Wkeno

Hvordan spise mindre salt

[T] han gjennomsnittlig person tar i omtrent en halv unse av salt daglig,
men klarte seg godt på bare en femtedel av dette beløpet.Er du prøver å kutte ned på salt? Det er ikke den enkleste ting å gjøre hvis du er vant til å legge salt til alt for å forbedre smaken. Og det faktum at mange matvarer kommer pre-saltet ofte ikke hjelper. Denne artikkelen setter frem noen måter du kan starte din reise til en mindre salt mat og en sunnere deg.

Trinn

Hvordan spise mindre salt. Forstår farene ved å bruke for mye salt.
Hvordan spise mindre salt. Forstår farene ved å bruke for mye salt.
 1. 1
  Forstår farene ved å bruke for mye salt. Salt har vært knyttet til hypertensjon og forhøyet blodtrykk. Økt blodtrykk er en årsak til hjertesykdom og tidlig død. For mye salt kan også forverre eller bidra til diabetes, grå stær, nyresykdom, osteoporose og magekreft. Salt øker også mulighetene for hevelse og væskeansamlinger.
 2. 2
  Lær å smake maten. Alltid prøve maten din før du legger salt. Hvis du er typen som vanligvis salter din mat, nå for gaffel før du kommer for salt og relearn å sette pris på smaken av mat uten salt. Du vil snart innse hvor salt ofte masker de sanne og deilig smaker av mat. Setter pris på det grunnleggende. En bit av hvete brød, selv unbuttered, har en kornete smak til det, men det kan også være litt søt.
 3. 3
  Kutt tilbake. Det er flere viktige måter å kutte ned på salt-bruk - i matlagingen din, ved bordet og når ut servering eller spise takeouts. Påfør salt sparsomt. Noen matvarer, som for eksempel suppe, virkelig smake bedre med litt salt. Hvis du prøver for mindre salt i stedet for ingen salt og mat kan ha nytte av litt mer smak, strø litt salt i din cupped hånd. Dette gjør at du kan se på mengde før du legger det til maten. Her er ulike måter som salt kan kuttes tilbake i kostholdet ditt:
  • På kjøkkenet - slutte å legge salt til matlaging med mindre det er absolutt nødvendig. Halvere de beløp som oppskrifter foreslå og holde halvering. Legg kryddere i stedet for salt.
  • Hjemme bordet - ikke kommer for salt shaker. Når redusere, riste bare en gang heller enn å gå helt cold turkey og gradvis avvenne deg av denne vanen. Vokt dere for krydder - mange sauser og andre påfyll inneholder store mengder salt.
  • Spise ute - be om salt å bli slapp chips / pommes frites og andre gatekjøkkenmat. Unngå mat du vet er salt. Pretzels, pickles, kjeks, potetgull og pommes frites alle får sin smak fra sjenerøse porsjoner med salt.
  • Innkjøp av mat - Lær å lese ernæring etiketter. Spesielt ser på mengden av natrium i hva du spiser. Du kan også lese ingredienser, men det vil bare fortelle deg om det er salt i maten, ikke hvor mye.
  • Vær på vakt mot bearbeidet og forberedt matvarer, spesielt de som fakturerer selv som å være lav i fett. Ofte, de prøver å gjøre opp for tapt smak med ekstra salt. Les etikettene og foretrekker lav natrium og "uten tilsatt salt" alternativer over saltet varianter. Saltinnhold kan legge opp i en skremmende kort tid når du kombinerer ulike produkter, enda verre, lurer salt i intetanende steder, blant annet i mange søte matvarer, brød, ost, korn og til og med øl og kafé drikkevarer. Spise mindre bearbeidet mat og du i stor grad redusere sjansene for inntak av for mye skjult salt.
 4. 4
  Innbytter. Det er en rekke deilige alternativer til salt at du kan legge inn din diett for å hjelpe deg å flytte vekk fra salt. Disse inkluderer:
  • Urter - fersk og tørket
  • Krydder - god, frisk og i-date
  • Sitron, lime juice - ferskpresset er best
  • Hvitløk - ferskpresset
  • Friske grønnsaker og kjøtt - sikre at du kjøper den ferskeste og forbruker raskt mens smakene er fortsatt utmerket, sørg for å lagre produsere godt også å beholde smakene lengste.
  • Vegetabilsk salt - når du prøver å kutte ned, og erstatte med vegetabilsk salt kan hjelpe deg å få skiftet over til å bruke mindre salt.
  • Oregano, sitronsaft, og - kan gjøre fantastiske ting for kylling og annet kjøtt.
  • Varme den opp - chilipulver, hot saus, eller salsa kan alle legge litt zing.
  • Snack på grønnsaker - grønnsaker gjør stor snacking substitutter, for eksempel gulrøtter, og i stedet for chips eller pretzels
 5. 5
  Ikke start. Hvis du vet at du ikke kan spise bare én potet chip eller annen salt mat, ikke spise selv den første. Bedre ennå, ikke kjøpe pose med chips i første omgang. Du gjør flere av dine spise beslutninger i butikken enn du tror, ​​så velg noe sunnere. Hvis du har noen av noe salt og trenger å stoppe, spise en bit av noe annet med en nøytral smak. Drikk litt vann eller ha en bit av grønnsaker eller vanlig kjeks eller brød.
 6. 6
  Se etter alternativer. Det er ikke en golde landskapet når du kutte ned på salt. Mange elementer er usaltet eller lav-salt. Chips, smør, hermetisk kjøttkraft, og hermetisert suppe er alle tilbys i lav-eller nei-salt versjoner.
 7. 7
  Del din usaltet livsstil. Oppmuntre andre i livet ditt å spise mindre salt. Stopp forlater Saltkaret på bordet. Serve usaltet snacks, nøtter og chips for partene. Fortelle folk hvorfor du redusere salt i kosten, særlig understreke de helsemessige fordelene ved å gjøre det.
 8. 8
  Gjøre noe annet med salt ditt. Se på de relaterte artiklene nedenfor og oppdag de andre fantastiske ting du kan fortsatt bruke salt for og behandle kroppen din på samme tid! Badesalt, kroppsskrubb, rensemidler og magiske triks er bare noen av måtene du kan gjøre god bruk av salt rundt huset.

Tips

 • Sea salt, rock salt og smakstilsatt salter er fortsatt salt, unngå dem.
 • Legg til en eneste liten mengde av de avgitte smaks-pakker, eller ingen hvis mulig, til din favoritt makaroni og ost eller ramen nudler. Prøv å blande grønnsaker med disse typer raske forberedelse mat så vel, for å gi måltidet mer smak og tekstur.
 • Hold et øye med krydder. Soyasaus, ketchup, sennep, peanøttsmør, og diverse andre ting du kanskje Slather på ha salt i dem. Les disse etikettene, også.
 • Les ingrediensene på krydder mikser. Mange inneholder store mengder salt, delvis fordi saltet er billig. Bruk hvitløk pulver, granulert hvitløk, eller fersk hvitløk i stedet for hvitløk salt.
 • Natrium kommer i en rekke former, og det er alt salt, når du leser etiketter, se etter natrium, natrium benzoat, natrium nitritt, natrium sorbate etc. og unngå disse flere kilder til salt.
 • Salt fungerer som et konserveringsmiddel for matvarer som beef jerky. Minimere inntaket av disse matvarene.
 • Hermetisert grønnsaker, bønner og salater er ofte salt, bruker salt som konserveringsmiddel. Hvis du tapper den medfølgende juice, vil du fjerne mye av salt hver gang. Prøv fersk eller frossen mat, i stedet.
 • Utelate eller redusere tilsatt salt når matlaging, spesielt hvis en tallerken har salt kommer inn i den fra dens ingredienser, som for eksempel skinke, pølse, eller hermetisert mat. I det minste, smake på maten før krydder den og deretter salt den lett.
 • Ta din salt shaker av bordet hvis du er i vane med å bruke det for ofte. Sett den i et skap eller en skuff, slik at du bruker det vil være en bevisst handling.
 • Ikke legg til salt til kokende vann. Du ønsker kanskje å gjøre et unntak for matlaging pasta, siden en bit av salt øker kokepunktet, og du vil vanligvis tappe det meste av vannet.
 • Salt er nødvendig i enkelte tilfeller. I rask brød (banan brød, korn brød og kjeks), for eksempel, er litt salt nødvendig for å hjelpe bakepulver eller natron arbeid. Gjær brød, mens de kan gjøres uten salt, ofte fordel ved tilsetning av en liten mengde. For eldre oppskrifter, kan du være i stand til å kutte ned mengden noe uten å endre utfallet mye.
 • Det vil ta to til tre måneder for dine sanser for å stoppe craving salt. Men den gode nyheten er at smaksløkene tilpasse svært raskt, og innen tre uker bør du være i stand til å skjelne en reell forskjell i smaken av mat og begynne å finne tilsetning av salt ubehagelig. Under tiden med justering, er avhengige av å halvere mengden salt som brukes og sesongen sterkt med de foreslåtte substitutter, som ny følelse av smak takknemlighet utvikler seg.
 • Noen salterstatninger kan føre til ulike problemer hvis du lider av nyreproblemer, diabetes eller hjertesykdom. Søke profesjonell rådgivning før du bruker.

Advarsler

 • Noen salterstatninger kan føre til ulike problemer hvis du lider av nyreproblemer, diabetes eller hjertesykdom. Søke profesjonell rådgivning før du bruker.

Ting du trenger

 • Salterstatninger
 • Fersk mat
 • Gjemmested for saltbøsse