Wkeno

Hvordan juke eller smette unna en forsvarer i fotball

Unngå eller "juking" en forsvarer er effektivt hva gjør en rusher å oppnå mer lengde enn om de skulle prøve å kjøre "gjennom" forsvaret hver gang. Det fungerer best i det åpne feltet. Så snart forsvareren setter ned foten og går for en takling lage en liten side trinn.

Trinn

Hvordan juke eller smette unna en forsvarer i fotball. Hold hodet opp slik at du kan se feltet - Du må vite hvor du ønsker å flytte før du går.
Hvordan juke eller smette unna en forsvarer i fotball. Hold hodet opp slik at du kan se feltet - Du må vite hvor du ønsker å flytte før du går.
 1. 1
  Få ballen. Spot forsvareren som handler om å takle deg.
 2. 2
  Hold hodet opp slik at du kan se feltet - Du må vite hvor du ønsker å flytte før du går. Midten av feltet er vanligvis den beste siden å løpe til som det gir deg mer plass til å løpe fritt. Sidelinjen er forsvaret sin 12. mann. På grunn av dette, kan det være nyttig å juke mot sidelinjen, deretter raskt dart i den andre retningen.
 3. 3
  Kjøres direkte på forsvareren før du gjør ditt trekk, ikke kjøre til venstre eller høyre for forsvareren hvis det er mulig så du blir nødt til å dekke mer avstand hvis du har tenkt å kutte ned til motsatt side. Kjører direkte på forsvareren vil gjøre flytte mindre forutsigbar også.
 4. 4
  Generelt vil du ikke ha nok tid til å gjøre mer enn ett trekk som forsvaret vil komme på deg bakfra.
 5. 5
  Erfarne forsvarere er opplært til å se på hoftene, ikke hodet eller overkroppen. En uerfaren forsvarer (eller i tilfelle av en enkel pick up spill) vil se på skuldrene, bruke dette til din fordel. Juke med skuldrene roterer i motsatt retning av der du har tenkt å kutte ned.
 6. 6
  Som får til innenfor 1-3 meter av forsvareren fører ham til å forfølge deg i retning motsatt det som du har tenkt å gå. Gjør dette ved rykninger hoftene eller vrir på skuldrene i den retningen.
 7. 7
  Hvis det viser seg at forsvareren er forpliktet til å forfølge deg i den retningen, flott! Du er ett skritt nærmere å forlate ham i støvet, raskt plante foten i motsatt retning du ønsker å gå, skifte vekten, rotere hoftene, dytte bort med begge føttene og eksploderer i den nye retningen (du må kanskje gjøre denne første trekket helt lateral avhengig av hvor god din første trekk var).
 8. 8
  Bruk armen nærmest forsvareren til flaggermus vekk hendene eller engang lå en fin stiv arm. Hvis forsvareren er veldig nære, kan du også senke skuldrene og gi fyren en virkelig hardt rammet under haken eller i brystet. 75% av tiden, vil fyren slippe taket. Hvis det gjøres riktig, kan dette forårsake mye skade.
 9. 9
  Trekk føttene fremover og høyt, det siste du ønsker er å være "shoe string" taklet etter støvtørking en forsvarer

Tips

 • Fart og hurtighet er ikke det samme - må du øve hurtighet for juking og hastighet for åpne feltet kjører.
 • Et godt tips hvis du kjører på sidelinjen, holde fotball i armen nærmest sidelinjen. Så i tilfelle en forsvarer klarer å strippe ballen vil falle harmløst utenfor banen, og enda viktigere i ditt lag besittelse.
 • Aldri slutter å bevege føttene - dette vil hjelpe deg til å gjøre raskere trekk
 • Bruk mentale bilder å se deg selv beveger seg raskt og effektivt unngå forsvarere - dette er hvordan profesjonelle idrettsutøvere mentalt tog. Du må se det fungerer i hodet ditt for å gjøre det arbeidet i virkeligheten.
 • Ikke glem å beskytte ballen
 • Aldri hint hvor du går. Forsvarere vil enten følge øynene dine eller hofter. Ikke se i den retningen du skal
 • Alltid få lav. Dette vil hjelpe din tyngdepunkt

Advarsler

 • Hold ballen nær kroppen, ikke bli fanget med armen helt ut når en forsvarer kommer og swats det bakfra
 • Ikke overforbruk denne teknikken - du kan finne deg selv i bakfeltet scrambling rundt mennesker mens du ikke gjør fremover fremgang. Noen ganger er det best å sette skulderen ned og hodet upfield. Du trenger lengde!
 • Vær forsiktig med "spin move" - ​​selv om effektive, kan du ende opp med å bli truffet i ryggen eller skade en ankel.