Wkeno

Hvordan forholde seg til noen som har Aspergers syndrom

Du kjenner kanskje noen med Aspergers syndrom. Kanskje du ønsker å være i stand til å bedre forholde seg til ham / henne, og du kan være ute etter noen måter å hjelpe ham / henne til å forlate sitt skall og samhandle. Dette kan være svært vanskelig fordi Aspergers syndrom og andre former for autisme er preget av varierende grad av sosial mangfoldige ganger og utilstrekkelighet. Hvis du prøver å få din venn til å samhandle "utenfor hans / hennes shell," du kan fremmedgjøre denne personen til det punktet at han / hun vil isolere fra deg. Siden du ikke ønsker å gjøre det, hvordan man forholder seg til noen med Aspergers syndrom?

Trinn

Hvordan forholde seg til noen som har Aspergers syndrom. Studere for å lære så mye du kan om Aspergers syndrom, og autisme generelt.
Hvordan forholde seg til noen som har Aspergers syndrom. Studere for å lære så mye du kan om Aspergers syndrom, og autisme generelt.
 1. 1
  Studere for å lære så mye du kan om Aspergers syndrom, og autisme generelt. Hvis du tilfeldigvis kjenner noen som har Aspergers syndrom, kan det være lurt å finne måter å forholde seg til ham / henne sosialt. Før du kan, må du vite så mye om det som mulig. Prøv å forstå fra de som skriver om det og håndtere det, spesielt fra de som er diagnostisert med tilstanden. Du kan lære ting fra å lese bøker eller se dokumentarer om aspergers syndrom. Dette vil gi deg et klart innblikk i hvordan det fungerer og hva du kan gjøre for å forholde seg til noen med aspergers syndrom.
 2. 2
  Bruk din forening med den personen å lære hva han / hun vil tolerere i forhold til sosial interaksjon. Ofte folk med Asperger er lett overbelastet, og siden sosial gi-og-ta er mer innsats for dem, de er lett sliten, og finner ikke nådig måter å angi det. Men følelsen av en forbindelse med deg er svært viktig for dem.
  • Du vil se på din venn en tendens til å si eller gjøre ting som er sosialt upassende på den tiden, som for eksempel å si noe høyt folk flest har lært å holde i hodet, å komme for nær til noen andre, eller kutte i kø - dette er fordi de ikke ser større sosial bilde, det meste av tiden, og forstår ikke hva andre folk tenker eller føler. Du kan fortelle dem, hvis du kan gjøre det uten dom - vi kan ikke kutte linjen her, har alle disse andre mennesker ventet.
  • Personer med Asperger er ikke stengt av sosialt som noen mennesker med klassisk autisme er. Aspergers er en høytfungerende tilstand, og folk som har Aspergers har vanligvis normale språkferdigheter og nær-normal utvikling ferdigheter. Men mange av dem med Aspergers kan finne det vanskelig å innlede en samtale når den først encounting en 12:59 situasjon. Det hjelper dem å være i stand til å snakke om sine interesser, og for deg å dele din egen uten å bli spurt (personer med Asperger synes kanskje ikke å spørre).
 3. 3
  Ikke behandle din venn noe annerledes enn du ønsker å bli behandlet. Det er pinlig og fornærmende. Nærmer seg, forsøker samtale, sitter ved siden av, innføre til andre, osv. som om personen er annerledes er ikke bare uvitende, er det grovt respektløst, og uttrykker en uforsiktig mangel på respekt for den andre personens følelser. Tror ikke han / hun vil ikke legge merke til.
 4. 4
  Snakke med vennen din som du ville snakke med noen andre. Som du gjør, vil du plukke opp på ledetråder om hva han / hun er komfortabel med. Bruk dem ledetråder for å styre atferd.
 5. 5
  Ikke legg dine følelser nakne til din aspergian venn uten en forklaring på hvorfor du føler det slik. Du ville bli berget noe, og de kan ikke nødvendigvis forstå hva poenget ditt er. Fortelle ham / henne hvordan du føler deg, selv når du tror det er helt åpenbart, er et vanlig sosial ferdighet, men ikke forvent ham / henne til å gjøre det samme. Denne typen interaksjon er så fremmed at det er skremmende. I tillegg trenger hvis du kommer til å få "touchy feely" det kan noen ganger være svært nyttig å egge dette, men vennligst ikke overraske dem. Spør alltid før du klem Aspergers venn. Hvis de sier "nei," respekt det, er det ikke nødvendigvis personlig, de kan godt finne noen sanseopplevelser uvanlig overveldende.
 6. 6
  Hvis du føler at han / hun oppfører seg merkelig, ikke trekke oppmerksomhet til det (med mindre det er farlig eller du kan se at det er tegning oppmerksomhet som kan få dem i trøbbel). Du vil være best av å si noe som du ville si til noen andre, hvis du gjør det på en vennlig måte, for eksempel "som plager meg," eller "please ikke gjør det." Hvis det er nok humor og hengivenhet i ditt forhold og / eller din tone, kan du fortelle dem "som ser litt rart." Hvis de spør hvorfor, forklare uten nedlatenhet, slik du kan forklare til en ny driver hvordan å flette inn en motorvei - folk med Asperger ikke pleier å plukke opp på slike ting, så smarte som de kan være. Selv om noen atferd er utenom det vanlige, de er vanligvis ikke alvorlig.
 7. 7
  Selvfølgelig kan du tilby å introdusere dem til andre venner! Som de fleste av oss kan de handle annerledes i nærvær av dine venner, eller deres venner. Sosial interaksjon er generelt hardt arbeid og følelsesmessig utmattende for Aspergere. De kan nyte den sosiale interaksjon eller for mye å takle. Dersom situasjonen er sosialt keitete og litt klønete, kan det ikke være Aspergers, kan de rett og slett ikke kommer overens. Men ikke prøv å tvinge dem til å komme sammen med dine venner. De vil trolig være mest utgående bare når oppstått en-mot-en.

Tips

 • Fremfor alt, vær en venn. Ingen er mer klar over de sosiale forskjellene mellom dere enn han / hun er.
 • En person som er sjenert, men vanligvis ikke ansett uordnede vil ta litt tid å venne seg til sosiale miljøer. Vi kaller det et skall, og når disse menneskene blir utadvendt og komfortabel vi sier "De har kommet ut av skallet sitt. ' Personer med Asperger er ikke i et skall som de kan bli trukket ut av. La dem justere på egenhånd, eller ikke i det hele tatt.
 • Vær forsiktig når du nærmer mennesker med Aspergers rett og slett fordi de utvikler relasjoner annerledes. Du vil finne at du vil utvikle en forkjærlighet for ham / henne akkurat det samme som du ville noen andre. Bare ikke skyve den.
 • Som i alle former for autisme, Aspergers effekter alle forskjellig. Ikke prøv å holde en katalog i hodet av "når han gjør dette, trenger jeg å gjøre dette. ' eller "Når hun sier dette, jeg trenger å gjøre dette. ' Du brukte den teknikken da du var liten og læring underbevisste sosiale handlinger, men du trenger ikke det nå.
 • Behandle mennesker med Aspergers som du ville noen andre.

Advarsler

 • Personer med Aspergers syndrom ta alt bokstavelig talt hele tiden. (Med mindre de allerede har lært at det som blir sagt er slang eller betyr noe annet)