Wkeno

Hvordan overleve etter et forlis

Oddsen for å ha lidd skipbrudd er null hvis du aldri har satt sin fot på en god sjøbåt. Men de fleste tar en båt, ferge, båt eller cruiseskip tur minst en gang i livet, så det kan være nyttig å vite hva man skal gjøre ved en ganske uvanlig men mulig forekomst skje, som om å være forlist. Ha grunnleggende kunnskap om hvordan å overleve med det du har kan være nyttig informasjon å trekke på fra baksiden av tankene dine. Denne artikkelen forutsetter overlevelse etter noen krasj og senkingen av et hav fartøy og forutsetter at du er nå i sjøen eller på i nærheten, men ubebodd land.

Trinn

Hvordan overleve etter et forlis. Vurdere velferden til andre rundt deg.
Hvordan overleve etter et forlis. Vurdere velferden til andre rundt deg.
 1. 1
  Ikke få panikk. Før alt annet, holde et rolig hode og oppførsel. Bo rolig vil tillate deg å fortsette å tenke klart og å holde energien intakt. Panikk vil bare bruke opp energi og føre til at du mister evnen til å tenke klart. Videre vil opprettholde en rolig, oppførsel bidra til å berolige andre som er med deg og holde dem roligere også.
  • Før du forlater et skip eller båt som synker, hvis du har tid, at du er iført lange ermer klær og bukser. Prøv deg absolutt vanskeligst å få en redningsvest hvis du ikke allerede er iført en, bor oppe er avgjørende.
  • Se Hvordan flykte et synkende skip for presis informasjon om tidspunktet for avgang fra det synkende skipet.
 2. 2
  Undersøk deg selv. Før noe annet, forsikre deg om at du er i orden, enten du dupper i vann eller i en livbåt. Hvis du har noen kutt eller, behandle dem. Dersom sår eller kutt er dype, pakk dem opp tett, men ikke til et punkt der det gjør vondt. Hvis det er blødning, legg press på såret eller på hver side av den. Selvsagt kan enkelte behandlingstilbud ikke utføres med mindre og inntil du er ute av vannet, men gjør det du kan for nå.
  • Hypotermi er en reell risiko når du bor lengre i vann, og jo kaldere vannet er, jo raskere er sjansene for at det skjer. Når trygt om bord i en båt, flåte eller land, pakk deg hjertelig i tepper, klær eller noe annet tilgjengelig for å øke kroppstemperaturen.
  • Vær oppmerksom på at sjokk er en reell mulighet. Be andre om hjelp.
 3. 3
  Vurdere velferden til andre rundt deg. Gjøre de samme kontrollene som du har gjort for deg selv, bare på andre nå. Selvsagt kan enkelte behandlingstilbud ikke utføres med mindre og inntil du er ute av vannet.
  • Behandle eventuelle ofre som lider av sjokk. Løsne sine klær om det er tett og har dem lå med hodet lavere og beina litt forhøyet. Hold dem varme og snakker beroligende til dem. Se Hvordan behandle sjokk for nærmere detaljer.
  • Behandle noen hjernerystelse. Holde offeret i stabilt sideleie og søke kalde kompresser. Se Hvordan behandle en hjernerystelse for nærmere detaljer.
 4. 4
  Hvis du fortsatt er i vannet og livbåter er ikke tilgjengelig, gjøre bruk av rusk. Clamber du på noe som kunne brukes som en flåte eller klynge seg flytende avfall. Diverse rusk kan ofte bli omgjort til provisoriske flåter ved å binde sammen tre, til fat, flytende elementer, etc. holde sammen med andre, prøve å surre alle livbåter eller provisoriske elementer sammen. For å beskytte huden din og redusere dehydrering, se etter måter å gjøre ly fra solen fra klær, klut, tarps, seil, etc., og noen ting kan bli fanget opp med rusk. Til syvende og sist, tar sikte på å komme seg ut av vannet så fort som mulig; svømming, vil trår vannet og selv opprettholde en flåte tappe energi og lavere temperatur.
 5. 5
  Hold alle overlevende sammen så mye som mulig. Ikke nøl med å ta en lederrolle for å motivere folk til å forbli i en gruppe og å øke moralen. Forklar raskt, men autoritativt som bor sammen som en gruppe forbedrer alles sjanser til å overleve. Å være del av en gruppe skaper større trygghet i møte med farer som rovdyr, utmattelse, drukning, etc. og også fungerer som en kilde til trøst og støtte.
  • Hvis haier omringe din gruppe overlevende, bo sammen. Ikke få panikk og holde seg koblet; haier er mer sannsynlig å gå for en privatperson. Hvis noen er blødning, gjøre dem en prioritet for å bo ut av vannet på toppen av rusk eller i en livbåt fordi deres blod vil tiltrekke seg haier. Fjern eventuelle blanke gjenstander (spesielt smykker og klokker), for å unngå å fange øynene av hai, som kanskje feil disse for fiskeskjell. Skulle en hai angrep, bruke en gjenstand til å treffe sine øyne eller gjeller, i det minste, vil haien vet at gruppen kommer til å gjengjelde.
 6. 6
  Vurder om det er mulig å signalisere etter hjelp. Hvis du er i en livbåt, skal den utstyres med redning flares, les bruksanvisningen og distribuere dem. Vær forberedt på å la av flere bluss eller røyk når du er sikker på potensielle redningsmenn er i nærheten, for å hjelpe dem til å finne posisjonen din. Bruk kun fakler og røyk når båter eller redningsmannskap er i sikte, du ønsker ikke å kaste bort disse dyrebare ressurser.
  • Hvis du forliste nær nok til å lande for å få mobiltelefon mottak, dial for nødetatene og be om Kystvakten.
  • Hvis på land, bruker brann eller andre midler for å signalisere om hjelp (se flere detaljer nedenfor).
 7. 7
  Leder for land hvis relevant. Hvis du kan se land, styre din håndverket mot det hvis du har kontroll over bevegelse livbåten. Forhåpentligvis vil det være folk i stand til å hjelpe deg hvis du gjør rekkevidde land. Hvis ikke, må du fortsette overlevelse taktikk for å takle å være strandet et sted.
 8. 8
  Søke ly. Hvis du kommer til land som ikke er bebodd, gjøre bruk av rusk som har slått opp med deg (inkludert eventuelle håndverket du har fløt i på) og fra elementer på land. Naturlig tilfluktsrom som grotter gjøre gode tilfluktsrom. Hvis du er desperat, kan du henge noen blader på en gren som er stor nok til å dekke deg. Bladene kan være din sengetøy, men sørge for at de ikke dekket i feil først.
  • For ideer om raske tilfluktsrom å bygge, se: Hvordan bygge et krisesenter i jungelen, hvordan å bygge en rask ly i ørkenen og Hvordan lage en gapahuk til ly.
  • Lag en markør. Henge noe fargerike på en lang pinne var din ly ligger, og dette fungerer som en markør punkt for både deg og andre overlevende og for redningsmenn. Hvis du er varm eller kald, bør du ikke bruke skjorta, det kan være dødelige parasitter som elsker kjøtt eller du kan få solbrent eller for kaldt.
 9. 9
  Se deg rundt. Er det noe som kan hjelpe deg? Ganske ofte folk savner essensielle elementer og enten dø eller sliter med å holde seg i live. Samle trestykker som du kan bruke dette i flere ting som fyring branner. Bruk blader for å lage ly tak og sengetøy. Bruk siv å piske sammen tilfluktsrom, flåter, mat kjøkkenutstyr osv.
  • Berge alt som du har fra forliset vaske i land, eller som ble brakt med deg. Alt det kan komme i bruk.
 10. 10
  Finne mat og vann. Du må kanskje finne mat umiddelbart dersom leveransene ikke er med livbåt eller har blitt konsumert. Hvis du har matforsyninger umiddelbart rasjon dem og se etter annen mat i tillegg. Hvis du ikke har noen matforsyninger, begynne å lete.
  • Når du finner vann, alltid det. Mens vann kan se rene, kan det havna parasitter eller andre kvalmende agenter. Hvis du er veldig tørst og ikke har tid til å vente med å filtrere vannet, grave en grøft om tre inches (7,5 cm) bred og dyp nok til du finner vann et par inches i søla. Vannet kan ikke smake godt, men det er minst filtrert. Hvis du kan, koke vann i 20 minutter før du drikker. Aldri drikke sjøvann, høyt saltinnhold betyr at det er udrikkelig.
  • Mat kan være i form av frukt, nøtter, frø, blomster, bananer, etc., men vær forsiktig med bær, blader, fargerike matvarer, sopp og matvarer du ikke kjenner i det hele tatt. Takket være menneskelig migrasjon, noen ugress som løvetann og sikori vokse i mange deler av verden og er trygge å spise.
  • Hvis du har noen valg i det hele tatt, foretrekker stivelse og fett enn protein hvis du trenger for å opprettholde hydrering.
  • Bugs er greit med mindre du legger merke til dette:
   • Feilene er lett å finne i åpne områder. Bugs som ikke er giftige er mer sannsynlig å skjule, slik at de ikke er spist.
   • Det har lyse fargede ben. Dette betyr ofte det er giftig.
 11. 11
  Vent til unnsetning å ankomme. Fortsette å gjøre alt som trengs for å tiltrekke redning oppmerksomhet. Dette inkluderer å lage meldinger, ved hjelp kroppens signaler, ved hjelp av speil og innstilling av fakler midlertidig når du oppfatter redning alternativer. Se Hvordan å tiltrekke seg oppmerksomhet når du trenger å bli reddet for flere detaljer. I mellomtiden forblir fokusert på å bo matet, vannes og skikkelig skjermet. Hvis du er sammen med andre mennesker, holde sammen. For tips om blomstrende for en stund i et øde sted, se Hvordan leve på en øde øy.
  • Oppbevares kjølig ved å dyppe deg i vannet.
  • Holde varmen ved å forbli i ly, iført alle klærne du har, gjør brann hvis det er mulig, og skjerme bort fra vind og regn. Hvis du fortsatt hoppe rundt på sjøen, brette dine indre armene til brystet, og hold fortsatt å holde varmen, mens du sover ofte for å spare energi.
  • Være årvåken om redningsmenn speiding og være klar til å tiltrekke seg oppmerksomheten deres. Hvis du er sammen med andre, sette opp en rundt-the-clock rotasjon for å holde vakt for redning.

Tips

 • Store skip som cruiseskip kan ta timer eller dager å synke, og for å bli reddet raskt, er det best å være med skipet med mindre mannskap har rådet på annen måte. Alltid sette en redningsvest på ved første tegn av å synke og prøver å ha en langermet topp og lange bukser på å hjelpe med varme.
 • Før du hodet i vannet, ta av noen tunge klær, smykker, ect.

Ting du trenger

 • Redningsvest
 • Fakler eller andre former for signalering