Wkeno

Hvordan bygge en naturlig ly i jungelen

Hvis du er fanget i en jungel i naturen og ikke har et krisesenter, og bygge en ut av naturlig materiale rundt deg vil bidra til å holde regnet ute mens du sover, holder deg tørr og tryggere. Denne artikkelen presenterer to typer tilfluktsrom, en som er lett, men på bakken, en annen som er mer innsats, men får deg opp fra bakken.

Trinn

Hvordan bygge en naturlig ly i jungelen. Når du velger en ly område i en jungel, alltid være klar over følgende ting.
Hvordan bygge en naturlig ly i jungelen. Når du velger en ly område i en jungel, alltid være klar over følgende ting.
 1. 1
  Når du velger en ly område i en jungel, alltid være klar over følgende ting:
  • Unngå maur stier og vilt spor.
  • Unngå å synke jord.
  • Unngå områder sannsynlig å fylles raskt med vann i tilfelle av en flash flom.
  • Velg høyt i terrenget som ligger borte fra sumper og tørre elveleier.
 2. 2
  Klipp og piske bruke hva ressursene du har tilgjengelig. Siden du trenger å skaffe råvarer og klippe og binde dem sammen, må du bruke for å finne materialer som tar plassen til det du normalt ville ha hvis du ikke allerede har en lomme kniv og tau. Noen alternativer er:
  • Skjerpet stokk og skarpe steiner for å kutte
  • Vinstokker, siv, bandannas, klær stykker, sterk ung treet vekst, etc. for å binde
  • Blader, gress, klumper av mosegrodd materialet, etc. for sengetøy, cover, og varme.

Shelter type 1

Dette er en svært grunnleggende ly som en person eller folk lite energi kan enkelt sette sammen. Mens det er dens fordel, er ulempen at i en jungel miljø, kan denne type rask ly forlater du utsatt for bakken farer som vann, dyr, sopp, og kalde, så velg din med stor forsiktighet og bruke denne jungelen ly bare når du ikke er sannsynlig å møte fuktighet, kulde og dyr problemer.

 1. 1
  Plukk et egnet sted. Følg lignende retningslinjer når du bygger et krisesenter som når du velger et egnet sted for camping. Se etter et sted mellom to små trær, som er plassert rundt 1,5 meter (5 fot) fra hverandre for en enkelt person, gjør det bredere jo flere mennesker det er.
 2. 2
  Bygge en grunnleggende ramme med grener som vist i dette bildet. Gjør lengden av ly for eksempel for å dekke dere fra topp til tå, en lengde på omkring 2 meter (6,5 fot) vil være en god lengde. Lash grenene fast sammen, slik de vil ende opp med å bære vekten av hele ly.
 3. 3
  Bli med grenene som skal knyttes horisontalt til den grunnleggende rammen. Naturlige gafler i filialene og avdelingskontorer stubber bør brukes til å støtte de horisontale grener, som vist på bildet.
 4. 4
  Gjør det samme nå, men sikre grenene vertikalt. Sørg for at grenene er godt bundet ned eller fast slik at de ikke vil flytte. Du har nå en komplett ramme.
 5. 5
  Plasser grønne blader over strukturen. De bør fortsatt koblet til sine opprinnelige tynne grener og stengler. Planter med brede blader bør velges som disse tilbyr større ly beskyttelse.
  • Stable bladene på stilkene oppover til de blokkere ut solen. Dette vil trolig være ca 3:57 lag.
  • Tier bladene ved å starte fra bunnen. Dette vil skape en rekke trinn med en gradient slik at vannet kan flyte nedover og ikke stagnere.
  • Du må kanskje binde ned bladene for å holde dem på plass.

Shelter type 2

Denne typen ly er en jungel overlevelse plattform. Det er bedre i stand til å beskytte deg mot slike farer som vann eller kanskje til og med en flash flom, insekter, nysgjerrige ville dyr, sopp eller parasitter infeksjoner, og kaldt. Det er viktig hvor du er i en høy vannbord område med lavt trykk motstand, fuktig jord, kratt, og trerøtter fordi det holder deg vekk fra bakken og distribuerer vekten belastningen over et større område. På nedsiden, det krever mye mer innsats for å skape. En sump seng kunne også gjøres i stedet.

 1. 1
  Velg et passende sted og fjerne vegetasjonen bort fra den. Dette området trenger bare å være så lang og bred som din egen kropp (pluss eventuelle andre personer som trenger å bruke ly.
 2. 2
  Finne fire like store logger, bambus staver eller grener som er skulderhøyde og ca 15cm (6 inches) i bredden. Fjern grener, og bladene fra disse "polene".
  • Grave fire hull for å bruke en skjerpet pinne. Hullene bør være steder på lengden og bredden på ly dimensjoner.
  • Pund i polene før de sitter om midje høy for deg, og dette betyr å skyve polene i bakken ca 30cm / 1 fot.
 3. 3
  På kne nivå på polet, skjære et hakk for hver pol. Bruk en eller en skarp pinne for dette formålet. Møte hvert hakk utover og gjøre det ca 2,5 cm (2 ").
 4. 4
  Finn ramme materialer. For dette, samle seks strake sapling badebukser eller grener av ca 10cm (4 ") i diameter. De trenger å være både rett og solid som de kommer til å støtte vekten din.
  • Lengder: 2 stiklinger trenger å være 60 cm (2 fot) som er lengre enn den ly sin bredde, og de andre fire ungtrær trenger å være 60 cm (2 fot) som er lengre enn lengden av den ly.
 5. 5
  Gjøre rammen av ly. Bruk en av de to korte stiklinger, plassere den i hakkene på lederen på senteret. Gjør det samme for foten av ly. Disse danner sprosser i rammen. Sikre disse bruker, siv, vinranker, gress, bandannas osv. Legg igjen en utstående overlapping på hver side av barene på ca 30cm (en fot) for legging siden rammen på.
 6. 6
  Opprett side rammen. Bruke lengre ungtrær, plasserer en hver side av ly, legging over allerede surret-om sprosser.
 7. 7
  Gjøre gulvet eller sover bunnen av ly. Samle omtrent ett dusin rette grener 5 cm (2 ") i diameter og omtrent 60 cm (2 fot) som er lengre enn bredden av det ly. Sortere dem til hele veien langs sidestengene av rammen for å danne en sengebunn og piske sammen.
 8. 8
  Finne materialer. Se etter fem rette grener eller stiklinger av 5cm (2 ") i diameter.
  • En gren trenger å være 60 cm (2 fot) som er lengre enn lengden av ly (den danner apex).
  • De andre fire grener trenger å være 60cm (2 fot) som er lengre enn bredden av det ly (disse gjør gavlene).
 9. 9
  Sett taket sammen. Som med basen, skjære et ytre hakk ca 2,5 cm til 5 cm (1-2 inches) fra toppen av den. Legg de ubrukte lange, tykke ungtrær samlet til basen for å danne sprosser. Lash på plass.
  • Legg gavlen grener. Lash dem sammen i rett vinkel, og deretter piske endene av dette arrangement til hodet innlegg.
  • Gjør dette samme i fotenden av ly. Merk at hvis du ikke vil gavler, kan det være greit å bare legge grener og blader på tvers av sprosser for å skape et flatt tak. Det eneste problemet med dette er at hvis en masse vann bassenger på taket, har det ingen steder å flyte og kan kollapse på deg, tisse du grundig.
  • Lash apex ungtrær inn i V-form på toppen av hver gavl, slik at taket får en langsgående stengene.
 10. 10
  Dekke taket. Bruk grener av omtrent 2,5 cm (1 ") tykkelse for å plassere horisontalt fra den ene ende av ly til den andre. Lash dem fast på plass.
  • Drapere brede blader i løpet av de grenene i mote av taket.

Tips

 • Du kan også ramme opp sidene av ly og stedet forlater over det, for ytterligere å forbedre sin beskyttelse mot regn.
 • Test ly å sikre at det er regntett. Hell vann (i en langsom, kontrollert måte) over ly og observere om vannet siver gjennom eller renner ned i ly. Hvis den gjør det, må du legge til flere lag.
 • Konstruer en sengetøy også, slik at du ikke ligge direkte på jungelen gulvet. Dette er viktig for både varme og sikkerhet. Igjen bruker grener og blader eller enda gresskledd materiale.

Advarsler

 • Med mindre du er i jungelen ved et uhell, bør du aldri uforberedt delta. På et minimum, har en machete, en poncho, en hengekøye, myggnett, og tilstrekkelig drivstoff og matforsyninger. Les opp og snakke med lokalbefolkningen før jungelen utforske.
 • Slike tilfluktsrom er svært midlertidig. Du må kanskje bygge den hver kveld du trenger ly hvis været er røft, og særlig hvis du beveger deg. Ha det i tankene når du gjør en mer kompleks versjon.
 • Se opp for insekter i blader og greiner du bruker for ly. Maur kan være et stort problem, det samme edderkopper, slanger, eller andre små skapninger som kan være bosatt innenfor grener og blader.

Ting du trenger

 • Tauverk - dette kan være tau eller hyssing du har med deg. Alternativt tilbyr jungelen vinstokker og antenne røtter (Bildet viser vinstokker på venstre, antenne røtter til høyre). Hvis du bruker disse, sørge for at de fortsatt er grønne som tørre lianer og røtter bryte enkelt.
 • Grener - grener vil gi strukturen eller skjelettet for ly. Du trenger grener av ulike størrelser for ulike deler av ly
 • Blader - blader vil gi ly element for husly, eller den delen som faktisk vil holde regnet ute. Grønn vegetasjon som fungerer best. Velg blader med brede blader, for eksempel sub-arter av palmer er et utmerket valg.
 • En kniv eller et skjærende verktøy er svært nyttig for å bringe materialene til størrelse.