Wkeno

Hvordan leve med Asperger syndrom og utvikle sosiale ferdigheter

Å leve med Asperger syndrom har blitt beskrevet som å bli født på feil planet av noen, som personer diagnostisert med autisme spektrum lidelse må lære å leve med Neuro-typicals (NTS). De med dette syndromet vise intense interesser på bekostning av sosialisering ferdigheter. Nedenfor finner du tips om hvordan du kan utvikle sosiale ferdigheter.

Trinn

Hvordan leve med Asperger syndrom og utvikle sosiale ferdigheter. Ta kontakt med en psykolog, lisensiert sosialarbeider eller psykiater for å lære mer om Aspergers syndrom.
Hvordan leve med Asperger syndrom og utvikle sosiale ferdigheter. Ta kontakt med en psykolog, lisensiert sosialarbeider eller psykiater for å lære mer om Aspergers syndrom.
 1. 1
  Ta kontakt med en psykolog, lisensiert sosialarbeider eller psykiater for å lære mer om Aspergers syndrom. Som terapeuter utvikler de en behandling plan for å hjelpe til med daglige gjøremål. Prøv å velge en terapeut som spesialiserer seg på Aspergers eller autistiske trekk for å sikre at du får den beste pleie.
 2. 2
  Sørg for at din terapeut vet også om andre problemer som påvirker utfordringene i Aspergers. For eksempel, hvis du har en depresjon, la din terapeut vite slik at de kan hjelpe deg.
 3. 3
  Bruk behandlingsplan for å utvikle sosiale ferdigheter. Noen av de tingene praktiseres kan omfatte hvordan å snakke med mennesker i ulike sosiale situasjoner.
 4. 4
  Lokalisere ressurser som vil hjelpe deg å lære sosiale ferdigheter. Din terapeut kan være i stand til å gi deg utskrifter, og det finnes bøker om sosiale ferdigheter samt online råd. Finne ressurser som fungerer for deg.
 5. 5
  Lære når det er hensiktsmessig å berøre mennesker. Praktisere det du har lært, og prøver å følge behandlingen plan anbefalinger.
 6. 6
  Finn ut hvilke spesifikke aspekter ved Aspergers gir deg mest problemer, og prøver å omgå dem.
 7. 7
  Prøv å oppføre seg på en måte som blir sett på som akseptabelt. Tillate nok av unikhet din gjennom til intriger folk, men prøv å holde det meste av det under kontroll
 8. 8
  Snakke med folk, ikke "snakke på" dem. En god ratio i en på en samtale er å lytte ca 60% av tiden og snakke om 30%. Prøv å ikke snakke for mer enn fem til ti minutter om gangen. La den andre personen, eller folk, sette tempoet i samtalen.
 9. 9
  Pugg folks atferd når de er fortvilet. Spør venner hvordan handlinger kan ha forårsaket nød. Spør venner hvordan de skal forhindre forårsaker ubehag i fremtiden.
 10. 10
  Bli med noen klubber som har aktiviteter av interesse. Aspergere har en tendens til å være interessert i noen smale aktiviteter, og ikke interessert i noe utenfor dem.
 11. 11
  Men ikke vær redd for å prøve noe utenfor ditt område av interesse. Det er meget mulig at du kan lære å sette pris på noe nytt, og dette vil gi deg en ny mulighet til å møte mennesker.
 12. 12
  Oppretthold øyekontakt, men ikke stirre. Den beste måten å oppnå øyekontakt er å se på deres venstre øye raskt, og deretter skifte til sitt høyre øye.
 13. 13
  Husk, noen etater har spesielle sosiale og støtte grupper for voksne på spekteret. Se deg rundt for å se om det er en rundt deg og bli en! Dette vil gi deg et trygt sted å få venner og lære sosiale ferdigheter.
 14. 14
  Mange byer vil også ha uformelle Aspergers meetups eller sammenkomster. Se på nettsteder som meetup og Craigslist for ditt område for å se om det er noen grupper i ditt område.
 15. 15
  Fortsette å få litt bedre hver dag. Det er ok hvis du ikke ser dramatisk forbedring med en gang. Det er ok hvis veksten er langsom, så lenge det er stødig.

Tips

 • Hvis Aspergers sønn / datter bruker sosiale nettverk som Facebook, lære ham / henne til å aldri gi ut noen personlige opplysninger som sin adresse, landemerker som kan spore hvor de bor, telefonnumre, navn på skole / arbeidsplass, navn på venner og familiemedlemmer og andre personlige og private detaljer om dem, deres familie og venner, og også lære dem aldri til å poste noen nedsettende / uhøflig ting om noen fordi alle kan se hva som er på. Også lære dem å sjekke med sine foreldre / foresatte / annet voksen du stoler på før du legger inn bilder, også lære dem å holde profilen sin private slik at bare venner og familie se det og lære dem å legge til / godta bare de som de kjenner i det virkelige liv. Fordi folk med Aspergers kan være naiv og altfor tillitsfull og de trenger ikke alltid tenke på hva som er ok og ikke ok å si og gi ut, kan de være mer utsatt for mobbing og ha upassende ting sagt til dem.
 • Lær dem å komme og fortelle deg om noen er mobbing dem / være upassende / ber dem om personlige spørsmål online / gjør dem ukomfortable og lære dem å blokkere / slette / unfriend / klippe offline / ignorere / rapportere alle som gjør noen av disse tingene
 • Lære dem om privatlivet til andre mennesker som ikke ber folk personlige spørsmål eksempel hvor mye penger har du, spør om hygiene, intim / kjærlighetsliv, vekt og andre sensitive emner og ikke å gå gjennom noen eiendeler / skriv rom uten tillatelse / invitere. Det er opp til personen selv hva de ønsker å fortelle deg / ikke fortelle deg.
 • Lær dem å være forsiktig med hvem de gir sin e-post og telefonnumre til. Hvis de er usikker på om det er ok å gi dem ut eller ikke de bør sjekke med sine foreldre / foresatte / voksen du stoler på først.
 • Folk kan noen ganger tror du lyver, selv når du er sannferdig. Den beste måten å unngå dette på er å alltid fortelle sannheten etter beste evne. For eksempel, hvis du ikke vet det riktige svaret på et spørsmål, reagere deretter.
 • Når noen snakker om et problem i livet sitt, har de ikke nødvendigvis ønsker å vite hvordan du skal løse det, selv om du har svaret. I stedet spør dem hvordan de føler om situasjonen eller hva de allerede har prøvd eller vurderer. Spør lar dem vite at du bryr deg og respekterer deres evne til å løse sine egne problemer.
 • Husk at folk med Aspergers kan være naiv, også tillitsfulle, har problemer med å lese sosiale signaler, kroppsspråk, ansiktsuttrykk, stemmeleie og kan si og / eller gjøre ting som er upassende og / eller yngre enn sin virkelige alder, noe som kan gjør dem svært enkle mål for erting, mobbing og å komme i trøbbel.
 • Arbeide med å forbedre din øyekontakt under samtaler. Hvis noen ser på deg, se på dem noen sekunder senere. Hvis noen slutter å se på deg, se bort et par sekunder senere.
 • Siden du ikke alltid plukke opp signaler om andre menneskers følelser, er det smart å spørre om de er interessert eller har tid til å lytte før du starter i en engasjert diskusjon om din favoritt emne.
 • Husk folk med Aspergers kan være for ærlig, noen ganger til det punktet av å si en kommentar som kan fornærme, irritere eller opprørt noen og / eller komme i trøbbel for eksempel Hvorfor at kvinnen har en stor boms? Aspergers folk trenger å bli lært hvilken informasjon de bør holde for seg selv, hvilken informasjon trenger bare å bli fortalt hjemme, mellom familie og nære venner bare og når du er på egen hånd eller å fortelle en liten hvit løgn for å spare noens følelser. F.eks Hvis det å ha te på aunties sier gryte var deilig, selv om det var yucky, eller at jumperen fra stor tante Millie var hyggelig, selv om det er forferdelig, eller later som de ikke vet svaret selv om de gjøre hvis en venn eller et familiemedlem har fortalt dem noe i fortrolighet.
 • Lære å "miste" et spill på en slik måte at det ikke er opplagt at det var tilsiktet.
 • Lær å spille kort, sjakk, eller andre populære spill. Bli med folk som kan spille dem.
 • Finn noen å veileder deg i spillet. Praktisere sosiale ferdigheter mens du lære å spille spillet.
 • Ikke diskutere sensitive temaer. Igjen behandling plan vil diskutere hvordan å nærme sensitive spørsmål.

Advarsler

 • Det er mye dårlig sosiale ferdigheter råd der ute. Husk at bare fordi noen anbefaler du gjør noe betyr ikke at det er en god idé. Hvis du ikke er sikker på om en del av sosiale ferdigheter råd, snakke det over med en betrodd venn, et familiemedlem eller rådgiver før du bruker den.

Ting du trenger

 • God fysisk og psykisk helse
 • Tillit
 • Courage
 • Vilje til å akseptere feil