Wkeno

Hvordan redusere kroniske smerter

Disse forslagene kan redusere smerte og forbedre kvaliteten på livet ditt. Dette er generelle, common-sense forslag, ikke en erstatning for profesjonell medisinsk hjelp.

Trinn

Hvordan redusere kroniske smerter. Absorbere deg i hva du liker (hobbyer, filmer, internett).
Hvordan redusere kroniske smerter. Absorbere deg i hva du liker (hobbyer, filmer, internett).
 1. 1
  Slapp helt av. 50% av smerte kan reduseres ved avslapning. Spenning og stress vil øke smerte. Praktisere avslapping - det er en lært ferdighet for folk flest.
 2. 2
  Pust. Lang, hjelper treg og fokusert pust avslapning og tar oppmerksomheten bort fra smerte.
 3. 3
  Distrahere deg selv. Bruk intens stimulering (for eksempel høy musikk) for midlertidig lindring av smerte.
 4. 4
  Absorbere deg i hva du liker (hobbyer, filmer, internett). Opprettholde kontakt med hyggelige mennesker. Tilbring tid i samspill med kjæledyr (hund eller katt). Ikke la livet ditt til å bli en monoton daglig rutine, gjøre nye og forskjellige ting hver dag. Gjøre ting for andre mennesker. Lærer noe nytt hver dag.
 5. 5
  Bruk guidet billedspråk / meditasjon / hypnose / biofeedback. Lær om disse metodene. Få opplæring i selvhypnose. Øv intense dagdrømming. Gå til en biofeedback terapeut, få opplæring, og kjøpe ditt eget utstyr.
 6. 6
  Forstå medisinering. Tar nok medisiner, ofte nok til å kontrollere smerte. Lær om analgetika (smertestillende medikamenter). Antidepressiva bør vurderes av de fleste kroniske smertepasienter. Vær forsiktig med å bruke beroligende midler - de er vanedannende og blir mindre effektive over tid.
 7. 7
  Undersøke nervestimuleringsteknikker. Akupunktur, massasje og elektrisk stimulering gjennom et titalls enhet er ofte nyttig. Konsultere fagfolk som arbeider i disse prosedyrene.
 8. 8
  Bruk is til et fokusert område av kroppen som hadde det vondt. Is kan redusere smerter i timevis. Du kan også bruke is på kontra-lateral side av kroppen - det vil si motsatt side av kroppen hvor smerten oppleves (is venstre side, hvis du har intense smerter i høyre hånd).
 9. 9
  Få sosial støtte. Ikke lide alene. Gå til sosiale arrangementer som du liker (musikk, kirke, politiske møter), holde kontakt med familie og venner (sende alle en positiv epost hver dag).
 10. 10
  Ta vare på din mentale og åndelige helse. Holde liv positive: Omgi deg med positive ideer og mennesker. Involvere deg i din religion hvis det er viktig for deg. Studien psykologi og lære om hvordan sinnet kan brukes til å kontrollere følelser og oppfatninger.
 11. 11
  Utdanne deg selv om din fysiske og medisinske helse. Tren deg selv til å være den beste ekspert om din helse. Lær om noen sykdom som du har og holde deg oppdatert på behandling utviklingen.
 12. 12
  Spis regelmessige sunne måltider, mosjon, få nok søvn. Ikke bort i utskeielser som tobakk, for mye alkohol eller over-spising.
 13. 13
  Finne passende helsepersonell. Det kan være svært nyttig å rådføre seg med en lege som er spesialist i smertebehandling. Dersom en slik spesialist ikke er tilgjengelig i din kommune, ta kontakt med en anestesilege. Også ta kontakt med en fysioterapeut, en psykolog, eller en sykepleier som har spesialisert seg på smertebehandling. Har du vurdert en akupunktør eller en utøver av kinesisk medisin? Støttende psykoterapi med en helse psykolog kan være nyttig.
 14. 14
  Unngå folk som gjør at du føler deg dårlig. Ikke fortsette med de samme utøveren hvis du føler at de er motløse og uinteressert i å hjelpe deg. Helseformål er bare menneskelig, har hver sine egne personlige begrensninger. Ikke nøl med å be om henvisninger til andre eksperter. Noen utøvere fungerer ikke bra med kroniske smertepasienter - ikke la din lege få deg inn i en negativ tenkning.
 15. 15
  Unngå moter og mirakel arbeidere.

Advarsler

 • Igjen, dette er sunn fornuft forslag, ikke en erstatning for profesjonell medisinsk hjelp.