Wkeno

Hvordan spise mer frukt og grønnsaker


Frukt og grønnsaker inneholder mange viktige næringsstoffer for helse. De har også få kalorier, en overflod av fiber og plantesteroler som har vist seg effektiv mot hjertesykdom. The National Institute of Health har publisert en rekke studier om hvorfor frukt og grønnsaker forbruk er lav, med kostnader ranking høyest blant årsakene. I tillegg mange mennesker er usikker på hvordan å innlemme frukt og grønnsaker inn i deres travle livsstil. Det finnes måter å spise mer frukt og grønnsaker daglig starter med å vite hvordan man skal handle for å finne på kreative måter å innlemme i hvert måltid.

Trinn

Hvordan spise mer frukt og grønnsaker. Tenk fremover til å spise mer frukt og grønnsaker og mindre junk food, og kjøpe matvarer tilsvarende.
Hvordan spise mer frukt og grønnsaker. Tenk fremover til å spise mer frukt og grønnsaker og mindre junk food, og kjøpe matvarer tilsvarende.

Hvilken form for å kjøpe

 1. 1
  Tenk fremover til å spise mer frukt og grønnsaker og mindre junk food, og kjøpe matvarer tilsvarende. Kjøpe fersk når det passer ditt budsjett og timing. Ferske frukter og grønnsaker kan være dyrere, men er verdt pengene i ernæring og smak. Vanligvis de kan spises rå eller kokt. Noen ganger er det ikke en erstatning for fersk. Ferske frukter og grønnsaker bør inntas i uken du kjøper dem for å unngå råte eller minske ernæringsmessig verdi. Antioksidant innhold begynner å brytes ned umiddelbart etter høsting som gjør noen vitaminer, så jo nærmere å høste du spiser dem jo mer næring du vil oppnå.
 2. 2
  Kjøpe frosne frukter og grønnsaker for bekvemmelighet eller når frisk er ikke i sesongen. Frosne grønnsaker er frosset raskt etter høsting og vedlikeholde mange næringsstoffer. De er lette å lage og kan lagres i lange perioder av gangen. De er også svært rimelig og lett tilgjengelig. Frossen frukt er også et godt alternativ. Den kan tines over natten og spises uten koking, men teksturen vil ha endret seg på grunn av frysing. Det er best å bruke frossen frukt til dessert eller å lage mat med.
 3. 3
  Kjøpe hermetisert å lager din pantry og til matlaging. Hermetiske grønnsaker er stor for å lage supper og gryteretter. De er også praktisk. Hermetisert grønnsaker kan ha mistet noen næringsstoffer under høy varme kokeprosessen, men de fortsatt inneholder en god del. Å ha hermetisert frukt og grønnsaker på hånden hjelper med å ha en frukt eller grønnsak til hvert måltid. Når du kjøper hermetisert frukt pass og lese etiketten. Mange hermetisk frukt er pakket i sirup, som gir ekstra sukker og kalorier. Prøv å kjøpe hermetisk frukt i juice eller vann i stedet. Hermetisert frukt er flott for alle aldre, fordi det har en tendens til å være mykere og kommer pre-porsjonerte.
 4. 4
  Kjøp pureer og saft til matlaging eller spise "på farten". Pureer er nyttig for å lage smoothies og legge sauser. Juice har næringsstoffer, men mangler fiber. Det er bra for å få en frukt i når du ikke har tid eller du ikke er et sted frukt er lett tilgjengelig. Den høye sukker og kalori innhold av juice gjør det til et vanskelig valg. Den beste måten å konsumere er i moderate mengder. Husk også å bare kjøpe 100% juice.

Måter å spare penger

 1. 1
  Handle på din lokale bondens marked eller gård. Bønder markeder har en tendens til å ha lokale råvarer til en anstendig pris. Dette betyr at du får det ferskere og billigere enn på matbutikken. Også mange ganger det er overskudd av enkelte avlinger og disse kan kjøpes veien under retail pris. Hvis du går mot slutten av dagen, mange leverandører slippe priser for å utarme deres inventar for dagen. Før du går til markedet, gjør noen undersøkelser på hva holdbarheten er visse frukter og grønnsaker, og hvis de vil fryse godt. På denne måten kan du kjøpe riktig mengde. En lokal gård er et annet alternativ fordi de vanligvis selger til en rimelig pris siden de er å kutte tilbake transport-og lagerkostnader.
 2. 2
  Kjøpe i sesongen produsere. Produsere som er i sesongen koster mindre fordi det ikke trenger å bli sendt fra et sted at det vil vokse året. Hvis du kjøper ekstra, kan du være i stand til å fryse den for senere månedene.
 3. 3
  Start en hage. Mange frukter og grønnsaker kan dyrkes i potter eller i bakken. De kan også dyrkes innendørs eller utendørs. Hage, når det gjøres riktig, kan produsere en overflod av råvarer som kan spises fersk, hermetisk eller frossen. Hvis du bor i et samfunn med svært lite land, kan du være i stand til å starte et fellesskap hage så nabolaget kan dele i fordelene. Dette er spesielt nyttig hvis du bor i et nabolag som har liten tilgang til en velfylt butikk.
 4. 4
  Kjøpe frukt og grønnsaker på salg. Mange ganger dagligvarebutikker ha mer av ett element på lager, og de trenger den også selge raskt før det byttet. De vil som regel annonsere salget i en ukentlig sirkulær. Dette er bra for strømpe opp på det elementet.

Matlaging og forberedelser

 1. 1
  Vask alltid ferske råvarer før bruk. Råvarer er en viktig kilde til mat forurensning og sykdom. Dette er fordi så mange mennesker håndtere frukt og grønnsaker, og de er utsatt for mange forskjellige miljøer. For å redusere risikoen for forurensning, vaske produsere før du skjærer den. Dette er også sant for elementer med et skall, slik som sitroner.
 2. 2
  Mikrobølgeovn grønnsaker for et raskt måltid. Grønnsaker kan dampes i løpet av minutter i mikrobølgeovnen. Mange frosne grønnsaker allerede kommet i en pose, der grønnsaker kan dampes direkte.
 3. 3
  Legg frukt og grønnsaker i hovedmåltidet komponent. De fungerer godt innarbeidet i stekt kjøtt, crock pot måltider og supper. De kan også være kamuflert i disse programmene for å hjelpe kresen eaters få sine daglige behov. Omeletter er en flott måte å få mer grønnsaker til frokost.
 4. 4
  Steke grønnsaker og oppbevar i kjøleskapet for å legge til måltider som en siderett. Stekte grønnsaker har så mye smak og oppbevar i kjøleskap godt for 3 til 5 dager.
 5. 5
  Damp grønnsakene i en ris dampbåt. En ris dampbåt hjelper ta gjette arbeid ut av dampende grønnsaker. Mange dampskip kommer med en instruksjon guide som vil fortelle deg hvor mye vann for å legge til.
 6. 6
  Spis frukt og grønnsaker rå. Dette er en rask måte å få ditt daglige behov og fungerer godt alle måltider. Rå frukt og grønnsaker er også stor "fast food" fordi de kan bli spist hvor som helst. Frukt går bra på toppen av desserter eller som dessert i seg selv og krever svært lite prep arbeid.

Tips

 • Ved å eliminere høy-fett og høyt sukker matvarer fra kostholdet ditt, vil det være lettere å få en smak for frukt og grønnsaker.
 • Spis økologisk frukt og grønnsaker så mye som mulig for å unngå sprøytemidler, ugressmidler, og genmodifisert mat.
 • Farger av frukt og grønnsaker ofte signalisere forskjellige ernæringsmessige kvaliteter. Kjøpe og spise et bredt spekter.
 • Prøv å velge frukt og grønnsaker med minimal prosessering. Hvis du har valget, kjøpe friske, i sesongen fersken, for eksempel, snarere enn hermetisert fersken med tilsatt sukker.
 • Frukt og grønnsaker bør komme med liten eller ingen emballasje. Når du er ferdig med å bruke peeling og avskjær for suppe, resten og det blir ingen avfall.
 • De mer frukt og grønnsaker du spiser, jo lettere blir det.
 • Lær nye oppskrifter for å hjelpe deg å justere. Jo mer du kan gjøre med dine frukt og grønnsaker, jo mer opphisset vil du være å spise dem. Du bør også prøve å erstatte de mindre sunn snacks med frukt og grønnsaker, slik at du blir vant til å spise dem i stedet for chips og desserter.
 • Gjøre overgangen sakte, slik at din fordøyelse og metabolisme har tid til å justere. Prøv å spise en eller to porsjoner med frukt og grønnsaker i dag enn du gjorde i går, og jobbe opp til to eller tre i morgen.
 • Ta en frukt eller grønnsak når du forlater huset. Unngå å bruke automatene eller gå for rask mat eller restaurant mat for ofte. Hvis du jobber eller studerer pakke en lunsj med masse god mat. Du skal spise bedre og spare penger, også.
 • The USDA anbefaler å spise 5-9 porsjoner med frukt og grønnsaker per dag.

Advarsler

 • Alltid spise et utvalg av frukt og grønnsaker for maksimal helsefordeler. Hvis du bare spise en type frukt eller grønnsak, vil kroppen din ikke får alle de vitaminer, mineraler, enzymer og fytokjemikalier den trenger.