Wkeno

Hvordan være en god lagkaptein

Det er én ting å være en god lagspiller, men det er en annen for å være en god kaptein. Få vil ha muligheten til å føle vekten av ansvar og lykke av å vite at du gjør en forskjell. Men hvis du er heldig nok til å finne deg selv med æren av å være kaptein, så her er skritt du kan ta for å sikre at du er den beste kapteinen du kunne være.

Trinn

Hvordan være en god lagkaptein. Behandler alle et problem rolig, med hele teamet, ta det opp og sammen prøve å finne en løsning.
Hvordan være en god lagkaptein. Behandler alle et problem rolig, med hele teamet, ta det opp og sammen prøve å finne en løsning.
 1. 1
  Behandler alle et problem rolig, med hele teamet, ta det opp og sammen prøve å finne en løsning.
 2. 2
  Hjelp treneren. Hvis treneren har tillatt for deg å være kaptein er det en grunn. Tenk på det på denne måten, er et team bestående av flere spillere og normalt en trener. Og fordi du er kaptein, teamleder, er det ditt ansvar å ikke bare hjelpe andre lagkamerater, men treneren din også.
 3. 3
  Vær en god rollemodell. Fordi du er en teamleder, vil de andre spillerne på laget ditt ser opp til deg for råd og veiledning. Et godt eksempel og vise dem den riktige måten å handle, det være seg på feltet, domstol, eller street.
 4. 4
  Husk, du kan ikke være sjenert, må du snakke med laget ditt som om de var familien din og gi råd. Du er ganske mye den andre coach, gi dem tips, men ikke sjefen dem rundt, for eksempel: "Hei Joey, flytte litt mot venstre, det er en lefty opp." Se hvordan det ga instruksjon, men ikke si, "Joey GET OVER HER!" Et godt team captain har erfaring, ikke gi tips hvis du ikke kjenner noen. Øve mye på hvilken aktivitet du er i. Men pass på at du ikke tar trenere jobb! Du må stole på lagkameratene dine, akkurat som de stoler på deg. Hvis du forteller dem hva de gjør galt eller kritisere dem, kan de bli sinte på deg.

Tips

 • Be om innspill fra dine lagkamerater. Noen ganger er det vanskelig å gjøre alle til lags, så for å gjøre det enklere bør du spørre om det er noe som er på deres sinn.
 • Prøv å unngå lagets klikkar, det er et lag bestående av spillere, ikke et lag som består av lag.
 • Uansett hvor vanskelig eller lang om dagen har vært, alltid prøve å holde positivt. En kaptein er vel å sette tempoet for et lag, og hvis du blir negative du kan ikke forvente gode resultater fra laget ditt.

Advarsler

 • IKKE få maktsyke. Det er ingenting mer hatet på et lag enn en strømslukende, kontrollerende, sjefete, og innbilske spiller.