Wkeno

Hvordan håndtere skyld

Skyldfølelse er en forferdelig følelse å leve med, spesielt hvis det er intens, vokser og bor sammen med deg hver dag. Selv om noen skyld i visse situasjoner er naturlig og til tider, sunn, når skyld begynner å forstyrre det daglige liv og vanlig rutine, det er et alvorlig problem.

De fleste mennesker ofte skyldfølelse for en situasjon der de føler de kunne ha forhindret noe som skjer, eller hvor de beklager dypt sine beslutninger / handlinger. Andre ganger kan folk føle seg skyldig om beslutninger og handlinger av andre, for eksempel familiemedlemmer og nære venner. Det er viktig å huske at handlingene til andre er aldri din skyld - selv om du kan påvirke noens tankegang og deres sinnstilstand, til slutt er det dem som lager sin egen beslutning. Og mens du mest definitivt er ansvarlig for dine egne handlinger, husk at tilgivelse kan være tjent, tillit fornyet og sår helbredet. Feil er det å lære fra. Hvis du er klar til å håndtere dette problemet, les videre.

Trinn

Hvordan håndtere skyld. Prøv å finne ut hvorfor du føler deg skyldig.
Hvordan håndtere skyld. Prøv å finne ut hvorfor du føler deg skyldig.
 1. 1
  Prøv å finne ut hvorfor du føler deg skyldig. Ta en penn og notatbok, og skrive ned en liste over ting som kan gjøre at du føler denne måten. Det kan være vanskelig, men etter hvert vil du finne ut hva som gjør deg skyldig. Hvis du ikke kan finne ut av det, kan du prøve denne metoden: Vurdere hver ting på listen din, og tenk om du ikke hadde gjort det. Hvis du umiddelbart føle deg bedre eller vemodig, er dette sannsynligvis den tingen som gjør deg skyldig.
 2. 2
  Vurdere din skyld. Dette høres kanskje dumt, men det kan virkelig hjelpe. Av ti, lage to stemmer: Hvor ille det er at du har gjort, og hvor skyldig du føler. Etter dette, tenke over hvorfor det du gjorde var dårlig, og hvorfor du føler deg skyldig om det. Dette skal forhåpentligvis forlate hodet litt klarere, og lar deg til å tenke rasjonelt om kilden av skylden.
 3. 3
  Tenk over hva du skal gjøre. Hvis skyld du føler er over noe som å være ekkel med noen eller neglisjere en jobb eller kjæledyr, føle seg beroliget i det faktum at du kan gjøre noe med dette. Skriv ned hva du skal gjøre, vurdere når og hvor, og ta affære. Hvis din skyld er for noe sånt som en personers død eller en venn å bli sint, erkjenner at det er ikke din feil, og det er naturlig å føle på denne måten. Gjøre noe for å slappe av og glemme det. Det er ikke verdt følelse skyldig enn uoverstigelige situasjonene: ingenting kan gjøres, og du vil kaste bort livet ditt.
 4. 4
  Når du får et bedre inntrykk av hvorfor du føler deg skyldig, ikke løpe fra det. Om nødvendig, kan du søke hjelp fra venner du stoler på, eller til og med fagfolk til å kaste lys over situasjonen. Sjansen er mindre du har begått en alvorlig forbrytelse du kan ha noe å føle deg skyldig om. Faktisk kan du finne ut at noen andre har vært fôring du ligger.
 5. 5
  Lær å tilgi. den personen som skadet deg eller tilgi deg selv for den smerten du har holdt på med. Det er den eneste veien å gå for å oppnå aksept, som er en svært viktig del av å eliminere skyld.

Tips

 • Dette vil ta tid, og det vil skade mye, men i det lange løp vil det være så mye bedre.
 • Alle søl opp noen ganger. Hvis personen som du begått feil å er din venn, vil de tilgi deg i tide.
 • Leve med det. Du utførte handlingen, så leve med konsekvensen. Mange gjør det.
 • Noen ganger kan du bare ha en mye sinne bygget opp inni deg. Gjøre noe for å slippe din vrede.
 • Slutte å slå deg opp! Det er ikke nødvendigvis din feil hvis noe skjer.

Advarsler

 • Holde den i vil stadig plage deg. Den beste tingen å gjøre er å fortelle noen om det.
 • Vær forsiktig med hvem du deler din oppdagelsesferd med. De kan gjøre det verre.