Wkeno

Hvordan overleve en hai angrep

Få dyr fremkalle ren terror i måten en hai gjør. Heldigvis haier angriper mennesker bare svært sjelden, og de fleste arter av hai er ufarlig for mennesker. Likevel, selv mellomstore haier er mer enn i stand til å påføre alvorlige skader eller dreper folk. Mens det er best å lære å hindre en hai angrep bør du også vite hva du skal gjøre i tilfelle av en faktisk angrep.

Trinn

Hvordan overleve en hai angrep. Hold deg rolig og haien bør nok gå unna.
Hvordan overleve en hai angrep. Hold deg rolig og haien bør nok gå unna.
 1. 1
  Hold deg rolig og haien bør nok gå unna. Mens du ønsker å komme ut av vannet raskt hvis en hai angrep, kan du ikke ut svømme en hai, og bare prøver å sprint til sikkerhet kan ikke være din beste alternativet. Det er viktig å holde vettet om deg så du kan fortsette vurdere situasjonen og finne ut hvordan å komme i sikkerhet.
 2. 2
  Hold øye med haien til enhver tid. Sharks kan trekke seg midlertidig og deretter prøve å snike seg innpå deg. Ikke la dette skje. For å kunne forsvare seg mot haien, må du vite hvor det er, så gjør alt for å se dyret, selv om du prøver å unnslippe.
 3. 3
  Komme inn i en defensiv posisjon. Hvis du ikke kan få ut av vannet med en gang, prøv å redusere hai mulige angrepsvinkler. Hvis du dykke, tilbake opp mot en rev, peling, eller stein frembrudd - noen solid hindring - slik at du bare trenger å forsvare angrep foran deg. Hvis du dykke nær kysten, må du kanskje ned å finne dekning. I åpent vann, får back-to-back med en annen svømmer eller dykker, slik at du kan se, og forsvare seg mot et angrep fra alle retninger. Gradvis overflaten sammen for å komme tilbake til båten. Hvis du ikke har noen rundt og du er den eneste i vannet og er du dykking blåse bobler, gjør haier ikke liker bobler de kan bare la deg alene om du kan få bobler ut av pustemaske.
 4. 4
  Kjempe. Spille død ikke vil avskrekke en aggressiv hai. Det beste alternativet hvis angrepet er å gjøre haien ser deg som en sterk, troverdig trussel. Vanligvis vil et hardt slag mot hai gjeller, øyne eller (noen ganger) snute få den til å trekke seg tilbake. Dette er egentlig de eneste sårbare områdene på en hai. Hvis en hai fortsetter å angripe, eller hvis den har du i munnen sin, traff disse områdene gjentatte ganger med harde jabs, og klore på øyne og gjeller.
  • Hvis du har et spyd pistol eller stang, bruk den! Sikt på hodet, spesielt øynene eller gjellene.
  • Hvis du ikke har et våpen, improvisere. Bruk noen livløse objekt, for eksempel et kamera eller en stein for å avverge hai.
  • Hvis du har noe rundt deg, bruk din egen kropp. Satse på hai øyne, gjeller, eller snute med never, albuer, knær og føtter.
 5. 5
  Kom deg ut av vannet. Mens det er en rekke ting du kan gjøre for å avverge en hai angrep, er du ikke helt trygg før du er ute av vannet. Målet ditt bør alltid være å komme tilbake til land eller tilbake på båten.
  • Hvis en båt er i nærheten, roper rolig, men høyt, for dem å komme til deg. Hold deg så rolig som mulig mens du venter - så lenge haien ikke er aktivt angriper deg - og komme inn i båten så raskt som mulig når båten kommer.
  • Hvis du er nær kysten, raskt, men jevnt. Juling vil tiltrekke seg hai oppmerksomhet. Uberegnelig bevegelser bidra også gi inntrykk av at du er såret, og et såret dyr er mer attraktivt bytte for en hai. Bruk glatt omvendt bryst slag. Dette vil redusere sprut.
 6. 6
  Søk legehjelp. Hvis du har blitt bitt, få behandling så snart som mulig. Massive blodtap vil forekomme, avhengig av hvor du har blitt bitt, så umiddelbart ta nødvendige skritt for å stoppe blødningen. Selv om sårene dine vises mindre, er det viktig å få deg sjekket ut. Hvis du ikke har en medisinsk suppleir nær deg, bør du forbli rolig slik at blodet ikke pumpe raskere i hele kroppen din.

Tips

 • Prøve og "ride" haien ved å få på ryggen og holder på til det er fin.
 • Vær oppmerksom på dine omgivelser. Sharks vanligvis jakter på skrenter og nær banker. hvis du ser fisken kontinuerlig hoppe ut av vannet betyr det sannsynligvis er det et rovdyr rundt, noe som kan være en hai.
 • Ikke gi opp. Så lenge du fortsetter å kjempe, det er en god sjanse haien vil til slutt gi opp og søke etter lettere bytte.
 • Sharks har en tendens til å thrash byttedyr rundt for å rive biter av byttet sitt, så hvis personen bitt hovedsak "klemmer" The Shark (låsingen på det), de kraftig redusere risikoen for å ha store mengder hud eller lemmer helt dratt ut av kroppen. Dessuten gjør dette hindrer bitt området fra å bli sittende fast enda mer i haiens munn, som haitenner er pekte innover for å låse i byttet sitt.
 • Ikke ha lyse smykker eller klokker. Det tiltrekker haiene.
 • Traff en hai på sine svake punkter, f.eks øyne og nese. Vanligvis vil tilbake av.
 • Hvis du ikke har noen lege eller sykehus er ikke veldig nær da, få et håndkle eller noe du kan og pakk det tett rett over såret og få en venn til å kjøre deg til nærmeste legesenter.
 • Ikke klipp av en hai vei til havet. Det vil føle seg truet og kan gå på lovbruddet.
 • Prøv å treffe haien på nesen.
 • Når en hai angriper du skraper gjellene og det kan gå unna.
 • Husk å puste som deg. Du trenger tilstrekkelig oksygen til effektivt å forsvare seg mot et angrep og for å gjøre en rask getaway og trekke seg tilbake i sikkerhet.
 • Svømme i grupper.
 • Hvis du fisker eller har noen form for fangst med deg, slipp den umiddelbart og komme bort fra det. Haien er sannsynlig å være mer interessert i fisken enn i deg, og du ikke ønsker å bli skadet for et par fisk.
 • Ikke gå langt i stranden, hvor du ikke er i en trygg avstand fra mulige hai områder i vannet.
 • Den beste måten å overleve en hai angrep er å unngå en helt.

Advarsler

 • En hai munn og tenner er svært nær nesen sin, så det anbefales at du fokuserer på andre områder som gjellene eller øynene av hai. Disse er effektive og trygge mål å treffe. Bare treffer dyret med bare hendene som en siste utvei, og alltid bruke den ytterste av forsiktighet.
 • Når, forbli rolig og husk å følge forsvarlig sikkerhet protokoller. Et angrep kan slå enda mer alvorlig hvis du panikk; overflaten for fort, spesielt fra dype dypet kan føre til arteriell gass emboli eller alvorlig trykkfallsyke, bedre kjent som "svingene".
 • Aldri provosere en hai eller med vilje sette deg selv i en posisjon der du er sannsynlig å bli angrepet.