Wkeno

Hvordan slutte å være lat

Å være lat kan være en svært usunn måte å leve livet. Kanskje verst av alt, er det veldig lett å falle inn i et mønster av å være konsekvent lat og umotivert. Hvordan du styre tiden din og hva du gjør med det nå vil påvirke deg senere i livet, så les noen av tipsene nedenfor om hvordan slutte å være lat og begynner å bli mer produktive.

Trinn

Hvordan slutte å være lat. Rengjøre ditt hjem og kontor område.
Hvordan slutte å være lat. Rengjøre ditt hjem og kontor område.

Kropp, sinn og ånd

Hvis du føler deg lat, kan det ha å gjøre med hvordan du tar (eller ikke tar) vare på deg selv. Se på disse tipsene for å naturligvis gi deg mer energi.

 1. 1
  Sove. Du bør ideelt sett være å få åtte timers søvn og prøver å komme på en vanlig søvnsyklus. Uregelmessig søvnmønster eller søvnløse netter kan føre til lav energi og late tendenser.
 2. 2
  Vask ansiktet. Så snart du våkner opp om morgenen, bare vaske ansiktet og friske opp. Det er en veldig enkel måte å vekke deg opp litt mer og starte dagen av til høyre.
 3. 3
  Tren regelmessig. Selv noe så enkelt som en rask spasertur gir deg naturlig energi og også frigjør endorfiner som forbedrer din generelle stemningen, noe som gjør at du føler deg mer tilbøyelig til å gå ut og gjøre noe den dagen.
 4. 4
  Se på kostholdet. Hvis du ikke får nok grønnsaker eller sunn mat inn i kroppen din, kan det også påvirke det samlede energi. Prøv å kutte ut overflødig junk food og spiser regelmessige måltider per dag.
 5. 5
  Få hjelp. Hvis ingen av de ovennevnte metodene hjelper, kan dine følelser av latskap muligens knyttes til depresjon. Det kan være verdt å søke profesjonell hjelp.

Komme i riktig stemning

Følelser av latskap eller apati er ofte direkte relatert til hvordan vi føler om oss selv eller livet. Her er noen måter å forbedre humøret.

 1. 1
  Rengjøre ditt hjem og kontor område. Å ha et miljø fritt for rot kan ofte fjerne noe av rotet fra sinnet ditt, og at du føler mer motiverte og produktive.
 2. 2
  Start dagen med positivt selvbilde snakke. For eksempel: "I dag vil jeg ta en joggetur."
 3. 3
  Lytt til energisk musikk. Workout sanger eller trening syltetøy som får deg "pumpet opp" og følelsen aktivt vil bidra til å sette opp en positiv tone på dagen.
 4. 4
  Endre miljøet. Ulike miljøer har ulik innvirkning på produktiviteten vår. For eksempel, hvis du prøver å jobbe med noe i soverommet ditt, gjør det du ønsker å jobbe eller bare kose og sove? Det kan være lurt å vurdere en annen plass hvis du prøver å gjennomføre en bestemt oppgave.
 5. 5
  Omgi deg med produktive mennesker. Som du omgir deg med inspirerer din oppførsel. Henge ut med folk som er vellykket og motiverte, og deres energi vil trolig smitte over på deg.
 6. 6
  Fortell andre om dine mål. Har du alltid ønsket en ny jobb eller å løpe maraton? Fortelle folk om det! Når folk ser deg, de vil nå spørre deg om hvordan det går med disse målene. Det er en flott måte å holde deg ansvarlig for dine handlinger.
 7. 7
  Stop over-komplisere ting. Venter du på en perfekt tid å oppnå noe? Det er vanligvis ikke en. Dessverre kan perfeksjonisme være en av de største årsakene til sommel.

Prioritere tiden

Hvis du har mye å gjøre, kan det være så overveldende at du ender opp med å gjøre ingenting. Her er noen måter å maksimere den tiden du har.

 1. 1
  Lag en liste. Hvis du har flere ting å gjøre i en gitt dag, prioritere dem til "ha-til er", "need-to 's" og "få-til er". Gjør ha-to første. Etter å ha ting skrevet ut på papir ofte gjør det lettere å se hva som er viktigst.
 2. 2
  Ikke gjør de verste elementene først. Selv om du ikke har utvidet noe energi enda, gjør de mest ubehagelige oppgaver av dagen senere. Hvis du fokuserer på de enklere oppgavene først, vil du ha mer tid til å jobbe på de verste tingene senere. Ting som du ikke liker å gjøre vil åpenbart ta mer tid enn vanlig. Dette skaper en ekstra barriere i tankene dine som du har andre arbeider som du liker å gjøre eller lett kan få gjort med, og ennå, ikke gjøre dem, så du står fast med noe som du ikke liker.
 3. 3
  Plukk dine prosjekter nøye. Igjen, trenger du ikke ønsker å overvelde deg inn i apati. Plukk en eller to ting å fokusere på, og fullt vie deg til disse oppgavene. Du ønsker ikke å spre seg selv for tynn.
 4. 4
  Bryt dem inn i små skritt. En annen måte for å unngå å ha arbeidet virker for overveldende er en oppgave å bryte ned til individuelle deler, deretter fokusere på hver del.
 5. 5
  Lag en detaljert tidsplan. Hvis du har et prosjekt, og alt du har gitt deg selv er fristen, er det veldig lett å sette ting ut til siste sekund. Lag en tidslinje som viser alle trinnene du må ta som leder opp til at forfallsdato og gi deg selv en rimelig tidsramme for å oppnå dem.

Verdsetter din tid

Din tid er dyrebar. Her er noen måter å unngå dovenskap og få mest mulig ut av dagen.

 1. 1
  Lær å gjøre noe med den ledige tiden. Ta opp en ny interesse eller hobby. Livet er mer tilfredsstillende når du er produktiv.
 2. 2
  Har alle dine prosjekter med en gang. Hvis du får en hjemmelekse, ikke sette den av før helgen. Begynne å jobbe på det nå mens alt er friskt i tankene dine.
 3. 3
  Eliminere dine sommel stopper. Vit hva du bruker tid på å utsette med og iverksette tiltak for å fjerne det. Hvis du kaste bort tid på å surfe på nettet, jobbe på et sted som ikke har tilgang til internett. Hvis tekste venner er din vice og flytt på telefonen i et annet rom eller har en venn holde på den for ettermiddagen.
 4. 4
  Håndheve punktlighet. Hvis du sier at du kommer til å begynne å jobbe på noe midt på dagen, starter på formiddagen. Ikke gjør det akseptabelt å starte 30 eller 40 minutter senere enn hva du forpliktet til.
 5. 5
  Sett en tidsplan for arbeid og pauser. Det er naturlig at du må ta en pause fra arbeidet, men sørg for at tiden er begrenset. For eksempel kan du forplikte seg til å jobbe for de første 50 minutter av hver time, og deretter ta en pause i 10 minutter.
 6. 6
  Bare gjør det! Det er ikke noen kur for å være lat. Den eneste måten å løse dette på er ved å sette tankene dine til oppgaven og fullføre den. Har selvdisiplin.

Tips

 • Gi deg selv mål.
 • Når du har ting å gjøre, ikke sitte og vente en time. Få det gjort!
 • Husk at du må jobbe for å nå målet ditt, det er ikke kommer til å skje med en gang.
 • Aldri gi opp.
 • Tro på dine egne evner.
 • Hvis du er lei av, lese en bok eller gå utenfor. Ikke bare sitte og se på TV.
 • Prøv å oppnå et langsiktig mål.
 • Tenke positivt alltid!
 • Bli involvert i en idrett eller aktivitet.
 • Ikke gå tilbake på ditt ord. Også for å holde deg motivert, tenk om den store utfall som vil skje hvis du fortsette å prøve.

Advarsler

 • Etter en liten stund, kan du føle deg fristet til å falle tilbake til gamle vaner. Prøv å unngå dette.
 • Å være lat er én ting, og presser deg over kanten er en annen. Ikke press deg selv for hardt. Denne prosessen vil ikke skje over natten.