Wkeno

Hvordan å kutte ned på junk food

Junk food er blitt lett tilgjengelig for allmennheten. Med vår travle livsstil bare får mer å gjøre, er det ikke rart at så mange europeere er avhengige av junk food som en stor del av sitt daglige kosthold. Det er flere tiltak du kan ta for å redusere inntaket av junk food, hvorav de fleste krever bare noen få tilpasninger til din nåværende livsstil.

Trinn

Hvordan å kutte ned på junk food. Start med å gjøre noen endringer i dine vanlige shopping teknikker.
Hvordan å kutte ned på junk food. Start med å gjøre noen endringer i dine vanlige shopping teknikker.

Gjøre sunne endringer

 1. 1
  Start med å gjøre noen endringer i dine vanlige shopping teknikker. Planlegge menyen for uken. Sørg for å ta med massevis av ferske råvarer og andre sunne ingredienser.
  • Lag en handleliste og bære den med deg til butikken. Unngå oppbygning fra hva som er på listen.
  • Hold ut av de sentrale midtgangen i dagligvarebutikk siden de er notorisk pakket utelukkende med junk food.
 2. 2
  Vurdere å ha sunne snacks for hånden når du handler. Å spise sunt betyr ikke at du må eliminere snacking fra din daglige rutine. Det finnes mange sunne snacks tilgjengelig som er like hendig og praktisk som de mindre sunne snacks. Pass på å alltid lese etikettene og sjekke ingrediensene.
 3. 3
  Erstatte hele frukter og grønnsaker for pakket og / eller bearbeidet snacks. Baby gulrøtter dyppet i dressing kan være like velsmakende og givende som at pose chips.
 4. 4
  Unngå shopping når sulten. Når vi er sultne, ser nesten alt attraktivt for oss. Matvarer som vi vanligvis ville bli i stand til å unngå å bli mye mer fristende og vanskeligere å gå bort fra når vi er sultne.
 5. 5
  Lær å lage sunne måltider og forberede enkle å lage, sunne snacks. Start oppskrifter fra bunnen av så ofte som mulig og bruke sunne ingredienser. Tilberede måltider med så mange ferske råvarer som mulig for å sikre et næringsrikt måltid.

Øv til du får det

 1. 1
  Lær hvordan du kan styre din lyster. Eksperimentere med måter å unngå indulging cravings når de slår. Prøv distraksjon taktikk. Minn deg selv på grunnene til at du endrer dine spisevaner.
 2. 2
  Balansere dine måltider med et stort utvalg av ernæringsmessig gunstige valg. Jo mer kroppen justerer seg til de sunne valgene du spiser, desto mindre det begjærer junk food.
 3. 3
  Unngå ekstreme. Ikke kutte kalorier altfor drastisk eller overspise bare fordi noe er sunt. Du ønsker å opprettholde en sunn balanse til enhver tid.
 4. 4
  Begynne å lære å nyte maten på et annet nivå. Ikke bare spise mat i et forsøk på å fylle magen. Lære å sette pris på kvaliteten på hva du putter i kroppen din. Nyte smaken og duften av hva du spiser.
 5. 5
  Reduser mengden ganger at du valgte å spise ute i gatekjøkken. I stedet velger en høyere kvalitet restaurant med mer hjemme tilberedes-baserte måltider. Unngå steder som tilbyr alt du kan spise buffeer. Det er vanskelig å motstå over indulging når du er i stand til å holde fylle tallerkenen din eller gå tilbake for sekunder.
 6. 6
  Tillat deg selv en og annen splurge hver 2. uke eller så. Hvis helsen tillater det, bør det ikke være skadelig å unne deg noe som er normalt utenfor grensene. Hvis du bare må ha det stykke av kaken, endre kostholdet for dagen ved å spise mindre sukker hele dagen. Innlemme del kontroll i kostholdet ditt.

Undersøk dine grunner

 1. 1
  Lag en liste over grunnene til at du vurderer å kutte ned på junk mat. Er det på grunn av et helseproblem for eksempel høyt blodtrykk eller diabetes? Er du forsøker å gå ned i vekt? Er du ute etter å begynne å leve et sunnere livsstil? Lage en liste over alle dine grunner kan hjelpe deg å fokusere på fordelene ved å spise sunt og gjøre det enklere for deg å nå målet ditt.
 2. 2
  Vurdere årsakene til at du innlemme junk food inn i dine daglige måltider. Kan du stoppe for en rask matbit på en fast food sted som du kjører gjennom dagen fordi det er praktisk? Har du velger å ta lunsjen din fra en fast food-restaurant fordi du har en favoritt måltid der? Er du så dårlig tid etter en lang dag med arbeid som en frossen middag er alt du klarer?
 3. 3
  Ta notat av triggere som sender deg på en junk food spiser binge. Er du lei? Har noe følelsesmessig skjedd som har fått deg til å nå for trøstemat? Har det vært en usedvanlig stressende dag? Spiser du junk food fordi du bare ikke kan slutte å tenke på at pose chips sitter i pantry? Er viljestyrke ikke en av dine sterkeste eiendeler?

Tips

 • Planlegg å gjøre gradvise endringer i kostholdet ditt hvis du finner det litt av en utfordring i begynnelsen. Start med små endringer i kostholdet. Eliminere en usunn valg mens erstatte den med en sunnere en. Gi det en uke å bli vant til, og deretter innlemme et annet valg i blandingen. Fortsett denne prosessen til du kommer til det du anser for å være en tilfredsstillende endring.
 • Se dokumentarer som utstillingsvindu usunn effekter av junk food på kroppen. Et godt eksempel er "Super Size Me" - filmskaperen bestemmer seg for å spise tre McDonalds måltider hver dag i 30 dager.
 • Ikke la frustrasjon å få deg til å gi opp. Ta litt mer tid til å innarbeide sunne endringer i kostholdet dersom det viser seg å være litt vanskeligere enn du forventet. En treg start er bedre enn ingen start. Bare sørg for å holde skyve fremover.
 • Husk at det er greit å spise junk food, bare i moderate mengder.

= Advarsler

 • Alltid sjekke med legen din før du starter noen form for diett hvis du lider av noen helseproblemer eller medisinske forhold.