Wkeno

Slik spiller sepak takraw

Sepak takraw er en sport spilt hovedsakelig i Sørøst-Asia, spesielt i Malaysia og Thailand. Det ligner volleyball, bare spilleren sparke ballen i stedet for å bruke hendene. Ballen, kalles rotting, er vevd av plast, noen ganger halm.

Spillet spilles med to lag bestående av fire spillere. Dette kalles en "regu". Det er tre personer på banen og ett stående sidelinjen for reserve. Det er baksiden, som står på baksiden, rett på innsiden og venstre inne, som står på høyre og venstre side, henholdsvis. Det spilles på en bane med en netto om størrelsen og høyden på en badminton net, med en sirkel tegnet i midten av begge sider. En semi-sirkel rundt pinnene garnene.

Trinn

Slik spiller sepak takraw. Start generatorsettet.
Slik spiller sepak takraw. Start generatorsettet.
 1. 1
  Knipse en mynt. Lagene kapteiner kaller det, og den som kaller riktig får velge å gå først, eller velge den siden de ønsker å være på.
 2. 2
  Start generatorsettet. Den utpekte teamet serverer først.
  • Å tjene, står en spiller i riktig halvsirkel på sin side av banen. Han kaster ballen til serveren, som står i sirkelen på sin side av banen. Han sparker ballen opp og over nettet.
 3. 3
  Sende ballen til det andre laget kun ved hjelp av føttene og hodet. Spillet fortsetter til et team gjør en feil, som er når ballen ikke er sparket før den treffer bakken eller på nettet stopper den fra å gå til den andre siden av banen. Hvis en feil er gjort, serverer de andre laget scorer og. Settet er over når en scorer 21 poeng. Dersom kampen blir bundet på 20 poeng, fortsetter settet til 25 poeng er scoret.
 4. 4
  Start neste sett etter de angitte mengder poeng er scoret. Lagene endre sider av banen, og det laget som tapte forrige sett serverer. Når et lag vinner to sett, er en ny regu startet.
 5. 5
  Den andre regu spilles på samme måte. Den første personen til å vinne to regus vinner spillet.

Tips

 • Prøv forskjellige typer spark, finner en du liker.
 • Lære lingo av sepak takraw: soccerites, keeper, full tilbake, hjørnesparket, centrada, straffespark, frispark, gris hud.
 • Du kan bare bruke føttene og hodet til å leke med ballen.
 • Det skal aldri være mer enn tre sett eller Regus.
 • Det er to eller tre sett i en regu og to eller tre Regus i et spill.

Advarsler

 • Pass på å strekke og varme opp før du spiller. Dette er viktig som du vil bli sparker svært høy.
 • Ikke vær respektløst overfor de tjenestemenn eller andre spillere. Dette kan resultere i en straff