Wkeno

Hvordan fjerne nesetetthet

Nesetetthet oppstår når en forkjølelse eller allergi føre nesehulen til å hovne opp og slim for å bygge, noe som gjør det vanskeligere å puste. Nesetetthet kan være mer enn bare irriterende, det kan være direkte ødeleggende. Heldigvis finnes det mange måter å tømme lunger og øke komfort når en forkjølelse eller allergi uunngåelig treffer. Denne artikkelen skisserer raske løsninger for clearing lunger, naturlige decongestion rettsmidler, og medisinske løsninger.

Trinn

Hvordan fjerne nesetetthet. DAB på noen mentholated salve.
Hvordan fjerne nesetetthet. DAB på noen mentholated salve.

Del én: raske reparasjoner

 1. 1
  Blåse nesen. Den enkleste måten å fjerne lunger er å tvinge slim ut gjennom nesen. Bære en pakke med vev eller flere lommetørklær med deg når du går om dagen.
 2. 2
  Spis noe krydret. Noensinne hadde for mye wasabi, og føler det går rett til nesen? Det er fordi krydret mat tynne ut slimet og rydde opp lunger, riktignok hovedsakelig midlertidig. For alvorlig lunger, prøver å spise:
  • Chilipepper, som jalapeno, habanero eller serrano pepper
  • Pepperrot eller wasabi
  • Krydret ingefær
  • Bukkehornkløver
  • Løk og hvitløk
 3. 3
  DAB på noen mentholated salve. En damp gni inneholder mentol vil midlertidig fjerne lunger og tillater deg å puste lettere for en time eller to. Gni litt salve på overleppen under nesen og la damp til å arbeide sin magi.
 4. 4
  Hold deg loddrett. Propping deg opp om natten med puter, eller å motstå fristelsen til å være vannrett, kan bidra til å lette lunger og gjøre det lettere å puste. Det vil ikke fjerne lunger, men det vil hjelpe med å puste og gjøre deg mer komfortabel.
 5. 5
  Masser bihulene. Avlaste lunger den gammeldagse måten - uten noen form for medisin eller sentralstimulerende midler, bare deg og dine fingre. Self-masserer er enkelt å gjøre og effektive. Her er tre massasjer som du kan gjøre hjemme, på jobb, eller i det offentlige.
  • Ta begge pekefingrene og plassere dem på hver side av øyet hulrom, like over nesen, men like under pannen. I ytre sirkler, begynne å massere bihulene rundt nesen med fingrene. Gjør dette i 20 til 30 sekunder.
  • Ta begge pekefingrene og plassere dem rett under øynene. Igjen, ved hjelp av ytre sirkler, massere bihulene rundt øynene ved hjelp av fingrene. Gjør dette i 20 til 30 sekunder.
  • Til slutt tar tomlene og plassere dem på enten kinnet bein. Massere kinnbenet i ytre sirkler ved å bruke tomlene. Gjør dette i 20 til 30 sekunder. Gjenta massasje igjen, eller til bihulene er tilstrekkelig lettet.
 6. 6
  Bruk en varm komprimere på ansiktet ditt. Suge et rent håndkle i varmt vann og vri den ut til håndkleet er fuktig, men ikke våt. Sett deg ned og plassere håndkle over ansiktet i noen minutter. Den varme omslag kan lindre ubehag og åpne opp nese passasjer.
 7. 7
  Ta en varm dusj. Den varme dampen vil passere gjennom lungene og inn i nasal passasje, løsner opp slim og lindre lunger.

Del to: naturmidler

 1. 1
  Bruk en steam behandling for å løsne slim. Når du har tid til mer enn en varm dusj, lage en steam behandling for å avlaste lunger. Damp behandlinger har vært et fast innslag i syke, trange mennesker over hele verden i århundrer.
  • Ta tre kopper vann for å koke. Når det har kommet til en byll, fjerne vannet fra komfyren toppen.
  • La noen kamille te bratt i vannet mens det er kjøling (valgfritt).
  • Når dampen er kjølig nok til å passere over hånden din uten å brenne det, hell vann eller te i en bolle.
  • Å være oppmerksom på den varme dampen, plasserer ansiktet over bollen, dekke hodet med et håndkle, og puster dypt inn. Hvis du ikke kan puste inn gjennom nesen først, puster inn gjennom munnen.
 2. 2
  Bruk en luftfukter. Luftfuktere (og damp generelt) er anbefalt som behandling for lunger fordi tørr luft irritatse membraner i sinus, forårsaker symptomene til å være mer uttalt. Derfor er våt luft anbefalt av mange leger.
  • Hvis du ikke har, eller ikke ønsker å kjøpe, en faktisk luftfukter, kan du bygge en rudimentær en selv ved hjelp av vanlig elementer rundt hjemmet ditt. Koke nok vann til å passe i en stor kjele, fjern fra varmen, og plasser varmt vann i en trygg del av rommet ditt. Den damp som kommer fra vannet vil fukte rommet. Gjenta om nødvendig.
  • Når du bruker en luftfukter, går litt langt. Du ønsker ikke forhold for å få så fuktig at rommet blir en tropisk jungel. Litt fuktighet i luften, akkurat nok til å slå den litt fuktig, er alt du trenger.
 3. 3
  Lag din egen nasal saltløsning. Saltvann kan tjene som umedisinerte saltløsning. Legg en teskje salt til en kopp vann, og rør til å oppløse. Med et øye dropper, sette noen dråper av saltvann i ett nesebor mens hodet er vippet tilbake. Blåse løsningen ut av neseboret og gjenta i motsatt nesebor.
 4. 4
  Vanne nasal passasje ved hjelp av en. For noen kan nasal vanning bringe rask lindring av sinus symptomer uten bruk av medisiner. Neti potten fungerer ved tynning ut slim og spyle den ut av nasal passasje.
  • Alle neti potter kommer med sitt eget sett med instruksjoner som skal følges. Vanligvis, imidlertid, fremstilles først en irrigeringsløsning består av 16 gram lunken (og sterilt) vann, sammen med en teskje salt. Fyll neti potten med saltløsning.
  • Bøy hodet i en 45 graders vinkel og ta tuppen av neti potten til toppen nesebor. Saltvann vil gå inn i det ene neseboret, reise gjennom nesehulen, og komme ut av det andre neseboret. Hvis løsningen drypper inn i munnen din, bare spytte det ut. Puss nesen og gjenta prosessen på den andre siden.
  • Hvor ofte bør du vanne med en neti potten? Personer som lider av alvorlige bihuleproblemer eller allergier funnet lindring vanning daglig. Når symptomene blir bedre, er den anbefalte bruken tre ganger per uke.
 5. 5
  Bade i essensielle oljer. Visse essensielle oljer hjelpe løsne slim og tømme bihulene. Fyll badekaret med varmt vann og tilsett ti dråper eucalyptus olje, rosmarin olje eller tea tree olje. Hvil i badekaret til din nese passasjer er klare og blir lettere å puste.

Del tre: medisinske løsninger

 1. 1
  Bruk en over-the-counter slimhinneavsvellende. Slimhinneavsvellende midler kan kjøpes hos din lokale stoffet butikken. De kommer i flere forskjellige varianter:
  • Slimhinneavsvellende spray, som naphazoline (Privine), oxymetazoline (Afrin, Dristan, Duramist), eller phenylephrine (Neo-Synephrine, Sinex, Rhinall).
  • Pilleform, for eksempel phenylephrine (Lusonal, Sudafed PE, Sudogest PE) og pseudoefedrin (Sudafed, Sudogest).
  • Ikke ta en slimhinneavsvellende spray for mer enn tre dager, da det kan forverre symptomene. I tillegg må du ikke ta oral slimhinneavsvellende midler for mer enn syv dager uten å konferere med legen din. Følg alle instruksjonene på over-the-counter decongestants.
 2. 2
  Bruk et antihistamin. Antihistaminer, sammen med andre allergi medisiner, er gunstig i lindre noen lunger. Opt for antihistaminer som også inneholder en slimhinneavsvellende slik at du kan behandle snufset og nysing sammen med slim og sinus press. Prøv disse naturlige antihistaminer for økologisk variasjon:
  • Brennesle. Noen leger anbefale å ta et frysetørket preparat av brennesle, som er kjent for sin evne til å redusere mengden av histamin kroppen produserer.
  • Coldsfoot kan være effektiv som en naturlig antihistamin. Europeerne har en lang historie med å bruke anlegget til å kurere hudsykdommer. Bladene kan enten være grunnen til et lim eller coldsfoot ekstrakt kan inntas i tablettform.
  • Basilikum kan også fungere som en naturlig antihistamin. Varm et par kvister basilikum opp under litt damp og puste damp i. Basil kan hjelpe berolige kroppen at histaminer det sender ut kan reduseres.

Tips

 • Ikke spis melkeprodukter eller sjokolade, begge som forårsaker slim buildup.
 • Hold deg unna klorvann. Klor i bassengene, for eksempel, kan irritere slimhinnene, noe som gjør lunger enda verre.
 • Hvis du har en sinus hodepine, ta litt smertestillende (for eksempel Tylenol, Advil, etc.)

Advarsler

 • Ikke bruk en damp salve under nesen din hvis den er rå og sår fra å bli blåst. Den salve kan svi.