Wkeno

Hvordan holde hjernen i topp form

Visste du at det er mulig å holde deg hjernen i god stand og hjelpe avverge aldring sykdommer? Her er noen trinn som vil stimulere hele hjernen som vil hjelpe deg å lære bedre, være oppmerksomme, lever lenger, og blitt mye smartere enn den gjennomsnittlige mennesket.

Trinn

Hvordan holde hjernen i topp form. Utøve.
Hvordan holde hjernen i topp form. Utøve.
 1. 1
  Les. Reading er mat for hjernen din. Lesing er en av de beste tingene du kan gjøre for deg selv og din hjerne. Start ut å lese en bok per måned. Deretter prøver to bøker i måneden, etc etc.
 2. 2
  Utøve. Trene utgivelser forskjellige kjemikalier i hjernen som du ikke får fra noe annet, inkludert Endorfiner og veksthormoner. Når du trener en bestemt del av kroppen din, spre veksthormoner for musklene gjennom kroppen din for å gjenoppbygge at muskelen til å bli sterkere og større. Det flotte med det er at det hjelper andre muskler til å være sterkere også, og visste du at hjernen er en muskel?
 3. 3
  Sudoku. Spille spillet sudoku holder hjernen skarp og for det meste bidrar venstre side av hjernen, som er den logiske delen. Sudoku holder deg skarpe, våken, og holder deg skarpe når du blir gammel. Prøv å spille ett spill av Sudoku (som ligger i hvilken som helst avis) en gang i uken.
 4. 4
  Kryssord. Spille et kryssord, som Sudoku, holder du skarpe, men også hjelper deg å huske ting raskere og huske ting bedre. Prøv å gjøre dette en gang i uken. Du kan finne dette i noen avis.
 5. 5
  Musikk. Musikk stimulerer hjernen din på mange måter. Å lære et nytt instrument bidrar til å stimulere hele høyre side av hjernen. Piano er sagt, men ikke 100% bevist, for å stimulere hjernen din mest. Det er derfor mange foreldre spiller klassisk musikk til babyer.
 6. 6
  Språk. Det er mange fordeler med å være flerspråklig. Ikke bare kan du kommunisere med flere personer og forstå kulturen bedre, men det har en stor effekt på hjernen din. Det stimulerer det meste av din rett hjernen og noen av venstre hjernehalvdel. Å lære et språk som ikke har noen røtter til ditt eget språk (som engelsk til kinesisk) kan dra nytte av venstre hjernen litt mer. Men å lære et språk med connective røtter (som engelsk til spansk) bidrar til å stimulere din rett hjernen mer enn venstre side. Tenk om du gjorde begge.

Tips

 • Jo mer aktivitet du satt på hjernen din jo mer det blir stimulert, noe som vil tvinge seg til å bruke mer enn det som brukes som normalt.
 • Det spiller ingen rolle hvor smart du er til å begynne med, det er hvordan du bruker den.
 • Protein er en av de beste næringsstoffene du kan gi til hjernen din.
 • Hjernen din trenger minst åtte timer søvn for å hvile.
 • Ta alle vitaminer.