Wkeno

Hvordan gjenvinne tilliten

Mangel på tillit kan være ødeleggende. Det forstyrrer din evne til å nyte arbeid, skole, fritid, sammen med andre, og livet generelt. Les tipsene nedenfor for å lære hvordan å få tilbake selvtilliten.

Trinn

Hvordan gjenvinne tilliten. Ta lager av deg selv.
Hvordan gjenvinne tilliten. Ta lager av deg selv.

Generelle råd

 1. 1
  Ta lager av deg selv. Hvis du kronisk mangler selvtillit, er det sannsynligvis svært enkelt for deg å katalogisere dine feil og feil, men det er ikke det primære formålet med dette trinnet. Mens du bør erkjenne områder hvor du ikke er din sterkeste, må du også begynne å fokusere på dine positive. Ved hjelp av kunnskap om hva du liker og misliker, hva du er god på og hva du er dårlig i, kan du få en følelse av hvordan dine personlige positive og negative egenskaper knyttet til dine livsvalg og miljø.
  • Tenke ikke bare hva du føler, men hvorfor du føler det slik du gjør. Begynne å forstå ditt sanne selv, og at det å eksistere. Hvis du ikke er så god til å håndtere noen ting som du er på andre, eller hvis det er ting du liker eller misliker for ingen logisk grunn, ikke føler seg dårlig om det - erkjenne og leve med det. Du trenger ikke å ha en unnskyldning for alt du tenker, sier og føler.
 2. 2
  Slutte å bære vekten av hele verden. Ved å forstå hvordan du passer inn i verden rundt deg, kan du begynne å se at ikke alle dårlig hendelse i livet ditt er din feil. Det er viktig å forstå at noen ganger, uansett hvor god du er til noe, vil du mislykkes, at uansett hvor mye du elsker noe, kan det ikke være der for alltid. Så lenge du gjør ditt beste for å forbedre dine feil og lære av dårlige erfaringer, er det ingen grunn til å straffe deg selv når slike ting skjer. Sjansen er, var utfallet aldri helt under din kontroll til å begynne med.
 3. 3
  Kvitter ditt potensial. Det er lett å plukke på dine feil og mangler, men denne gangen, prøve å plukke på dine meritter og evner i stedet. Ingen andre saker akkurat nå, ikke vær flau bry deg om hva folk ville tro hvis de visste du prøvde å føle godt om deg selv. De vil nok tenke "det er på tide," uansett. Liste ut og omfavne alt du er stolt av deg selv, selv om du ikke føler at du bør ha rett til å være stolte over det. Du har rett, uansett hva andre sier.
  • Det kan hjelpe å faktisk sette seg ned og skrive ut en liste som ting kommer til deg. Føl deg fri til å ekspandere på listen ved å legge til detaljer i mer generelle elementer. For eksempel, hvis du er hemmeligheten stolt av sports evne (selv om du ikke har spilt idrett i lang tid), kan du utvide dette elementet ved å skrive om spesifikke spill og team posisjoner du har alltid trodd at du hadde litt talent for.
 4. 4
  Gjennomgå livet. Ved hjelp av dine poeng av stolthet som en guide, ser tilbake fra din tidlige barndom opp til i dag. Husk alt du pleide å være stolt av eller begeistret, og forstå at du aldri manglet tillit til verden sakte tappet det ut av deg. Aksepter at du har vært en lys, håpefull, trygg person i det siste, og det blir lettere å tro at du kan bli sånn igjen.
  • Kanskje du var aldri veldig utadvendt med andre barn, men du var rikt fantasifull og leken hjemme, kanskje du aldri gjorde det veldig bra på skolen, men du trente hardt for å utvikle andre ferdigheter. Uansett tilfelle, hadde du tillit, og det eneste som holder deg fra å få den tilbake er dine bekymringer om hva alle andre mener om deg.
 5. 5
  Fake det til du gjør det. Tillit skjer ikke over natten, men nå som du har en god følelse av hvem du er, hva omfanget av dine ansvarsområder skal være, og hvorfor din tillit forsvant i første omgang, kan du sette opp en god front. Heldigvis, vil bare handle for å prøve å fremstå trygg faktisk øke selvtilliten din, når du begynner å se hvordan det påvirker de rundt deg.
  • Bruk kroppsspråket til prosjektet tillit. Stå og sitte med rett rygg. Gå med enkle, full fremskritt. Gjøre masse øyekontakt når du møter folk, og hvis du er nervøs, smiler stedet for å se bort.
   • Smiling er minst like smittsomt som gjesping. Hvis du gir noen ditt beste smil, og han ikke smile tilbake (og la oss innse det, "ikke smiler tilbake" er nesten utelukkende en mannlig ting), er han ikke verdt tiden din.
  • Kle kraftig og opprettholde gode grooming vaner. Det er ingen overestimere tillit boost du får av å vite at du ser ditt beste.
  • Snakke mer heller enn mindre. La din stemme ring ut høyt og tydelig når du snakker, ikke mumle. Hvis du er nervøs eller sjenert, kanal at stress til å snakke enda mer. Det spiller ingen rolle om du ender opp med å bable litt, du kommer over så åpen og engasjert, noe som vil gjøre deg virke (og føle) mer selvsikker.
 6. 6
  Ta sjanser. Du vet allerede at noen ting er ute av kontroll. Akseptere at verden rundt deg er et stort og usikkert sted ved å ta sjansen på noe nytt. Du vil bli overrasket over hvor ofte du lykkes når du er proaktiv - som den gamle leveregel går, "formue favoriserer bold" - og når du mislykkes, vil du være i stand til å se at livet fortsetter på uansett. Uansett hvordan du skjære den, tar noen sjanser og prøve nye ting er uten tvil den beste måten å gjenoppbygge tapt tillit.
  • Innlede en samtale med noen på bussen, sende inn et bilde eller historie for publisering, eller selv ber ut din hemmelig forelsket. Bare velge noe som setter deg litt utenfor komfortsonen og hoppe i hodet først med visshet om at livet ditt vil gå på uansett utfallet.
 7. 7
  Fortsette arbeidet på det. Bygge tillit tar tid, fordi hver rush av tryggheten du oppnår er midlertidig først. Du må holde på prosjektering tillit og ta sjanser for å bygge opp en reell følelse av selvtillit. Heldigvis, siden de positive resultatene vil tendere til å oppveie de negative, bør disse praksis blir vaner innen noen få måneder på det meste, og du trenger ikke å late som lenger.

Gjenvinne troen på kjærligheten

 1. 1
  Kvitter seg rollen som den andre personen. Hvis du skylde deg selv for den siste bruddet, og finne deg selv lurer på hvordan noen kunne elske deg igjen, må du ta et skritt tilbake og revurdere situasjonen. Ja, du er å klandre for slutten av forholdet, men så er din ex. Han eller hun er en person, det samme som deg, og slår med samme grad av innflytelse i løpet av forholdet som du gjør. Det er ingenting å vinne på å bære byrden av bruddet på dine skuldre alene.
  • Prøv å huske alle de tingene du gjorde rett: ganger du har gjort din ex latter, eller klemme deg ut av ren lykke, eller sovne i armene uten omsorg i verden. Dine handlinger førte til din ex svar - du åpenbart har positive egenskaper for å bringe til et forhold. Samtidig, tenk om din ex del i bruddet: tingene din ex sa eller gjorde som plaget deg, argumenter han eller hun begynte, og selvfølgelig din ex uvilje til å prøve å berge forholdet.
  • Ikke faller inn resenting din ex eller skylde ham eller henne for hele bruddet, bare innrømme at det var aldri helt ditt ansvar. Du var ikke den eneste personen som hadde en rolle i ending det.
 2. 2
  Gi deg selv tid. Det er ingen rask måte å komme seg fra en breakup. Det er blitt vist at de helsemessige effektene av en skilsmisse (og antagelig noe lignende tett, langsiktig forhold) er drastisk og ødeleggende, med skilt som lider hjertesykdom, diabetes, og ved stress eller angst-relaterte tilstander i gjennomsnitt 20% mer enn den generelle befolkningen. Du kan ikke forvente å sprette tilbake fra et knust hjerte over natten, så prøv å tenke på healing perioden som en sjanse til å refokusere på deg selv i stedet.
  • Ta opp eller øke en øvelse diett. Folk som er knust en tendens til å sitte rundt i en funk i måneder eller år, la deres kropper lysbilde. Dette er allerede ille nok for din fysiske helse, men det gjør også dårlig humør varer lenger enn det må. Kjempe tilbake ved sverget på å trene minst noen hver dag du kan finne tid.
  • Tilbring tid alene konstruktivt. Det er greit å trenge tid borte fra andre for en stund etter en dårlig breakup, men ikke bruke all den tid bare bolig - du vil drepe eventuelle siste rester av tryggheten du kan ha hatt. Behandle lidelse ved å arbeide på hobbyer når du har fri, heller enn å drikke seg full og ser gamle filmer til du passerer ut på sofaen. Gi hjernen din noe den har til å fokusere på å fullføre vellykket.
 3. 3
  Kast deg tilbake til dating. Når du føler deg litt mer balansert, tenke på hele universet av mennesker du nå fritt til å gå på stevnemøter med. Prøv å se din singel status som en mulighet til å møte og dato noen flere av dem, uten å måtte forplikte seg mye med en gang. Ikke bekymre deg for å bli kjent med folk altfor godt; bare kaste dine bestillinger til vind og spør noen som fanger øyet hvis han eller hun ønsker å ha kaffe neste helg.
  • Registrer deg for en gratis online dating tjeneste som OKCupid, eller bare gå ut og prøve å møte folk på fester og arrangementer. Spør ut noen du synes å treffe den av med, og se hva som skjer. Du vil innse to ting: For det første, avvisning ikke svi så mye når det er fra folk du nettopp har møtt, andre, vil flere folk si "ja" enn du kanskje trodde. Det finnes ingen bedre bevis på at du fortsatt er attraktiv og fortjener kameratskap.
  • Det er veldig skremmende for mange kvinner å spørre ut menn. Hvis du er en kvinne som er spottet ved tanken på å starte en date, ikke. Dette er en mulighet til å øke din romantiske tillit, bør du ta den hvis du muligens kan. Menn er også redd for å spørre kvinnene ut, men de får taket på det til slutt fordi det er faktisk ikke så skummelt når du tar skrittet fullt ut og gjøre det. Hvis menn kan komme over sin frykt, kan du, også.
 4. 4
  Ikke gi opp. Hvorvidt du får mange datoer, sjansene er de fleste du går ut med, vil ikke ende opp med å jobbe ut. Husk å ikke bære all skyld; daten din er minst like ansvarlig som du er til å klippe ting av. Til slutt, vil noen komme sammen som liker deg mer enn de andre, og om hvem du føler det samme. Inntil da, la skylden falle der den skal: på uforenlige egenskaper, ren og enkel.
  • Ikke date desperat, det er ingen hastverk med å finne den perfekte partner. I stedet, dato for å nyte selskapet og følelser av folk du er tiltrukket av, og for å minne deg selv at du fremdeles gi mye til bordet i et forhold. Av den tiden du slå seg ned, vil du lure på hvorfor du noen gang manglet tillit i første omgang.

Gjenvinne tillit på jobben

 1. 1
  Refokusere på selve arbeidet. Noen ganger kan dårlige arbeidsplass politikk eller mellommenneskelig drama resultere i din selvtillit på jobben blir ødelagt. Kanskje du ble tygget ut av en smålig sjefen, kanskje du ble degradert eller hadde dine timer (eller betale) kuttet. Uansett, er den beste måten å begynne å bevege seg fremover igjen for å opprettholde en laser-lignende fokus på arbeidet ditt. Ignorer sladder og rykter, holde seg på oppgaven, og ikke kaste bort tid. Ikke bare er du vise til den virksomheten som du er en verdifull handelsvare, du minne deg selv på det samme.
  • Selvfølgelig, hvis du har lidd et virkelig ødeleggende tilbakeslag på jobben din, bør du begynne å søke etter arbeid andre steder, hvor dine talenter og erfaring vil bli bedre verdsatt. Men du bør også holde fokus på arbeid, slik at det er ingen måte din bedrift kan si noe dårlig om ytelsen til den nye arbeidsgiveren.
   • Hvis ydmykelse du varig er fornærmende i naturen, se opp for nummer én: å holde en hendelse log og komme i kontakt med utenfor myndighetene umiddelbart. Du har rett til å arbeide uten å bli trakassert (seksuelt eller annet) av andre medlemmer av arbeidsstyrken. Bringe dem ned slik at andre slipper å lide som du gjorde.
 2. 2
  Skille dine styrker og dine svakheter. Gjør hva du kan for å jobbe der du utfører sterkest på jobben. Aldri miste av syne det faktum at du har styrker som er viktig og nyttig for virksomheten og din karriere. Samtidig, erkjenne dine svakheter og prøve å forbedre dem. Så lenge du holder deg fokusert, kan du gjøre noen fremgang, noe som bør øke din arbeidsplass tillit betraktelig.
 3. 3
  Lean på dine kolleger. Sjansene er, får du sammen minst ganske godt med dine kolleger. Spør dem hva de tror du er god på å få et bilde av hvordan andre folk på jobb vise dine talenter og kognitive. Bruk deres ord for å bygge opp din selvtillit ved å fokusere på hva de sier er dine sterkeste talenter. Det gode inntrykket du vil gjøre på dem vil ikke vondt, heller.
 4. 4
  Hold panoramautsikt. I stedet for å bli fanget opp i varmen av øyeblikk når noen synes å være fornærmende eller avvisende til deg, prøv å tenke på hvorfor de kan snakke på den måten. Komme bort fra forestillingen om at det er alltid noe du gjorde, og ta ting som stress og ego i betraktning. Igjen, ved at mer av skylden for en dårlig situasjon å falle på skuldrene til andre som er involvert i å gjøre det, kan du ta en sunn lærdom av dine feil uten å føle knust av dem.

Tips

 • Utholdenhet er den sikreste måten å selvtillit. Fokusere på å utvikle gode vaner, snarere enn bare å gå gjennom gode bevegelser. Jo mer du klarer å presse deg selv, jo lenger vil du være i stand til å gå.

Advarsler

 • Det er en forskjell mellom en mangel på tillit og psykiske lidelser som depresjon og kronisk angst. Hvis du føler deg som om du ikke har noen kontroll over hvor humøret eller stress nivå tar deg, bli diagnostisert av en terapeut så snart som mulig. Bare fordi psykiske lidelser ikke møter opp i lesjoner eller utslett betyr ikke at de ikke er ekte, og ofte lindres, forhold. Du bør ikke være noe mer skamfull for å besøke en terapeut enn du ville være å besøke en lege.