Wkeno

Hvordan utvikle selvfølelse

Vår selvfølelse er innpodet i oss under våre ungdommer. Blir stadig kritisert av familie, venner og samfunnet har en tendens til å sakte kle oss av våre følelser av selvtillit verdt. Vår lav selvfølelse strimler oss av vår å gjøre selv den minste av beslutninger. Å forbedre selvtilliten øker din selvtillit og er et første skritt mot å finne lykke og et bedre liv. Les videre for å finne ut hvordan!

Trinn

Hvordan utvikle selvfølelse. Praktisere god holdning.
Hvordan utvikle selvfølelse. Praktisere god holdning.

Arbeidet med å forbedre deg selv

 1. 1
  Kle pent. Ingen er mer bevisste på deres fysiske utseende enn du er. Når du ikke ser bra ut, endrer det måten du bærer deg selv og samhandle med andre mennesker. Dette betyr ikke at du trenger å bruke mye på klær. En stor regel å følge er "bruke dobbelt så mye, kjøpe halvparten så mye". Snarere enn å kjøpe en haug med billige klær, kjøpe halvparten så mange velger, høy kvalitet elementer. Dyre klær slites ut mindre lett og bo i stil lenger enn billige klær. Finn ting som du liker og i retur, vil du liker måten du ser.
 2. 2
  Ha god hygiene. Ta vare på dine personlige utseende. I de fleste tilfeller kan betydelige forbedringer gjøres ved bading og barbering ofte, iført rene klær og pusse tennene to ganger om dagen.
 3. 3
  Praktisere god holdning. Personer med slumped skuldre og sløv bevegelser viser en mangel på selvtillit. De ofte er snarlige og ikke anser seg selv viktig. Ved å praktisere god holdning, vil du automatisk føle deg mer selvsikker. Stå oppreist, holde hodet opp, og få øyekontakt. Du vil gjøre et positivt inntrykk på andre og umiddelbart føler seg mer våken og myndighet.
 4. 4
  Tren regelmessig. Fysisk form har en enorm effekt på selvtillit. Hvis du er ute av form, vil du føle deg usikker og lite tiltrekkende. Ved å arbeide ut, forbedrer du din fysiske utseende og gjøre noe konstruktivt med tiden din. Hvis du trene i morgen, det skaper også positive momentum som du kan bygge på resten av dagen.
 5. 5
  Gi tilbake til andre. Frivillig et sted i samfunnet. Hvis du slutter å tenke på deg selv og konsentrere seg om det bidraget du gjør til resten av verden, vil du ikke bekymre deg så mye om deg egne feil. Dette vil øke selvtilliten.

Stå selv gjør ut

 1. 1
  Kompliment andre mennesker. Bryte syklusen av negativitet ved å få for vane å lovprise andre mennesker. I prosessen, vil du bli godt likt og bygge selvtillit. Ved å se etter det beste i andre, du indirekte bringe frem det beste i deg selv.
 2. 2
  Sitte på første rad. De fleste foretrekker baksiden av et klasserom eller på kontoret fordi de er redd for å bli lagt merke til. Dette gjenspeiler en mangel på selvtillit. Ved å bestemme seg for å sitte på første rad, kan du komme over dette irrasjonell frykt og bygge din selvtillit. Du vil også bli mer synlig for de viktige folk snakker fra fronten av rommet.
 3. 3
  Si opp. Mange mennesker aldri snakke opp fordi de er redd for at folk vil dømme dem eller tenker på dem negativt. Det enkle faktum er at disse er frykt alle opplever. Ved å gjøre en innsats for å snakke opp minst en gang i hver gruppe diskusjon, vil du bli en bedre foredragsholder, mer trygg på dine egne tanker og anerkjent som en leder av jevnaldrende.
 4. 4
  Gå raskere. Du trenger ikke å power walk til alle tider, men folk med selvtillit gå raskt. De har steder å gå og ting å gjøre. Selv om du ikke har det travelt, kan du øke din selvtillit ved å gjøre dette fordi du vil se og føle mer viktig.

Fjerne negativ selvfølelse

 1. 1
  Starter innenfra. Ignorer enhver og alle destruktive kritikk eller fornærmelser, herunder fra fortiden din. Din oppfatning av deg selv er den viktigste meningen fra alt, fordi du kjenner deg selv bedre enn noen andre. Mange av oss har blitt såret av andre på noen gang. Det er viktig ikke å internalisere at overgrep og la dem fortsette å skade oss, fordi det betyr at den andre personen vinner. Hvis vi gir slipp på fortiden, ignorere sårende negativitet og gjøre oss glade, så vi vinner.
 2. 2
  Lag daglige affirmasjoner. Fortell deg selv at du er en fantastisk person som fortjener å være lykkelig. Lag en liste over alle tingene du liker ved deg selv. Hvis du har gjort feil som hindrer deg fra å tro at du fortjener å være lykkelig, treffe tiltak for å avlaste at skyld. Beklager til folk du kanskje har vondt (hvis mulig), lære av disse feilene og tilgi deg selv.
 3. 3
  Begynn med små skritt for å få tillit. Ta små skritt og gjøre små valg for å få tillit til din evne til å ta en beslutning. Som du blir trygg på din evne til å gjøre gode valg, vil du få tillit til deg selv, og være mer sikker på dine evner generelt.
  • For eksempel, hvis du kjøper jeans gjør deg engstelig på grunn av overflod av merker, farger og stiler, så bare gå med dine instinkter. Stol på deg selv og gå med hva som føles riktig for deg. Og hvis du virkelig føler at du har gjort en feil beslutning i ettertid, kan situasjonen lett rettes opp ved å bytte om jeans.
 4. 4
  Ikke alltid prøve å behage andre. Det er flott å ta hensyn til andre, men tenk før du ofre dine egne behov for å ta dem. Bøyd over bakover for fremmede, kan bare bekjente eller folk du ikke stoler forlate deg med den korte enden av pinnen. Kort sagt, ikke tillate deg selv å bli brukt.
 5. 5
  Vær din egen person. Ikke prøv å kopiere noen andre. Du vil være på ditt beste når du er å være deg selv på grunn av unikhet din. Streber etter å være ditt beste og ikke kritisere deg selv hvis du bommer på dine forventninger.
 6. 6
  Unngå negative mennesker. Folk som har en negativ holdning som kan smitte over på deg er ikke bra for deg. Hvis du er engstelig, høyt og aggressive mennesker er trolig ikke bra for deg, og vice versa. Uansett hva du gjør, ikke sammenligne deg med andre. Bare være den beste du kan være.
 7. 7
  Møte din frykt og lære av dine feil. Vi bare mislykkes når vi ikke gjør det beste ut av motgang. Når noe ikke går slik vi ønsker at det skal, er det noe å lære fra det, som kan brukes neste gang du er i en lignende situasjon. Kom deg opp og prøv på nytt.
 8. 8
  Stoppe de negative tankene. Prøv å tenke positivt på for størrelse. Begrepet "selvoppfyllende profeti" i forhold til selvfølelse sier i utgangspunktet at uansett hva du tror om deg selv, enten det er perfekt eller helt utenfor basen, blir oppfylt. Hvis du hele tiden forteller deg selv at du er dum eller at du aldri vil oppnå suksess, vil du igjen fungere som sådan. Når negative tanker komme inn i ditt sinn, snakke med dem. Si "Stopp" eller "Nei", og umiddelbart erstatte den negative tanken med en positiv en. Ved hjelp av denne metoden vil hjelpe deg å bryte vanen med å gjentatte ganger å gi deg selv negative meldinger. I stedet gjør en vane ut av å si positive ting om deg selv og til deg selv, og bruke den selvoppfyllende profetien til din fordel.
 9. 9
  Ikke bekymre deg om å være "perfekt". Sikter mot perfeksjon i livet er en tapt sak fordi begrepet betyr forskjellige ting for forskjellige mennesker. Ingen er perfekt i øynene av alle andre. I stedet søke å oppnå målene.
 10. 10
  Lære å sette pris på deg selv. Alle har styrker, svakheter, vaner og prinsipper som definerer hvem du er og kan gjøre deg karakteristiske. Bruk mer tid på å fokusere på de kvaliteter om deg selv som du liker og mindre på de som du misliker. Du kan bedre oppnå dette ved å ta opp hobbyer og prosjekter som du kan gjøre som vil gjøre bruk av dine styrker. I tillegg, ved å starte på noen prosjekter som fremhever dine gode egenskaper, det vil holde deg opptatt, slik at du vil ende opp med å tilbringe mindre tid på å tenke dine svakheter.
 11. 11
  Belønn deg selv når du lykkes. Unn deg noe godt Kos deg i skinnet fra dine suksesser. Tro på deg selv helt og andre vil også tro og tillit til deg.

Tips

 • Føler ikke at du ikke er god nok fordi du ikke har blitt behandlet slik at du skal være. Overvinne det er en styrke i seg selv og noe å beundre.
 • Sørg for selv snakke er positiv til alle tider. Fortell deg selv hvor flott du er eller hvor bra du ser i dag. Gjøre å være positiv din naturlige tilstand av å være.
 • Når du overbevise din underbevissthet slik du ønsker å være, vil du oppleve at du begynner å bli langt mer selvsikker og liv vil være slik du ønsker det.
 • Ikke ta hensyn til folk som tror at de er bedre enn deg.
 • Visualiser deg selv å være omgitt av mennesker som klappet deg på ryggen eller ta deg i hånden, eller står og klapper for deg. Visualisering er et svært kraftig verktøy å bruke.
 • Begynn hver dag med et nytt smil. Livet er altfor kort til å kaste bort.
 • Smil til deg selv i speilet hver dag, og i det minste prøve å smile til andre.
 • Lytte til en sang som passer til humøret ditt. Det er en sang for nesten alt. Når du jam til en favoritt låt som du kan forholde seg til, det gir deg selvtillit.
 • Ikke alle avgjørelser kan vise seg å være riktige. Bare husk at rett eller galt, er du den som kan ta avgjørelser i livet ditt. Fordi du er ansvarlig for dine valg, har du makt til å endre situasjonen. Ikke la din selvtillit forsvinne fordi du har gjort en feil valg.
 • Det motsatte følelse av selvtillit er angst. Angst er ikke en god eller en dårlig følelse. Det er bare en mekanisme for selv å fortelle deg at det er noe galt, og du må handle på det. Angst er drivstoff til å svare på hva som er galt og dermed utvikle selvfølelse.
 • Som din selvtillit bygger, vil du føle deg bedre om deg selv, og selvtilliten vil vokse fra innsiden og ut.
 • Fortell deg selv at du er selvsikker og utadvendt selv om du ikke føler det slik. Dine følelser og oppfatninger kommer alle fra de tankene du tenker, så hvis du tror du er trygg og utadvendt du vil bli. Tenk som om du ikke engang vet hva det er som å ha lav selvfølelse.
 • Være påståelig. Øke din selvfølelse handler om å få det du trenger / ønsker. Gjør ting for din egen skyld. Husk, du må hjelpe deg selv før du kan hjelpe andre.
 • Bare vær deg selv. Gå i ditt eget tempo. Du vil passe inn helt fint.
 • Omgi deg med mennesker som bryr seg om dine følelser! Folk som ikke bryr seg om deg vil ikke hjelpe din selvtillit.
 • Et godt triks for å starte å bygge selvtillit er å plukke noe om deg selv som du liker (alle har som minst ett aspekt om dem at de liker) og lage en setning: "Jeg er (aspekt) og jeg er kjempebra! " Deretter velge noe som du ønsker å forbedre: "Jeg kommer til å ________ og liv vil rocke enda mer fordi ______!" Plukk en tid for å gjenta dette mantra, som hver gang du pusser tennene eller gni øynene. Eksempler: "Jeg er en god artist jeg kommer til å være mindre sjenert og liv vil rocke enda mer fordi flere mennesker vil se min kunst!" "Jeg er flink! Jeg kommer til å tenke ut ting mer for å løse mindre problemer rundt meg. Livet er i min kontroll!"
 • Sann kjærlighet er ikke noe vi er født med. Det er noe vi må jobbe på. Ikke alle har det. Men jeg tror alle har potensial. Noen ganger du bare nødt til å se veldig nært før du kan si det er der.
 • Ikke la magasinet annonser og andre medier prøver å ta bort din selvtillit for markedsføringsformål. Ikke la folk som ikke kjenner deg fortelle deg hvordan du føler deg eller hva du skal strekke seg etter. Velg din egen vei.
 • Din indre styrke vil gjøre deg i stand til å nå dine mål i livet. Hvis du faller ned, plukke deg opp og prøv igjen.
 • Se på deg selv i speilet hver dag. Prøv å finne noe å beundre om deg selv i dine utseende, ferdigheter og prestasjoner.
 • Det viktigste av alt er at du må tro på deg selv. Hvis du tror du kan, vil du være i stand til.
 • Når du får engstelig om fremtiden, er det bedre å ikke tenke på det. Jo mer du tenker på det jo mer engstelig får du. Selvfølgelig er det viktig å tenke på hva som ligger foran oss, også, men hvis du bare ser på hva som er nedover veien, vil du få viklet av "vaskeri" ved føttene og fall, vil du ikke? Du skjønner, det er også viktig å tenke over hva du kan gjøre nå. Hva du kan gjøre i dag, og hvis du holde vaske ting en om gangen, vil du bli gjort før du vet ordet av det. Noen ganger angst vil starte til godt opp, men når den gjør det... ta en liten pause. Les en bok, se på TV, tilbringe tid med venner.
 • "Ingen virkelig starter slag. Alt vi vet hvordan å gjøre først er ønsker. Vi vil ha mat, vi vil ha oppmerksomhet... det er bare naturlig overlevelse instinkt, antar jeg... men godhet er noe vi alle må lære mens vi går. Det er noe som vokser og utvikler seg langsomt over tid... på samme måte som våre kropper gjøre.
 • Alltid smiler selv om du ikke er i humør til.
 • Kanskje grunnen til at du ikke ser det er at det er fast til ryggen. Det jeg mener er, en persons admiral kvaliteter - de er akkurat som, si, en syltet plomme på en ris ball. Med andre ord den personen er ris ball og plomme sitter fast til ryggen. Så, over hele verden kan du ha ris baller laget med alle slags fantastiske ingredienser, alle forskjellige smaker og former og farger, men siden de ville bli sittende fast i midten av alles tilbake, kunne noen ha en plomme og ikke engang vet det. De ville se på seg selv og tenker "Jeg er så vanlig, ingenting, men hvit ris," selv om det ikke er sant fordi, snu dem rundt og sikkert nok, det er det. Det er plomme. Så hvis noen er sjalu på noen andre, vel, da er det sannsynligvis fordi det er lettere å se plomme på andres tilbake enn det er på egen hånd. Yup. Jeg kan se det. Jeg kan se det veldig tydelig, at du ikke vet det, men du har en stor stor plomme på ryggen.
 • Vær forsiktig med å opptre som om du er bedre enn andre. Selv om du er, fører ekte selvtillit du nedover stien av beskjedenhet og respekt for andre. Din selvtillit er noe som fyller deg opp og hjelper lyse din vei gjennom livet. Pomp, innbilskhet, manglende evne til kompromiss og mangel på respekt for den selvtillit av andre er bare masker for indre usikkerhet og svakhet. Folk som prøver å gjemme seg bak disse ikke lure noen.
 • Ikke gi opp!
 • Alle går gjennom faser av følelsen lav eller høy, dvs. lav eller høy selvfølelse. Dette skjer spesielt hvis du dømme selv ved dine suksesser eller dårlig. Hvis du lærer å anslå selv av natur handlinger (f.eks deres fordel for samfunnet og deg selv), så er du sannsynligvis til å utvikle høy selvfølelse uten aktelse eller bitterhet om andre.

Advarsler

 • Gjennomgående lav selvfølelse kan være et tegn på depresjon. Snakk med legen din og vurdere alle tilgjengelige alternativer hvis du tror dette kan være tilfelle.