Wkeno

Hvordan kurere tørr munn

Munntørrhet er en vanlig forbigående foreteelse, men, når problemet blir kronisk, kan det være på tide å lære å kurere tørr munn. I tillegg til å bli ubehagelig, kan mangelen på spytt i munnen føre til tannråte og tannkjøttsykdom. Bestemme årsaken til problemet er første steg i å finne en effektiv lindring av denne ubehagelig tilstand.

Trinn

Hvordan kurere tørr munn. Finne årsaken til problemet.
Hvordan kurere tørr munn. Finne årsaken til problemet.
 1. 1
  Finne årsaken til problemet.
  • Noen av de vanligste årsakene til denne tilstanden omfatter visse medisiner, for eksempel medikamenter for smertelindring, depresjon og allergier. Dette problemet kan også være på grunn av noen sykdommer, slik som diabetes, revmatoid artritt og anemi.
 2. 2
  Munntørrhet kan også være et resultat av livsstil, vaner, som røyking eller skråtobakk. Noen ganger kan en endring i en vane kan være nok til å lindre tilstanden.
 3. 3
  Øke spytt flyt å behandle tørr munn.
  • Spytt strømning kan bli styrket ved en rekke metoder, inkludert drikker ytterligere vann eller suger på sukkerfrie drops. Alternativt kan du prøve å suge på et stykke hardt, ukokt pasta.
  • En annen løsning er å sove i et rom med en luftfukter eller vaporizer som tilfører fuktighet til luften og holder munnen fuktig hele natten lang.
  • Det er også over-the-counter munnskyllevann og fuktighetsgivende gele som er spesielt formulert for personer med denne tilstanden. Spør din lege eller tannlege for anbefalinger.
 4. 4
  Vurdere en reseptbelagte medisiner hvis over-the-counter rettsmidler ikke er effektive.
  • Legen kan foreskrive en rekke resept-styrke legemidler som behandler tørr munn ved å øke spytt produksjon, for eksempel Salagan. Evoxac har blitt godkjent av FDA for pasienter som har tørr munn som følge av Sjøgrens syndrom. Legen din vil vite hvilken medisin som er best for deg, basert på din medisinske tilstand og andre legemidler du kan ta.
 5. 5
  Unngå visse matvarer og drikke som kan føre til munntørrhet, inkludert koffeinholdige drikker, noen munnvann, alkohol, salte produkter og krydret mat.
  • Prøv å fukte tørre matvarer før du spiser dem ved å legge smør, saus eller begge deler.
 6. 6
  Forebygge tannråte som kan være et biprodukt av tørr munn og føre til andre orale helseproblemer.
  • Dette kan gjøres ved å børste tennene grundig to ganger per dag, tanntråd daglig og bruke en tannkrem med fluor.
  • Et besøk til tannlegen to ganger per år er også et must for personer med tørr munn, siden legen vil gi en komplett skalering og polering og se etter problemer.
  • Noen tannleger kan anbefale en daglig fluor skyll å hjelpe tennene forblir sunn. Dette kan kjøpes over disk eller gitt på tannlegekontor.