en riktig måte med mindre du gjør en avtale med legen din.
 • Alltid velge en lege som lytter til deg og tar din helse bekymringer på alvor, Vær på vakt mot en altfor avvisende lege.
 • Se etter en back-up lege i ditt tilfelle vanlig ikke er tilgjengelig, Men, hvis du har en HMO plan, må du velge og bruke en bestemt lege for din primære omsorg. Et annet alternativ er en "Minute Clinic" som kan finnes i de fleste CVS apotek. Det finnes også andre klinikker du kan bruke for Urgent Care, igjen, sk forsikringsselskapet. Ditt besøk bør dekkes av din forsikring plan uten å måtte endre PCP. Disse Haster helseinstitusjoner er best for ikke-akutt problemer som kan oppstå, for eksempel en sår hals, en mulig urinveisinfeksjon (UVI), eller en enkel vaksinasjon.
 • Hvis det er en nødssituasjon, ring 911 eller gå rett til nærmeste sykehus. Du kan spørre en forbipasserende for en mobiltelefon å ringe 911, men aldri la en potensiell livstruende situasjon eller tilstand til en fremmed på gata, selv om de hevder å være en lege.
 • I tilfelle av en komplisert medisinsk tilstand, alltid får en ny mening, spesielt hvis operasjon er en mulighet.

Advarsler

 • Stol på medisinsk behandling i hendene på noen du vet helt sikkert er en sertifisert lege eller sykepleier.
 • Hvis det er en nødssituasjon, ring 911 eller gå til sykehus umiddelbart.