Wkeno

Hvordan man skal håndtere en stikkskader på jobb

Potensialet for eksponering for sykdommer som hepatitt B (HBV), hepatitt C (HCV), eller HIV (viruset som forårsaker AIDS) gjennom stikkskader er høy for enkelte arbeidstakere, spesielt medisinsk personell og helsearbeidere. Faktisk er det anslått at noen 600.000 til 800.000 stikkskader forekommer i amerikanske helsearbeidere hvert år. Personer involvert i jobber som søppel fjerning, rengjøring, rengjøring, tatovering kunstnere, catering, etc., er også i fare for å bli stukket av en sprøyte eller nåler kastet på gaten, i sengetøy, i bad osv.

En stikkskader kan skje så enkelt som tilfeldigvis stikker en finger med kontaminert kanyle. Bruken av føre latekshansker kan minimere eksponering for sykdom, men det er ingen garanti for at et nålestikk skade ikke vil forekomme i alle arbeidsfelt.

Hvis en nål stick skade oppstår, er det viktig å følge vanlige forholdsregler. Denne artikkelen forklarer hvordan du svare på et nålestikk skade, spesielt for arbeidere mest utsatt for muligheten.

Trinn

Hvordan man skal håndtere en stikkskader på jobb. Sjekk HIV status for både deg selv (eller arbeideren berørt) og den personen som blodet har blitt overført.
Hvordan man skal håndtere en stikkskader på jobb. Sjekk HIV status for både deg selv (eller arbeideren berørt) og den personen som blodet har blitt overført.
 1. 1
  Oppmuntre blødning på stedet av skader. Dette innebærer at man prøver å presse ut overflødig blod og å oppmuntre blødning. Dette er gjort slik at infisert på området inntreden av viruset er minimert og utvist ut av kroppen, fremfor å oppmuntre inntreden inn i blodet. Når viruset kommer inn i blodet, vil den begynne å sero-konvertere og formere seg. (Se nedenfor for en definisjon av "sero-konvertering".)
  • Vask stedet av nålestikk eller skarpe skade med såpe og vann.
  • Skyll sprut til nese, munn eller hud med vann.
  • Skyll øynene med saltvann, rent vann eller sterile irrigants.
  • Oppsøk lege. Du må kanskje en stivkrampe skudd, avhengig av din tidligere historie.
 2. 2
  Ikke få panikk. Hvis du følger protokoller stivt og riktig, er sero-konvertering ikke sannsynlig. Sero-konvertering betyr ganske enkelt at infisert blod blander seg med din egen, forurenser den og alt blodet nå blir smittet med hiv over en periode. Forskere har bevist at sero-konvertering på grunn av stikkskader for HIV er ca 0,03 prosent. Denne prosentandelen er ekstremt lavt og forebyggende profylaktisk medikament vil i stor grad redusere muligheten for infeksjon. På den annen side, er det risiko for hepatitt overføring mye høyere (ca. 30% for hepatitt B og omtrent 10% for hepatitt C), er så rask handling avgjørende, så vel som forebyggende tiltak (dvs., som blir vaksinert mot hepatitt).
 3. 3
  Sjekk HIV status for både deg selv (eller arbeideren berørt) og den personen som blodet har blitt overført.
  • Kontroller HIV-status til personen som blod du har vært utsatt for. Sykehus og andre medisinske fasiliteter har raske tester tilgjengelig for å gi en bekreftet HIV-status for den enkelte. Dette må gjøres ved å møte de riktige etiske krav. Tillatelse eller samtykke må gis av pasienten, dersom dette kravet ikke allerede er på plass.
  • Sjekk din egen hivstatus hvis status er ikke kjent. Hvis du er negativ og eksponering pasienten er også negativ, har du svært lite å bekymre seg for.
 4. 4
  Ta profylaktisk medisinering (kjent som post eksponering profylakse, eller PEP) helst innen en time hvis den personen du har vært utsatt for, er HIV positiv og statusen er HIV negative. Antiretrovirale legemidler kan redusere frekvensen av overføring hvis gitt kort tid etter mulig smitte. Alle klinikker og sykehus har en protokoll i stedet for rask handling når du svarer på stikkskader.
 5. 5
  Har oppfølging testing og medisinsk tilsyn for utvinning din. Dette bør gjøres ved ønskede intervaller. Dette er gjort for å utelukke muligheten for å være i "vinduet perioden" av den personen du ble utsatt for. Et "vindu periode" refererer til tiden når en person utsatt for viruset fremdeles tester negativ, mens virus er å multiplisere og prøver å forårsake infeksjon. Dette innebærer en lav virusmengde som er tilstede i blod.
  • Retesting for HCV antistoffer oppstår vanligvis seks uker etter hendelsen, og igjen på fire til seks måneder.
  • Retesting for HIV eksponering oppstår vanligvis på seks uker, tre, seks og 12 måneder for å lete etter HIV-antistoffer.
 6. 6
  Rapportere hendelsen. Kontroller rapporteringsprosedyrene på ditt arbeidssted. Det er viktig å la din arbeidsplass vite hva som har skjedd, og statistikken så samlet kan bidra til å forbedre arbeidsplassen praksis for alle fremtidige sikkerhet. Dette inkluderer skader med sterile, "rene" pinner.

Arbeidsplass forebygging og kunnskap

 1. 1
  Kjent eller oppdatere deg på hva du skal gjøre på din arbeidsplass hvis en nål stick skade oppstår.
  • Få på plass en plan på hva som skal skje hvis det ikke allerede finnes en på plass. Dette er viktig, enten det er for deg, en kollega, venn eller bekjent som kan kreve din hjelp og rask handling.
 2. 2
  Søke ytterligere råd om gjøre og ikke gjøre om stikkskader. Denne informasjonen er fritt tilgjengelig på alle telefonisk hjelpelinje eller er fysisk tilgjengelig på apotek, sykehus, klinikker og andre medisinske barnehager.
 3. 3
  Unngå unødvendige distraksjoner når du arbeider med nåler og sprøyter. Konsentrer deg om arbeidet og om hva du gjør nå til enhver tid.
  • Det er veldig lett å børste over et nålestikk før det blir tapet ned, osv., ha dette i bakhodet.
  • Unngå å se bort eller jobber i dårlig lys mens du arbeider med nålestikk.
  • Vær forsiktig med rastløse, eller panikk pasienter som lett kan flytte som du setter inn eller ta ut nålen. Berolige dem og bare sette nålen når du er sikker på at det er trygt å gjøre det.
 4. 4
  Sikre gode arbeidsrutiner i et helsevesen miljø til alle tider - Verdens helseorganisasjon anbefaler følgende for arbeidsplasser som arbeider med nål sharps:
  • Håndvask etter direkte kontakt med pasienter.
  • Bruk beskyttende barrierer som, kjoler, forklær, masker og briller når i direkte kontakt med blod og andre kroppsvæsker.
  • Oppsamlet nåler og skarpe gjenstander trygt. Bruk punktering-og væske-bevis bokser i hver pasientbehandling området.
  • Forhindre tohånds recapping av nåler. Bruk én hånd nål tildekking teknikk.
  • Dekk alle kutt og skrubbsår med en vanntett dressing.
  • Raskt og nøye rydde opp søl av blod og andre kroppsvæsker.
  • Bruk et sikkert system for helsetjenester avfallshåndtering og destruksjon.
 5. 5
  Sikre gode arbeidsrutiner i andre arbeidsmiljøer.
  • Bruk passende klær og verneutstyr ved håndtering av potensielt farlige elementer som søppelsekker eller plukke opp hauger av søppel.
  • Vær forsiktig når du stikker hendene inn steder du ikke kan se, for eksempel vasker med vann, hull, ryggen av senger og sofaer, osv.
  • Bruk solid fottøy når du går gjennom eller arbeider i områder kjent for narkotika-bruk, som for eksempel parker, strender, offentlige transportknutepunkt, osv.

Ting du trenger

 • Rent vann eller saltløsning å vanne såret
 • Legehjelp
 • Tidsplan for behandling