Wkeno

Hvordan være rusfri

Vi ser dem overalt, folk som har fått livet ødelagt av narkotika. High school dropouts, bums på gaten, og hyggelig fyr som bor ved siden av alle gjort det samme beslutningen om å bruke narkotika, men det trenger ikke å være din avgjørelse. Gjøre det rette, og du vil ikke angre. For de som allerede er avhengige: kan du være rusfri.

Trinn

Hvordan være rusfri. Stopp før du begynner.
Hvordan være rusfri. Stopp før du begynner.
 1. 1
  Stopp før du begynner. Hvis du blir tilbudt narkotika, nedgang og gange. Hvis du er redd for gruppepress, og vet i ditt hjerte at sanne venner vil respektere deg hvis du bestemmer deg for å si nei til et legemiddel, og de vil ikke presse deg til å gjøre noe du ikke ønsker å gjøre. Hvis de gjør det, så bør du vurdere å finne en ny gruppe av venner.
 2. 2
  Se å se om et familiemedlem eller en venn er å ta narkotika, holde seg borte fra dem, og definitivt ikke følge i deres fotspor. Hvis du kan, snakk med en voksen du stoler på, men det er best å ikke umiddelbart gå til politiet, da dette kan føre til senere konsekvenser.
 3. 3
  Unngå fristelsen. Hvis det er en viss gruppe mennesker på skolen som er kjent for å gjøre narkotika, ikke henge rundt dem. Du kan finne venner som er interessert i mer produktive atferd.
 4. 4
  Forstå narkotika og situasjoner som kan oppstå. I denne dagen og alder, er det litt forenklede å "bare si nei". I stedet bør du alltid være klar over hva som skjer rundt deg, og når en situasjon kan oppstå hvor tilstedeværelsen av narkotika er en mulighet. Finne ut en plan for hvordan man skal håndtere slike situasjoner før de skjer. Beste tingen å gjøre er å "bøye seg ut", vennligst unnskylde deg fra situasjonen med en gyldig unnskyldning.
 5. 5
  Finn en morsom aktivitet å okkupere din tid. Dette kan være å lese, jogging, shopping, selv stempel innsamling. Det høres enkelt ut, men det er effektivt.
 6. 6
  Styr unna situasjoner der du kan bli tilbudt narkotika. Hvis du er på en fest og du skjønner at det er stoffer der, rett og slett forlate. Gruppepress kan gjøre deg knekke, selv om du er sikker på at du vil være i stand til å si nei.
 7. 7
  Finn en religion som du er enig med på en åndelig basis som fordømmer bruk av narkotika, og andektig praktiserer det. Mange mennesker som var i ferd med å misbruke et stoff, har blitt frelst av dette.
 8. 8
  Gå rett kant, hjelper dette deg virkelig til å si nei. Når du har noe mer bak å være rusfri, det er mye lettere å holde seg borte.

Tips

 • Være modige og ikke vær redd for å si "NEI" når tilbudt narkotika eller alkohol.
 • Snakk med dem du stoler på om fristelsen ditt, vil de forstå og hjelpe deg å unngå det.
 • Aldri ta narkotika. Medisin regnes som et legemiddel, men aldri misbruke din medisinering.
 • Hvis du har et narkotikaproblem snakke med en rådgiver på skolen, eller en prest / pastor, mange av dem har tilgang til grupper som Anonyme Alkoholikere, Alateen, eller NA Samt andre rehab programmer. Hjelpen er der ute.
 • Utdanne deg selv. Å vite hva som kan skje er halve kampen. TØR og Above the Influence kan hjelpe deg å forstå de mulige narkotika der ute og hva de kan gjøre for kroppen din.
 • Hvis du har nådd det punktet av over-avhengighet til det, at du ikke kan gå på jobb uten å bruke den, kan du prøve å gradvis sette deg fri fra det.