Wkeno

Hvordan sjekke et sår for infeksjon

Får kutt og skrubbsår er en del av hverdagen. Mesteparten av tiden disse sårene leges uten problemer. Men noen ganger går bakterier skaden og forårsaker infeksjoner som kan være farlig. Lære å sjekke et sår for infeksjon er en viktig del av å holde deg frisk.

Trinn

Hvordan sjekke et sår for infeksjon. Fjern eventuelle bandasjer fra såret du er inspisere.
Hvordan sjekke et sår for infeksjon. Fjern eventuelle bandasjer fra såret du er inspisere.
 1. 1
  Fjern eventuelle bandasjer fra såret du er inspisere. Kast skitne bandasjer i søpla.
 2. 2
  Se på din skade for rødhet eller. Huden kan også føle seg varm på såret området. Ta kontakt med en lege for råd dersom noen av disse symptomene er tilstede.
  • Observer såret for gulaktig eller grønn pus. Dette utslippet kan også ha en stygg lukt. Du bør få medisinsk behandling så snart som mulig.
 3. 3
  Føler nye eller økende smerter er et symptom på en infisert kutt. Smerter av seg selv eller med andre tegn kan tyde på en infeksjon er til stede. Kontakt lege dersom du merker økende smerter på stedet.
 4. 4
  Undersøk at huden rundt såret for røde linjer. Du kan legge merke til disse linjene beveger seg langs huden vekk fra skaden. Dette indikerer en infeksjon har spredd seg inn i lymfesystemet.
 5. 5
  Lokalisere lymfeknuter (kjertler) nærmest skaden din. Bakterier er fanget i disse kjertlene i løpet av en immunrespons.
  • De nærmeste lymfeknutene for armene er armhulene, for bena, ville det være din lysken. Andre steder på kroppen, ville nærmest de å sjekke være nodene på hver side av halsen.
  • Føler de valgte lymfeknuter for hevelse eller ømhet. Dette kan være et tegn på en spredning av smitte, selv om striper linjer ikke er til stede. Du må søke akutt medisinsk behandling på en gang.
 6. 6
  Bytt ut den gamle bandasjen med en ny steril en etter inspeksjon skaden. Hvis det er ingen tegn til infeksjon, vil dette beskytte såret. Hvis det er tegn på infeksjon, vil en steril bandasje beskytte såret mot ytterligere forurensning til du kan se en lege.

Tips

 • Skaffe tilstrekkelig belysning. Du vil se tegn på infeksjon raskere i et godt opplyst rom.
 • Noen drenering av et sår som er normalt, så lenge væsken er tynn og klar. Noen bakterier produserer pus som ikke er grønn eller gul. Du bør få medisinsk behandling dersom såret er drenering unormal farge.
 • Hvis du ikke kan se noen tegn på det healing, for eksempel en skorpe, så kan det være et tegn på infeksjon. Se en lege.
 • Foruten symptomer i såret, kan du også kjøre en feber, som er temperatur over 98,6 F (37 C) muntlig eller en rektal temperatur på 99 F (37.2 C). Du bør søke lege når en feber følger ett eller flere av infeksjon skiltene som er nevnt ovenfor.