Wkeno

Hvordan leve med Asperger syndrom

Nedenfor finner du tips om hvordan du kan leve med Asperger syndrom. Mennesker som lever med Aspergers kanskje kalt Aspergere eller Aspergians og de er ofte merket som geeks eller nerder. Det er noen debatt, men de fleste eksperter nå føler Aspergers syndrom er en del av den autistiske spekteret.

Trinn

Hvordan leve med Asperger syndrom. Ikke tenk på Aspergers som en sykdom.
Hvordan leve med Asperger syndrom. Ikke tenk på Aspergers som en sykdom.
 1. 1
  Ikke tenk på Aspergers som en sykdom. Tenk på det som en type personlighet. Hver personlighetstype har sine positive og negative. Personer med Asperger er generelt svært intelligent, men trenger hjelp med sosiale ferdigheter, som for eksempel angst ledelse, valg å gjøre, og å være optimistisk.
 2. 2
  Ta kontakt med en psykolog, lisensiert sosialarbeider, ergoterapeut, eller en psykiater for å lære mer om Aspergers syndrom. Som terapeuter, kan de utvikle en behandlingsplan for å hjelpe til med daglige gjøremål.
 3. 3
  Bruk behandlingsplan for å utvikle sosiale ferdigheter. Noen av de tingene praktiseres kan omfatte å lære å snakke med mennesker i ulike sosiale situasjoner.
 4. 4
  Lære når det er hensiktsmessig å touch-og tilnærming mennesker. Praktisere det du har lært, og prøver å følge behandlingen plan anbefalinger.
 5. 5
  Finn ut hvilke spesifikke aspekter ved Aspergers syndrom gir deg mest problemer, og prøver å omgå dem.
 6. 6
  Husk å snakke med folk, ikke "snakke på" dem. En god ratio i en på en samtale er å lytte ca 60% av tiden og snakke om 30%. Prøv å ikke snakke i mer enn fem til ti minutter om gangen. Dette vil bli monologuing. La den andre personen, eller folk, sette tempoet i samtalen.
 7. 7
  Pugg folks atferd når de er fortvilet. Spør venner hvordan handlinger kan ha forårsaket nød. Spør venner hvordan de skal forhindre forårsaker ubehag i fremtiden.
 8. 8
  Oppretthold øyekontakt, men ikke stirre. Den beste måten å oppnå øyekontakt er å se på deres venstre øye raskt, og deretter skifte til sitt høyre øye.
 9. 9
  Les følgende artikkel for å få hjelp om hvordan å takle skolen situasjoner: Hvordan overleve skole med Aspergers syndrom.
 10. 10
  Merk at for å lære sosiale ferdigheter, kan du prøve å lese: Hvordan leve med Asperger syndrom og utvikle sosiale ferdigheter.