Wkeno

Hvordan komme opp om morgenen

Du er lei av å trykke på snooze-knappen ti ganger før du må vil selv ut av sengen. Ikke bare er dette å kaste bort tiden din og gjør deg sent, men det er også noe som gjør at du føler deg groggy og uinspirert å starte dagen når føttene treffer gulvet. Hvis du er forpliktet til å komme opp med riktig tenkemåte, så må du utføre en bullet-proof plan for å lykkes som starter kvelden før. Følg disse trinnene, og du vil aldri trenger å trykke på snooze-knappen igjen.

Trinn

Hvordan komme opp om morgenen. Ta små skritt som ville gjøre det lettere for deg å våkne opp.
Hvordan komme opp om morgenen. Ta små skritt som ville gjøre det lettere for deg å våkne opp.

Hva å gjøre kvelden før

 1. 1
  Spis godt. Spise feil mat til feil tid kan gi deg en urolig mage eller kan bare gjøre det vanskelig for hjernen din til å slå av og for kroppen å falle inn i en avslappet søvn. Du bør spise et sunt måltid, ledsaget av et glass melk med honning, for å lette inn en natt med god søvn. Hvis du vil være sikker på at du ikke kaste og slå hele natten, så unngå følgende matvarer:
  • Alkoholholdige drikkevarer. Selv om du kanskje tror et glass whisky eller vin hjelper lull deg til å sove, kan det faktisk ha motsatt effekt. Selv om alkohol kan hjelpe deg å sovne raskere, vil det holde deg fra å falle inn i en dyp søvn og er mer sannsynlig å få deg til å våkne hele natten, eller våkne opp tidligere enn du hadde tenkt uten å være i stand til å gå tilbake til sengen.
  • Krydret mat eller mat som inneholder mye fett.
  • Coffee. Selv om noen mennesker ikke kan leve uten det, prøv å ikke gjøre kaffe en del av din daglige rutine. Du kan tillate deg selv en kopp om morgenen av og til når du virkelig trenger det, som tider når du må stå opp mye tidligere enn du vanligvis gjør, eller etter netter når du gikk til sengs mye senere enn den vanlige rutinen.
  • Sjokolade eller sukkerholdig snacks. Dette kan pigge blodsukkeret og kan gjøre det vanskeligere for deg å sovne eller forbli sovende.
   • Prøv å spise middag flere timer før du går til sengs. Hvis du skubbe en haug med mat i magen og går ut rett etter det, vil du ikke har tid til å fordøye maten og vil føle seg ubehagelig hele natten. Bare litt lett måltid før sengetid, for eksempel en banan eller en håndfull mandler, kan hjelpe deg å sovne raskere.
 2. 2
  Øv å få opp. Dette høres kanskje dumt, men hvis du er virkelig desperat å komme opp om morgenen, er dette et flott triks. Det er riktig - du bør faktisk ta på pyjamas, sett rom for å sove forhold, og slå på alarmen. Lå i sengen på et minutt før den går av og visualisere hva du skal gjøre når alarmen går. Deretter, når den går av, slår du den av og få opp umiddelbart og handle som du kommer til å starte dagen.
  • Hvis du gjør dette 10 ganger eller så, vil kroppen sakte begynner å bli opplært til å stå opp så snart alarmen går av.
  • Hvis du tror dette er for ekstreme av et tiltak, så bør du bare visualisere få opp stedet. For et par minutter før du sovner, kan du prøve å høre vekkerklokken i tankene dine, og visualisere hvordan du ville slå den av og gå om du starter dagen. Forestille seg hvor flott det ville føles hvis du nettopp startet dagen uten å være groggy og tar evigheter å komme i gang.
 3. 3
  Sette alarmen. Alarmen kan være den viktigste delen av planen å stå opp om morgenen. Du bør stille inn alarmen til å gå av mer enn en gang bare i tilfelle du bekymret for at du sover gjennom den. Hvis du virkelig trenger ekstra motivasjon, kan du selv stille inn flere alarmer for å gjøre det enda vanskeligere for deg å bli sovende. Her er noen andre ting du kan gjøre:
  • Sett alarm på tvers av rommet. På den måten vil du må stå opp for å slå den av, noe som vil gjøre det vanskeligere for deg å falle tilbake i søvn.
  • Sett alarmen i en annen vanskelig å nå stedet. Du kan plassere den høyt på en bokhylle eller under sengen. Bare sørg for at det er nær nok til at du fortsatt kan høre det og at det ikke er farlig for deg å slå den av.
  • Hvis du er virkelig opptatt av å din nye spill plan, bør du få en ny alarm med en ny lyd. Ditt sinn kan allerede være programmert til å sove gjennom den gamle alarm, og en ny lyd vil gi systemet sjokket det måtte trenge.
  • Hvis du har en iPhone eller en annen telefon som lar deg angi en melding med alarm din, skrive deg litt motiverende notat å gå sammen med det. Noe så enkelt som: «Stå opp for din morgen joggetur! Jeg vet du kan gjøre det!" kan bidra til å motivere deg, og kan selv gjøre deg smile.
 4. 4
  Ta små skritt som ville gjøre det lettere for deg å våkne opp. Dette er en enkel en. Det er bare tre eller fire ting du kan gjøre for å gjøre ideen om å få opp ikke så smertefullt for deg neste dag. Dette vil også gi deg noen snarveier for å få opp neste dag, og hele prosessen vil bli enklere og tar mindre tid. Her er noen ting du kan gjøre:
  • Legg ut klærne for neste dag. I stedet for å måtte rote rundt for en ren par undertøy i mørket, vil du bli satt og klar til å gå.
  • Hvis du liker å våkne opp og føle seg komfortable, plassere en fin kappe ut selv som en belønning for å komme opp.
  • Sett opp din kaffetrakter på forhånd. Hvis du er en te drinker (anbefales), sørg for at kjelen er full av vann. Du kan også plassere en tepose på en tom kopp.
  • Plasser et glass vann ved siden av sengen din. Du bør drikke vannet høyre når du kommer opp, og dette vil gjøre det lettere å gjøre enn å måtte gå til kjøkkenet for å helle den. Også, hvis du våkner opp midt på natten følelsen dehydrert, vil dette gjøre deg mindre sannsynlig å fullt våkne opp ved å måtte gå til kjøkkenet for å helle et glass.
  • La deg selv en liten belønning for å komme opp. Hvis du ønsket å se de siste femten minuttene av din favoritt show, ha den klar på DVR. Hvis du var spent på å lese din favoritt journal, sette den opp i din frokost nook.
 5. 5
  Gå til sengs med riktig tenkemåte. Du bør gå til sengs følelsen gratis av bekymring, fornøyd med deg selv og menneskene rundt deg, og spent på hva neste dag vil bringe deg. Dette kan høres ut som en heroisk oppgave, men det er bare noen få ting du kan gjøre for å hjelpe deg å sovne på en fredelig måte.
  • Ikke gå til sengs sint. Dette vil gjøre det vanskeligere for deg å sovne, og kan vekke deg midt på natten. Hvis du hadde en kamp med din venn eller din ektefelle, kan du prøve å løse det som best du kan før du hvile hodet på puten.
  • Stress ned i timen før sengetid. Dette betyr ingen teksting, ingen høy TV, ingen Internett-søking, og ingen intense samtaler. Les en avslappende bok og høre på litt klassisk musikk. Meditere. Gjør hva du må gjøre for å dekomprimere.
  • Fortell deg selv hvorfor du er glade for å våkne opp om morgenen. Er du virkelig ser frem til at hjemmelaget blåbær muffin? Er du spent på å fange opp med en gammel venn under lunsj? Er du bare pumpet for en forfriskende dag med arbeid? Prøv å tenke på minst tre grunner til hvorfor du virkelig ønsker å våkne opp.
  • Lag en plan. Selv om du har en relativt rolig dag foran deg, lage en plan som ville være vanskelig å gjennomføre hvis du våknet opp for sent. Dette vil få deg til å føle deg mer selvsikker, mer produktive og begeistret oppgavene fremover.
 6. 6
  Gå til sengs til rett tid. Konsistens er nøkkelen. Sove godt betyr ikke sove i åtte timer når du kan. Faktisk, sove i åtte timer er for mye for noen mennesker, og kan til og med gjøre dem groggy. Finne ut hvor mye søvn du faktisk trenger, som skal være et sted mellom seks og åtte timer. Sørg for at du får den samme mengde søvn nesten hver kveld.
  • Du bør også gå til sengs og våkner opp på nesten samme tid hver kveld. Det er greit å sove i en liten og gå til sengs senere i helgene, men hvis det er en vanlig dramatisk forskjell mellom når du står opp og går til sengs hver dag, vil kroppen bli forvirret, og vil ikke være i stand til å falle inn i en rutine.
  • Gå til sengs når du er sliten. Hvis du er vant til å gå til sengs en time senere, men faller på føttene, gjør et unntak og bare gå til sengs. Du vil føle deg mye bedre for det neste dag.

Hva du skal gjøre i morgen

 1. 1
  Start sunn morgen ritual. Du bør gjøre det som fungerer best for deg etter at du treffer den alarmen. Likevel er det noen triks som ville nytte absolutt alle, og vil gjøre det enklere for selv den mest solide sovende å føle seg mer våken. Her er hva du gjør:
  • Hit alarmen.
  • Trekk pusten dypt, og fylle lungene med luft.
  • Strekk dypt å våkne opp dine lemmer.
  • Stå opp.
  • Smile. Smiler til deg selv vil du føle deg mer positivt om du starter dagen. Selv om du føler deg helt dum for å gjøre dette, vil det få deg til å føle deg bedre.
  • Hvis du føler at systemet er fortsatt ikke våken, gå utenfor på balkongen eller verandaen, og ta noen dype åndedrag av skarpe morgenluften.
 2. 2
  Gå på do. Å gå på do vil hjelpe deg å føle deg uthvilt og kan hjelpe deg å komme i morgen rutine. Å pusse tenner og hår vil føle deg mer frisk, og lysene på badet vil sakte våkne opp.
  • Splash kaldt vann i ansiktet ditt.
  • Hvis du har en hard tid å våkne opp, så bør du virkelig dusj i morgen. Dette vil våkne opp systemet. Holde vannet på kaldere side. Ingenting gjør at du vil gå tilbake til sengs raskere enn et varmt bad.
  • Hvis det hjelper deg å våkne opp, har en radio på badet som spiller favorittmusikken eller talkshow.
 3. 3
  Ha en sunn frokost. Retten frokost kan hjelpe deg å våkne opp og kan holde deg følelsen sunn og energisk hele dagen. Den gale frokost kan gjøre deg døsig og trøtt, oppblåst, og for sliten til å gjøre noe. Her er noen matvarer du bør spise:
  • Havregryn eller grovt brød.
  • Frukt, yoghurt og müsli.
  • Greener som spinat eller grønnkål. Hvis spise greener i morgen ikke føles riktig, kan du blande dem inn i en deilig smoothie.
  • Egg. Egg er fulle av protein.
  • Skinke eller kalkun. Bare sørg for at det er på slankere side.
  • Unngå mat som er dynket i fett, smør, eller lønnesirup.
 4. 4
  Få litt mosjon. Trening er en fin måte å få kroppen i bevegelse, for å forbedre energinivået, og for å føle deg forfrisket. Hvis du ikke har tid til en full treningsøkt, er det fortsatt et par små ting du kan gjøre for å vekke opp kroppen din og få pumpet for dagen.
  • Ta en joggetur rundt nabolaget ditt. Lungene dine vil du føle deg sunnere og du vil føle deg mer våken når du innser hvor mange mennesker også våkne opp.
  • Ta en morgen yoga klasse. Dette vil tømme tankene og vil få deg klar for dagen. Hvis du ikke har tid til å gå til klassen, ta litt tid til å treffe noen positurer eller meditere i ditt eget hjem.
  • Bare ta en ti minutters spasertur. Kanskje du trenger å slippe noe av på postkontoret eller du ønsker å plukke opp en kopp gourmetkaffe. Ta en tur for å komme dit vil tømme hodet.

Tips

 • Strekk ut alle lemmer. Start med å strekke ut nakken, helt til du strekke ut anklene.
 • Har et glass iskaldt vann rett når du står opp. Kulden hjelper våkner opp kroppen din.
 • Hvis du våkner opp om natten på grunn av støy, prøve seg ørepropper. Hvis de skader ørene, slå på en fan for noen hvit støy som vil overdøve lydene på gaten.
 • Kontroller at du har en sunn frokost, så du vil føle deg mer våken og klar til å starte dagen.