Wkeno

Hvordan unngå å få AIDS

Humant immunsviktvirus, eller HIV, er en mikroorganisme som har drept over 25 millioner mennesker siden begynnelsen av epidemien i 1980. Foreløpig er mer enn 33,4 millioner mennesker i verden smittet med hiv eller har AIDS. AIDS, Ervervet Immune Deficiency Syndrome, er den siste fasen av HIV-sykdommen. Median overlevelse for noen infisert med AIDS er ca 6 til 9 måneder. Det finnes ingen kur for hiv eller aids. Det betyr at forebygging er det viktigste steget i å beskytte din helse. Her ser du hvordan du kommer i gang.

Trinn

Hvordan unngå å få AIDS. Redusere risikoen for eksponering.
Hvordan unngå å få AIDS. Redusere risikoen for eksponering.

Forebygging av smitte

 1. 1
  Utdanne deg selv. HIV invaderer T-celler eller CD4-celler i blodet, anvender cellen til å reprodusere seg selv og deretter til slutt ødelegger cellen, slik at blodet sårbar for andre infeksjoner og sykdommer. Dette fører til slutt til AIDS.
  • Noen mennesker frykter rørende, snakke til eller i samspill med HIV + folk generelt, men det er viktig å forstå at du ikke kan kontrakt sykdommen fra å dele mat med dem, bruke badet etter dem eller riste hendene. HIV er kun overføres gjennom visse kroppsvæsker båret av en infisert person.
  • Vet hvordan smitte blir overført. Det finnes imidlertid visse kroppsvæsker som kan føre til HIV-infeksjon. De er: blod, sæd, pre-sædvæsken, morsmelk og vaginal væske. Enhver eksponering for disse væsker kan resultere i å få HIV.
  • Forstå prognosen. Når noen tester HIV +, er det ingen kur. Moderne medisin har vært i stand til å forsinke utviklingen av AIDS og hjelpe HIV + pasienter lever relativt komfortabelt liv, men viruset vil aldri forlate persons kropp. I tillegg smitte andre er fortsatt en bekymring.
 2. 2
  Redusere risikoen for eksponering. Unngå kroppsvæsker som bærer viruset og bruke trygge og rene praksis når du har samleie, arbeider i nærheten av infiserte mennesker eller gjør narkotiske stoffer.
  • Reduser dine seksuelle risikofaktorer. Flere forholdsregler kan redusere sjansene for å få HIV gjennom oral, anal eller vaginal sex. Begrens antall seksualpartnere du har, vite status for noen før du sove med dem og alltid bruke kondom eller dental demninger. Bruk alle prevensjonsmidler riktig å hindre ikke bare HIV-infeksjon, men infeksjon med andre kjønnssykdommer.
  • Redusere risikoen for å bli utsatt mens du bruker narkotika. Bruk nye, sterile sprøyter hver gang. Sørg for å få nåler fra en pålitelig kilde. Aldri gjenbruke eller dele noe brukt til å forberede eller ta narkotika, inkludert vann (da dette kan være forurenset). Etter å ha brukt alltid kaste alt utstyret ditt eller sterilisere den for å drepe eventuelle virus.
  • Redusere eksponeringen på jobb eller i det offentlige. Helsepersonell eller andre som kommer i kontakt med kroppsvæsker som kan bære viruset skal alltid være forsiktige på jobb. Aldri oppsummering skarpe gjenstander (sprøyter, lansetter, osv.) etter bruk. Alltid kast brukte skarpe gjenstander i en klar beholder for å unngå utilsiktet kontakt. Bruk riktig sikkerhetsutstyr beskyttelse (hansker, kjoler, briller, etc.) når du arbeider med blod eller andre væsker. Viktigst, alltid behandle alle blod og kroppsvæsker som om de er smittsomme.

Komme diagnostisert

 1. 1
  Se etter symptomer. To til fire uker etter å ha blitt smittet, mennesker som er HIV + erfaring influensalignende symptomer. Dette kalles ARS (akutt retro-viral syndrom) og er beskrevet som "verste influensa noensinne." Personen kan oppleve feber, sår hals, hovne lymfeknuter, og et utslett. Disse symptomene vil trolig vare i opptil 4 uker. Hvis du merker disse symptomene får testet med en gang.
 2. 2
  Få testet regelmessig. Testing er den eneste måten å faktisk vite din status. Dette kan forhindre at du utilsiktet passerer på viruset til noen andre. Når du får testet, vil du mest sannsynlig bli gitt en blodprøve, selv om urin eller en vattpinne av væske er også brukt. Resultatene vil komme tilbake om noen dager eller så lite som 20 minutter.
 3. 3
  Vurder å bruke posteksponeringsprofylakse. Hvis du er utsatt for, eller frykt for at du har vært utsatt for infiserte væsker, kan du være i stand til å ta posteksponeringsprofylakse, en antiretroviral narkotika. Denne medisinen, når det tas umiddelbart etter eksponering (eller opp til 72 timer etter) kan drastisk redusere sjansene for å bli smittet.
  • The Centers for Disease Control and Prevention anbefaler at bare HIV-negative mennesker som nylig har vært utsatt for HIV bruke dette stoffet. Misbruker dette stoffet kan medføre alvorlig helserisiko. Selv om dette stoffet ikke kurerer HIV, kan det, hvis det brukes riktig, forebygge risikoen for serokonversjon.

Å leve med hiv

 1. 1
  Forstå at du ikke nødvendigvis har AIDS. Å være HIV + betyr ikke at du har AIDS. Med medisinsk hjelp, utviklingen av AIDS bli forsinket eller forhindret. Det er også viktig å være forsiktig i å utsette andre for viruset. Selv om dette ikke vil unngå risikoen for å få AIDS, kan det drastisk redusere risikoen for de rundt deg fra å bli utsatt.
 2. 2
  Bremse utviklingen av AIDS. Hvis du handle tidlig og ha tilgang til adekvat medisinsk behandling, kan du potensielt avverge AIDS og leve et relativt sunt liv. Her er hva du skal gjøre:
  • Gjør en avtale med en lege som er spesialist i behandling av HIV eller AIDS. Finn en smittsom sykdom (ID) spesialist i ditt område. Vær oppmerksom på at, avhengig av tilstanden din, kan han eller hun be deg om å se andre leger i tillegg til å ta opp andre aspekter av din helse.
  • Lag en liste over eventuelle bekymringer, spørsmål, symptomer og andre medisinske tilstander du har. Dette vil hjelpe legen lede samtalen under timen din. Visse medisiner er ikke kompatible, og legen må kanskje se over medisinering diett og symptomene dine for å sikre at din er å maksimere fordelene av dine medisiner. Bruk også tid før en avtale for å skrive ned eventuelle spørsmål eller bekymringer. Å ha en ekspert diskutere disse tankene med deg vil redusere stressnivået, hjelpe deg å finne verdifulle kilder til informasjon og sette forventninger til fremtidige problemer som kan oppstå.
  • Bli informert om din spesifikke diagnose. Gjøre forskning. Ingen spørsmål er uviktig. HIV er en livsforvandlende sykdom og jo mer informasjon du har, jo bedre vil du være i stand til å takle din tilstand.
  • Akseptere at det å finne de riktige medisiner for deg er en prosess. Som mange andre sykdommer, er det en prøving og feiling prosess med å finne de riktige medisiner. Sørg for å være åpen med legen din om eventuelle bivirkninger som måtte forekomme, da disse kan være et tegn på en mer alvorlig problem. Ikke mist motet i løpet av denne justeringen. Moderne medisiner har forbedret den generelle helse og velvære for HIV-pasienter over det siste tiåret, og bidratt til å redusere progresjon av HIV til AIDS.
  • Reduser utsettes for andre smittsomme sykdommer. Fordi HIV påvirker immunsystemet ditt, vil dette forverre eventuelle andre infeksjoner eller sykdommer du kan anskaffe. Pass på å ta forholdsregler under influensasesongen eller hvis du føler at du kan bli utsatt for et virus.
 3. 3
  Bygg opp din støtte systemet. AIDS kan være en dødelig sykdom. Mange trenger hjelp til å takle stress og usikkerhet i deres situasjon. Ting som samfunnet støtte grupper og åpen dialog med familie og venner, og rådgivere kan alle hjelpe deg å håndtere opp-og nedturer for å bli diagnostisert.
 4. 4
  Redusere risikoen for å utsette andre for viruset. Hvis du holder din HIV + status en hemmelighet (som de fleste gjør), så blir det ditt ansvar å prøve å begrense eksponering av friske mennesker rundt deg.
  • Ta alle dine medisiner i tide. Ved å gjøre dette, sikrer du at din "viral load" i kroppsvæsker er lav. Dette vil holde kroppen sunnere og hindre muligheten for å infisere de rundt deg.
  • Hvis du er gravid, snakk med legen din om alternativer. Mens det er ingen vaksine eller kur for denne sykdommen, det finnes medisiner som kan tas for å redusere sjansen for en mor å overføre viruset til en baby hele svangerskapet, under fødselen og om amming. Selv om dette ikke er 100% effektiv, betyr det redusere risikoen.