Wkeno

Hvordan finne ut om et barn har blitt traumatisert av en hendelse

Barn som har opplevd en innledende traumatisk hendelse før de slår 11 år er tre ganger mer sannsynlig å utvikle psykiske symptomer enn barn som opplever sin første traumer som tenåring eller som voksen senere.

Mens en traumatisk opplevelse kan skade et barn hvis venstre usagt om og ubehandlet, er den gode nyheten at barn er bedre i stand til å takle en traumatisk hendelse hvis de får støtte fra foreldre og andre pålitelige voksne de er avhengige av for eksempel familiemedlemmer, venner, lærere og så videre.

Hjelpe et barn gjennom en traumatisk opplevelse er viktig for å bygge et barns resiliens (mestringsevne), slik at de lærer hvordan de skal møte det som har skjedd, sørge over det, og deretter sette sitt liv sammen igjen og gå videre.

Hjelp for barn som har opplevd en traumatisk hendelse bør starte så snart som mulig etter at hendelsen inntraff. Som sådan, er det viktig å identifisere tegn på traumer hos et barn så vel som å anta noe fra sin taushet, men for å bidra til at de blir både beroliget og støttes.

Trinn

Hvordan finne ut om et barn har blitt traumatisert av en hendelse. Være klar over hva som kan betraktes som en traumatisk opplevelse for et barn.
Hvordan finne ut om et barn har blitt traumatisert av en hendelse. Være klar over hva som kan betraktes som en traumatisk opplevelse for et barn.
 1. 1
  Være klar over hva som kan betraktes som en traumatisk opplevelse for et barn. En traumatisk opplevelse er en som skremmer eller støt barnet og kan ha følt livstruende (enten ekte eller oppfattet) og forårsaket barnet til å føle seg svært sårbare.
 2. 2
  Hvilke typer hendelser som kan utløse en traumatisert respons i et barn inkluderer en naturkatastrofe, et kjøretøy ulykke, andre typer ulykker, barndom omsorgssvikt, overgrep (verbal, fysisk, følelsesmessig eller seksuelt), voldtekt, krig og voldelig mobbing eller trakassering.
 3. 3
  En forelder som lider av post-traumatisk stress lidelse kan også være en trigger for et barn å utvikle en traumatisert respons, faktisk, kan et barn selv reagere kraftigere på traumer fordi voksne rundt dem har gjort det, spesielt foreldre fordi de er så tilpasset dem.
 4. 4
  Start med å vurdere fysiske symptomer. Et barn som har opplevd en traumatisk hendelse kan vise følgende fysiske tegn:
  • Blir lett opprørt, gråt og;
  • Gå tilbake til yngre atferd som sengevæting og tommelen suger;
  • Dårlig oppførsel;
  • Har symptomer på sykdom, som for eksempel hodepine, oppkast eller feber.
 5. 5
  Se etter noen av følgende psykologiske tegn på et barn. En traumatisert barn kan utvise noen eller alle av disse atferd etter en katastrofe:
  • Bli opprørt over tapet av en favoritt leketøy, teppe, bamse eller andre ganger at voksne kan vurdere ubetydelig, men som er viktig for barnet;
  • Skifte fra å være rolig, lydig og omsorg til høyt, bråkete og aggressiv eller kan endre seg fra å være utadvendt å sjenert og redd;
  • Utvikle frykt om natten. De kan være redd for å sove alene om natten, med lyset av, å sove i sitt eget rom, eller har mareritt, natteskrekk eller vonde drømmer;
  • Være redd arrangementet vil oppstår på nytt;
  • Mister tillit hos voksne. Tross alt, deres voksne var ikke i stand til å kontrollere katastrofe, så de grunn "som kan?" og bestemme at ingen kan;
  • Ikke ønsker foreldre ut av syne for dem og nekter å gå på skole eller barneomsorg;
  • Føler seg skyldig eller skamfull at de forårsaket katastrofen på grunn av noe de hadde sagt eller gjort;
  • Føler fremmedgjort fra andre barn;
  • Bli redd for vind, regn eller plutselige høye lyder;
  • Bekymre seg for hvor de og deres familie vil leve eller overleve;
  • Barnet kan snakke om eller viser tegn på interesse;
  • En psykolog eller psykiater kan se tegn på angst, depresjon eller fryktløshet i barnet.
 6. 6
  Vær oppmerksom på at selv om et barn ikke viser noe eller noen få av disse symptomene som det betyr ikke at de er coping. Et barn kan bli påvirket av en traumatisk hendelse, men holde det bottled up innsiden ut av en misforstått behov for å være sterk for mor eller modig for pappa, etc.
 7. 7
  Anta at et barn som har vært en del av en traumatisk hendelse må bli tatt vare på med ekstra oppmerksomhet til å hjelpe dem gjennom hendelsen.
  • Noen barn kan ikke gi bevis for å bli opprørt i flere uker eller måneder. Unngå rushing et barn til å utforske og uttrykke sine følelser. Det kan ta tid for noen barn å bearbeide det som har skjedd.
 8. 8
  Søke hjelp så snart som mulig. Svarene, reaksjoner og evner til dem umiddelbart ansvarlig for et barn påvirker barnets evne til å takle en traumatisk hendelse.
 9. 9
  Mens du kan og bør snakke med barnet om sine følelser og gjøre det klart at du er tilgjengelig for å snakke til enhver tid, kan det være mye mer nyttig å ha profesjonell hjelp hjelpe deg.
 10. 10
  De typer terapi sannsynlig å hjelpe utvinning for barnet ditt omfatter psykoterapi, psykoanalyse, kognitiv-atferdsterapi, hypnoterapi og øyebevegelser desensitization og reprosessering (EMDR).
  • Ikke prøv å takle alene. Mens det er bare naturlig for deg å ønske å prøve og være støtte for barnet ditt, går det alene vil gjøre det vanskeligere på deg, spesielt hvis du også har opplevd den traumatiske hendelsen.
 11. 11
  Ved å tillate andre å hjelpe barnet ditt, er du ikke reneging på ditt ansvar for omsorg for barnet ditt, heller, er du utvide mulighetene for barnet ditt å komme seg gjennom hjelp fra ulike mennesker, inkludert deg selv og dine andre familiemedlemmer.
  • Du kan hjelpe en god del ved å søke å gjenopprette en rutine så snart som mulig, fortsetter å mate barnet ditt et næringsrikt kosthold og hjelpe barnet å opprettholde lek og som sikrer forbindelser med andre på deres egen alder og kroppsbevegelse for god helse.
  • Være tilgjengelig for dine barn og prøver å holde fokus på det som teller i i deres nærvær, heller enn å gruble over fortiden hendelsen.

Tips

 • Hvis du prøver å hjelpe et barn gjennom en traumatisk opplevelse, kan det være nyttig å lese mer om hvordan traumer påvirker barn. Les bøker og online informasjon fra regjeringen eller troverdige medisinske nettsteder som forklarer mer fullt ut hva barnet ditt går gjennom og hva du kan gjøre for å bidra til å gjenopprette deres generelle velvære.
 • Et barn klarer å sprette tilbake fra en traumatisk hendelse kan utvikle seg ulikt fra måten de var å utvikle før arrangementet. Områdene i hjernen ansvarlig for emosjonelle og språk prosessering og hukommelse er spesielt hardt rammet som følge av traumer og endringer i disse områdene av hjernen kan være langvarig, og kan snart påvirke skolearbeid, lek og vennskap.
 • Tegning og skriving kan være svært terapeutisk middel for barn å uttrykke sin sårbarhet, vemod og minner om hendelsen. Mens en profesjonell kan lede disse som et svar, kan du oppmuntre barnet til å bruke disse midlene som en form for å uttrykke følelser når som helst. Historier om barn overlevende etter traumatiske hendelser og hvordan de taklet vanskelige situasjoner kan også være nyttig.

Advarsler

 • Hvis et barn opplever noen av disse symptomene og og de blir ignorert, kan barnet oppleve psykiske problemer.
 • Hvis traumer er forårsaket av erfaringer som fortsetter å skje, for eksempel misbruk, umiddelbart fjerne barnet fra kilden til misbruk og få hjelp og avstand fra overgrep.

Ting du trenger

 • Tegne og skrive artikler for selvutfoldelse