Wkeno

Hvordan ta et straffespark i fotball (fotball)

[A] perfekt straffen er en ball som blir slått høyt eller lavt, rettet nettopp mot høyre eller venstre for keeper, og rask, reiser på 90-104 kilometer i timen (56-64 miles per time).


Tar en straffespark i fotball er en av de mest pressede og intense øyeblikk i en fotballkamp. Det er et sinn spillet så mye som en fysisk prestasjon, og det er viktige elementer for å forstå og huske på når du er skytteren av et straffespark. Først, lønner det seg ikke å være overmodig, men å virkelig kjenne dine sterke og taktikk på forhånd, for det annet, lønner det seg ikke å spille spill av omvendt psykologi som målvakten er sannsynlig å være godt klar over hva du driver med, og sist, men ikke minst, er det viktig ikke å røpe med øynene og kroppsbevegelser.

Alt dette er lettere sagt enn gjort, skjønt, og følgende tiltak er rettet mot å hjelpe deg være en effektiv straff skytespill, muligens redde dagen for laget ditt.

Trinn

Hvordan ta et straffespark i fotball (fotball). Forstå hva et straffespark er.
Hvordan ta et straffespark i fotball (fotball). Forstå hva et straffespark er.
 1. 1
  Forstå hva et straffespark er. Mens straffespark og spark fra straffemerket ligner i naturen, de er tydelig og følger sine egne regler som en del av spillet. (Enten måte, gjelder resten av artikkelen til begge typer mål scoring, fordi strategiene og taktikk antydet kan anvendes i begge tilfeller.)
  • Et straffespark skjer under kampen. Et straffespark fortsetter følgende Penalty Kick lov 14. Det er en type frispark som finner sted 12 meter / 11 meter ut fra mål, og bare målvakten på det forsvarende lag er mellom straffeskytter og målet.
  • Spark fra straffemerket skjer ved slutten av et spill i løpet av en turnering. Dette anses ikke et straffespark, men en metode for å avgjøre hvilket lag som går videre til den neste fasen av en bestemt turnering. Det skjer bare ved slutten av et spill hvor kampen ender i uavgjort. Mens prosedyren er lik den straffespark, spark fra straffemerket ikke følger Penalty Kick Law 14 men er skissert i utfyllende deler til de lover. Straffesparkkonkurranse er populært referert til som "straffer".
 2. 2
  Øv fokus og selvtillit composure teknikker som en del av din vanlige trening. Selv før du er i posisjon for å måtte ta en straff mål, bør en del av treningen alltid være å lære teknikker for å holde deg rolig under press.
  • Lær hvordan du kan holde fokus.
  • Praksis bo rolig under press, ikke tenke på de tingene som kan gå galt. Praktisere daglig mindfulness kan hjelpe deg å holde deg bevisst og oppmerksomme på det nåværende tidspunkt uten å være volatile eller følelsesmessig opprørt.
  • Praktisere visualisering av positive resultater.
 3. 3
  Kjenn dine straffespark styrker. Før du er plassert i posisjon for å ta et straffespark, er det viktig å ha brukt mye tid på trening for dette. Vet på forhånd hva dine beste skyting strategier er og praktisere dem. Når under press, tilbake til det du vet er vel alltid lettere og hvis du allerede har praktisert straffespark som en del av treningen, vil det føles som andre natur når du gjør the real thing.
 4. 4
  Forstå hvordan målvakten er trolig vise din taktikk. Keeperen lærer å lese spissens bevegelser som en viktig del av hans eller hennes suksess i å hindre mål. Som en del av dette,
  • Keeperen vet allerede din spillestil og vil vite hvordan du skyter straffespark fra tidligere spill. Likevel, vil målvakten fortsatt trenger å lese deg i øyeblikkene før skuddet. Dette betyr å ta vare med hvor du plasserer dine øyne og føtter fordi keeper vil bli å se veldig nøye for alle signaler.
  • Hvis keeper kommer opp å snakke med deg pre-shot, gi bort noe. Husk at målmannen prøver å distrahere deg.
  • Unngå å se på keeper gjør noe distraherende - det er en bevisst taktikk rettet mot foruroligende deg, slik som "vinglete dance" fremført av Bruce Grobbelaar European Cup i 1984.
  • Ikke bry prøver å kaste av keeperen ved å stirre i motsatt retning fra der du har tenkt å sparke ballen. En god keeper er lurt å det trikset, og det vil ikke lykkes hvis det er din eneste strategien.
  • Innse at keeper er å sjekke dine føtter vinkler for eventuelle tegn som gir bort det planlagte skudd. Chris Jones sier at skarpe tilnærming vinkler gi bort ballen retning og at skarp vinkel for en høyre-footed spiller betyr en shoot til keeperens høyre (spillerens venstre, over kroppen hans), mens en rettere kjøre betyr at retten-footed spilleren er skyte til høyre for seg.
 5. 5
  Ta stilling og arbeide ut din taktikk mens dommeren er å plassere ballen for kick. Det viktigste er å ta straffen skutt på den måten som passer best med dine evner, samt balansering dette med litt "sport science" kunnskap. Tenk så raskt som mulig hvilke av følgende metoder vil fungere best for deg på dette punktet i spillet:
  • Skyt med fart. Hastigheten på å lage et straffeslag har blitt forsket på og det ser ut til at et skudd tatt raskt og med god styrke gjør at du kan dra nytte av overraskelsesmomentet. Hvis du kan få deg sammen raskt og gjøre en god, rask skutt innen tre sekunder etter at fløyta er blåst, kan dette være en vellykket taktikk.
  • Forsinke innspillingen. På den annen side, hvis du heller vil psych ut keeperen, kan tiden være på din side. En forsinkelse på mer enn 13 sekunder kan uroe målvakten.
  • Vent til keeper å flytte. Imidlertid må du være klar til å reagere raskt når ballen er flyttet, eller øyeblikk for overraskelse vil gå tapt.
  • Nærme ballen med en "stamme" (paradinha). Dette er en "finte" move der du tar sikte på å forvirre keeperen ved å lage en stamme steg som du kjører opp for å ta frisparket. Stor forsiktighet må utvises i å gjøre dette, men som du ikke må bli sett på som finte å sparke ballen når oppkjøringen er fullført, eller dette vil tjene deg en advarsel.
 6. 6
  Fokus på hvor du vil at ballen og headet ditt indre øye, ikke bruker øynene. Som forklart tidligere, er keeper ser øynene og mer nervøse du er, jo mer sannsynlig er det å skli inn å fokusere på nettet retning og keeper enn på ballen. For å unngå dette, kan følgende tips hjelpe:
  • Velg stedet der du ønsker å sikte ballen før nærmer ballen.
  • Unngå å se på keeper. Hvis det er enklere, late keeper er ikke til stede.
  • Holde fokus på ballen. Hold øynene på ballen hele tiden og holde fokus - når fokus er tapt, risikerer du å miste fatningen.
 7. 7
  Sparke ballen når dommeren har signalisert ved å plystre at det er på tide å sparke. Bestem deg først om du vil sparke for nøyaktigheten eller for makt (dette bestemmer din kick stil) og deretter ta frisparket som anbefalt nedenfor:
  • Nøyaktighet - Hvis det er "presisjon over makten" du ønsker, så det anbefalte kick er innsiden fot.
  • Power - Noen ganger makt kan være nok til å ta ballen forbi keeper: en sterk skytter som kan sparke en hastighet på 80 km / h kan skyte ballen til mållinjen i 500 millisekunder, mens keeper vil ta 600 millisekunder å flytte fra sentrum av målet til en av dens stillinger. For å oppnå dette skuddet, skyter hardt med vristen, dvs. fra lissene.
  • Ta en kort, rett strekk opp av bare 4-6 trinn (dette har blitt funnet å være den mest vellykkede metode). Spark ballen lavt og hardt, og målet for ca 3 inches / 7,5 cm inne i hvert innlegg: Chris Jones sier at det lave og harde skuddet tatt fra en kort, rett bane er "umulig å stoppe".
 8. 8
  Hold deg våken. Så snart du slår ballen, ikke slå av. Alltid gjør deg klar for en rebound hvis keeper redder det, men ikke hvis ballen treffer stolpen / tverrliggeren. Husk alltid ta deg tid.

Tips

 • Føler ikke at skuddet må forlate bakken, det kan være effektivt å jorde ballen vekk fra mål. Vær også klar for eventuelle returer.
 • Mens det er sant at nesten alle forventer du å score et straffespark fordi det er den beste fordel i å score et mål, ikke snu denne forventningen til større press i din tenkning, ingen bortsett fra du noen gang kan vite hvordan det føles i de dyrebare sekunder av din straffespark, så fjerner sin dom fra sinnet ditt.
 • Hvis du spiller en målvakt som alltid hopper tidlig, kan du sende en rett ned på midten og se ham hoppe ut av veien.
 • Alltid holde fokus og komponert.
 • Ikke nøl med hvor du vil plassere ballen fordi keepere får øye på det og dra nytte av det.
 • Prøv og lene seg frem litt, og dette bidrar til å holde ballen på bakken. Hold kroppen over ballen.
 • Prøv å slå ballen på ventilen for å gjøre det dyppe litt.

Advarsler

 • Ikke len deg tilbake for mye, eller du vil treffe ballen i raden z av stadion.
 • Straffespark er først og fremst psykisk, så prøv å tenke at du er alene når du fotograferer.

Ting du trenger

 • Fotball
 • Målet med netto
 • En keeper (valgfritt hvis praktisere)