Wkeno

Hvordan du oppretter og skjule en geocache

Geocaching er en relativt ny, familie og en vennlig hobby hvor deltakerne bruker GPS-teknologi for å søke geocacher skjult av sine andre geocachere. Her er hvordan å skjule en geocache.

Trinn

Hvordan du oppretter og skjule en geocache. Søk først før skjule en geocache.
Hvordan du oppretter og skjule en geocache. Søk først før skjule en geocache.
 1. 1
 2. 2
  Søk først før skjule en geocache. Prøv å finne en rekke cache typer, størrelser, terreng, vanskelighetsgrad og steder. Dette vil tillate deg å finne ut hvilke ting fungerer. Av dette, kan du bestemme bedre. Noen mennesker vil råde deg til å finne X antall cacher, men hvis de er for det meste av en type, vil det ikke være nyttig. Du vil lære mer finne 10 cacher av 10 forskjellige typer enn 100 cacher av lignende type. Få litt erfaring først.
 3. 3
  Finn et godt sted for geocache din. En kvalitet geocache vil være skjult nær noe av naturlige, menneskelige, historiske eller naturskjønne interesse, eller i det minste på slutten av en hyggelig spasertur. Prøv å gjøre det et sted som folk ville nyte å besøke selv om cachen var ikke der.
 4. 4
  Gjøre visse geocacher er tillatt der. Hvis det er privat eiendom innhente tillatelse fra grunneier. Noen park systemer krever tillatelser og noen tillater ikke geocaching, så sjekk med park ledelsen å sørge for geocaching er tillatt, og innhente en tillatelse hvis det er nødvendig.
 5. 5
  Velg en egnet beholder. Geocache beholdere bør være vanntett og slitesterk. Militære overskudd ammo boksene er en favoritt for mange geocachere. Også sørge for at beholderen er hensiktsmessig for området (se tips). En god tetning er viktig, om vannlekkasjer i cache er ødelagt.
 6. 6
  Kamuflere beholderen. Dette er valgfritt, men en god idé, som du ikke vil ikke geocachere finne den. Male det i farger for å matche området, eller pakke det i kamuflasje duct tape er to av en rekke måter som vil hjelpe skjule det. Andre metoder omfatter liming bark til beholderen eller skjule den under falske steiner og stubber.
 7. 7
  Merke utsiden. I dagens verden, kan mistenkelige pakker lage alarm. Tydelig merking din container som en geocache og med kontaktinformasjon kan bidra til å redusere sjansene for cache din blir rapportert som mistenkelig pakke.
 8. 8
  Lager buffer. Inkluder et brev som forklarer hva det er, i tilfelle en ikke geocacher finner det. Også en loggbok, blyant og pyntegjenstander for finnerne å handle hvis beholderen er stor nok.
 9. 9
  Skjul din cache. Bufferen er mer sannsynlig å vare hvis du velger en lav trafikk område hvor det ikke er sannsynlig å tilfeldigvis bli oppdaget og hvor søkere ikke vil bli oppdaget av forbipasserende, bedriftseiere, sikkerhetsvakter eller beboere.
 10. 10
  Bruke GPS for å få koordinatene. Kontroller at du har en god satellitt signal, så la din GPS bosette på cache stedet for et minutt eller to før merking. Sjekk dine eiernes manual for avsnittet om hvordan du merker et veipunkt hvis du ikke vet hvordan.
 11. 11
  Listen din cache. Du må legge det ut på en nettside slik at andre geocachere kan få koordinatene. Den mest populære nettstedet langt er www.geocaching.com. Andre steder inkluderer www.navicache.com, www.terracaching.com, opecaching.com og www.opencaching.us.
 12. 12
  Vedlikeholde din cache. Vær klar til å svare raskt på rapporterte problemer for eksempel manglende containere og våte eller full loggbøker. Hvis du mister interessen, fjerne cache og arkivere oppføringen.

Tips

 • Når skjule din cache gjør det ser så naturlig som mulig. Bare dekker den med en haug av pinner, kan steiner eller bark oppmuntre til en ikke-geocacher å undersøke.
 • Kjenn retningslinjene til nettstedet der du har tenkt å liste din cache. Virkelig lese dem og sørge for at bufferen er i samsvar.
 • Prøver å skjule det der søkere ikke vil bli observert av villaeiere eller forbipasserende. Dette reduserer sannsynligheten for at noen rapportering av mistenkelig aktivitet eller fjerne cache.
 • Lager din cache med den slags ting du kanskje har lyst å finne. Du trenger ikke å bryte banken, noen billig, men nyttige elementer ville være perfekt. Dollar butikker er populære steder for å få elementer. Hvis det er søppel kaste den ut, ikke i en cache.
 • Også vurdere virkningen på miljøet. Skjul din cache på slitesterke overflater der det er mulig (f.eks stein knauser). Unngå bratte skråninger hvor søkere kan bidra til erosjon.
 • Før skjule din cache, skritt tilbake og vurdere hva en ikke-geocacher kanskje tror at hvis man skulle se en fremmed vandrende dette området med en GPS.
 • Hvis du bruker en ammo boks sørg for å dekke militære markeringer.
 • Bruk en passende størrelse container. Dypt inne i skogen, store beholdere er stor. I byer og tettbygde eller høy trafikk områder, bruker en mindre, lettere skjult container slik at de er mindre sannsynlig å bli tilfeldigvis oppdaget.

Advarsler

 • Mange park systemer har regler geocacher. Finn ut om dem før skjule din cache. Sjekk med din lokale geocaching samfunnet eller klubb hvis du er i tvil.
 • Hvis bufferen er tilfeldigvis oppdaget og skaper offentlig alarm, kan du bli utsatt for straffeforfølgelse og bøter.
 • Ikke gjemmer cacher i nærheten bruer, tunneler, militære installasjoner, flyplasser, bussterminaler, togstasjoner og RR spor, skoler eller andre steder som kan anses som terrormål.
 • Lands administreres av National Park Service (f.eks nasjonalparker, nasjonale rekreasjonsområder og nasjonale historiske steder) og av US Fish and Wildlife Service (f.eks nasjonale dyreliv oppholdssted) er generelt av grensene for geocacher. Noen NPS land har begynt å la geocaching på eksperimentell basis, men det kreves tillatelse fra politimesteren. Mange nasjonalt utpekte villmarksområder er også utenfor grensene, som er noen statlige og lokale parker. Er du i tvil kontakt administrerende myndighet og spørre.
 • Ikke skjule cache på en eiendom av en virksomhet uten først å konsultere med eieren.

Ting du trenger

 • GPS-enhet.
 • Slitesterk, vanntett beholder.
 • Liten notisbok og penn for å inkludere med cache.
 • Tid til å gjemme seg og ta vare på din cache.
 • Et godt sted å skjule din cache