Wkeno

Hvordan spise små porsjoner under måltider

En av de viktigste trinnene i vekttap (og holde den av) begynner på kjøkkenet. Muligens den enkleste måten er å sterkt redusere størrelsen på porsjonene av måltider. Det er ikke så tøff som det høres ut. Når du begynner å spise mindre porsjoner, vil du raskt tilpasse seg.

Trinn

Hvordan spise små porsjoner under måltider. Observere hvor mye du spiser eller blir servert under en gjennomsnittlig måltid.
Hvordan spise små porsjoner under måltider. Observere hvor mye du spiser eller blir servert under en gjennomsnittlig måltid.
 1. 1
  Observere hvor mye du spiser eller blir servert under en gjennomsnittlig måltid. Virkelig analysere hvor mye du tar i for, sier, lunsj og middag. Etter måltidet kan du tenke på hvilke deler du kan redusere uten å redusere din glede av det.
 2. 2
  Ofte når vi forteller oss selv at vi er sultne, vi er bare tørst! Prøv å drikke vann eller et lite sukker juice umiddelbart før måltider. Når du setter deg ned for å spise, vil du finne at det tar mindre mat for å fylle deg.
 3. 3
  Legg merke til hvor mye mat du trenger, heller enn ønsker å føle seg komfortabelt full. Jada, kan du spise en hel kylling, to steker eller to hamburgere, men du trenger ikke det. Når redusere mengden av hovedrett i seg selv, prøve å legge noen sunne sider for å bidra til å fylle deg opp. Eksempler er salat og ulike typer bønner.
 4. 4
  Spis sunn mat. Man kan kutte ned mengden av pizza spist, men det ville være bedre å prøve en vegetarisk burger eller beskjeden del av pasta med en anstendig side salat i stedet.
 5. 5
  Hvis du pleier å spise en stor lunsj og middag, prøver å spre maten i mindre, hyppigere måltider. En sunn matbit eller to i løpet av ettermiddagen hjelper å holde stoffskiftet høyt, og du vil ikke bli så skrubbsulten som å stappe ansiktet når middagen tid kommer. Din energi nivå vil være stabil i stedet for topp og stuper.

Tips

 • Drikk en riktig mengde vann hver dag. Ikke bare vil det hjelpe immunforsvaret ditt, men det vil bidra til å kutte tilfeldige cravings løpet av ettermiddagen eller sent på kvelden.
 • Spis med en liten plate. Dette skaper en illusjon om at platen har mye mat på den.
 • Når du spiser ute, spør servitøren til boksen en kvart eller halv av måltidet før du får det. I restauranter er det vanlig å bli servert langt mer mat enn nødvendig. Hvis du gjør dette, kan du spise den andre halvdelen av et deilig måltid neste kveld!
 • Det bidrar til å endre matvaner og takle vekttap med en partner eller i et team. Å gjøre dette med en ektefelle, kjæreste eller kolleger hjelper deg å holde fokus og motivasjonen oppe.
 • Kalde bean salater er velsmakende, fylling og billig!

Advarsler

 • TV er den største fienden i vekttap. Så mange show og reklame er stappfulle av pizza, hamburgere, pommes frites, tacos og annen junk food at det er ikke rart så mange voksne er overvektige. Viljestyrke, baby!