Wkeno

Hvordan å tjene en volleyball overhand

En overhand volleyball serve gir et mer fart og kontroll enn en hemmelig tjene. Her er hvordan å tjene en volleyball på den måten.

Trinn

Hvordan å tjene en volleyball overhand. Linje opp begge føttene ca skulder lengde fra hverandre.
Hvordan å tjene en volleyball overhand. Linje opp begge føttene ca skulder lengde fra hverandre.

Grunnleggende overhand tjene

 1. 1
  Linje opp begge føttene ca skulder lengde fra hverandre. Plasser ikke-dominante foten foran den dominerende foten. Skuldre og hofter bør være på linje med nettet.
 2. 2
  Plasser ikke-dominant hånd rett foran deg, nesten helt rett (men med en fleksibel albue) og håndflaten opp med ballen i det.
 3. 3
  Sving serverer armen tilbake ved siden av hodet ditt. Sørg for at albuen peker oppover, og hånden din er på eller litt over øret.
 4. 4
  Kaste ballen opp med håndflaten på venstre hånd (ikke fingrene) om 12 til 18 inches (30 til 45 cm) i luften. Husk at du ønsker at din dominerende hånd å ta kontakt med ballen like etter at den endrer retning og begynner å slippe ned igjen. Sving dominerende armen tilbake på samme tid, holde håndleddet stivt.
 5. 5
  Treffer ballen med hælen på den dominerende hånd. Ta med din dominerende hånd frem og smellkyss ballen med hælen av hånden din, eller i bunnen av håndflaten. Prøv ikke å treffe den med fingrene eller flat med håndflaten din, da dette vil føre til at tjene til å ha mindre strøm. (Hvis du er bekymret for fingrene kommer i veien, prøver å krølle dem ned mot håndflaten.)
  • Legg momentum til hit ved å trå frem med din dominante foten som du serverer. Dra høyre foten frem, og traff bunnen av ballen med hånden din høyre hånd.
  • Som du treffer ballen, sende all vekten fra armen til ballen, og dette bør legge mye fart og kraft.
  • Sørg for at din serverer hånd er skrå litt oppover. Dette vil bidra til loft ballen over nettet. Hvis du sikter ned med hånden, vil ballen traff bakken før den går over nettet.
 6. 6
  Etter å ha truffet ballen, bruke momentum og løpe til din defensiv posisjon.

Høyt spin hoppe tjene

 1. 1
  Stå frem med din dominante foten.
 2. 2
  Mens du går frem, kaste ballen høyt opp i luften og litt fremover med din dominerende hånd. Igjen begynner med armen rett foran deg, håndflaten opp, med ballen i håndflaten.
 3. 3
  Ta tre eller fire raske skritt fremover. Du må være rask til å komme til hvor ballen kommer til å falle. Hvor mange skritt du velger å gjøre er opp til deg - øve et par ganger for å se hva som føles mest behagelig.
 4. 4
  På den siste skritt fremover, starte selv inn et hopp. Bruk momentum fra trinnene ovenfor for å få høyere i luften.
 5. 5
  Som du hopper, vinden tilbake dominerende arm. Som med de grunnleggende halvstikk, bør albuen peke oppover, med håndleddet stiv og på eller litt over øret.
 6. 6
  Treffer ballen. På det høyeste punktet i hoppet ditt, slå ballen med hælen av hånden din, eller nederst i håndflaten din, for maksimal kraft.

Hoppe flyte tjene

 1. 1
  Starter med ballen i begge hender, rett foran deg. Hold ballen mellom begge håndflatene. Hold albuene rett, men noe løs.
 2. 2
  Stå frem med din dominante foten.
 3. 3
  Ta en tre-trinns tilnærming. Etter det første skrittet, vil du ta tre raske skritt i din tilnærming. Start med den ikke-dominante foten.
 4. 4
  På det siste trinnet i din tilnærming, kaste ballen oppover og litt fremover. For en dupp, du bare ønsker å kaste den 12 til 18 inches (30 til 45 cm).
 5. 5
  Push av og hoppe. Rett etter at du loft ballen, hoppe oppover med ditt neste steg og momentum fra din tilnærming.
 6. 6
  Treffer ballen med hælen på den dominerende hånd. Som med de grunnleggende halvstikk serve, bør albuen peke oppover, og håndleddet bør være stiv og på eller litt over øret.
 7. 7
  Mestre float. En flottør serve bør klare på nettet med bare tre eller fire inches til overs. Det skal heller ikke reise fullt så raskt som en grunnleggende overhand eller high-spin overhand.

Tips

 • Det er greit hvis du ikke får det riktig første gang. Selv kjente volleyballspillere slet gjennom dette! Bare fortsette å øve - du trenger bare å få taket på det!
 • Pass på at du følger gjennom, noen ganger hvis du ikke ballen kan reise en annen retning.
 • En vanlig feil at jenter (og gutter) gjør er å treffe ballen med knyttneven sin. Selv om dette ikke gir ballen litt mer kraft, er det ikke pålitelig i det hele tatt, og du har absolutt ingen kontroll. Du ønsker alltid å treffe den med åpen hånd, enten i håndflaten eller håndleddet. Pass på at du hånden eller håndleddet er svært solid.
 • Dette er rart, men det fungerer! Hvis du legger litt spinn på ballen når du kaste den, liksom det bare gjør det fly. Gi det en sjanse!
 • Du bør være i stand til å høre en solid dunk når du treffer ballen hvis det er en god serve.
 • Tar et stort skritt vil virkelig øke kraften i din tjener.
 • Perfeksjonere uærlig tjener først, slik at hvis du har en dårlig overhand serverer dagen, er du alltid trygg med det.
 • Øvelse gjør presisjon (ikke perfeksjon!), Så praktisere dette mye.
 • Ikke mist motet hvis det ikke går over. Det kan ta svært lang tid å mestre en upperhand tjene spesielt hvis du er liten.
 • For sterkere servering arbeid på brystet skuldre og triceps, kan styrke i disse musklene bli oppnådd ved å gjøre push-ups.
 • Slippe en serve avhenger av reglene du bruker og alder. Hvis du spiller klubb, er regelen annerledes om å la ballen falle. For 14 og under konkurranser, kan du kaste ballen og la den slippe én gang for hver gang du fullfører en serve. For 15 og opp konkurranser, må du treffer hver kaste. Du kan ikke la kaste traff gulvet eller det vil være en sideout. Regelen for NCAA er det samme. Hvis du kaster den, vil du treffer den.
 • Hvis du har problemer med din tjener, kan du prøve å trene bare kaste. Hvis du kaster den opp og bare la den slippe, bør det lande rett foran høyre fot, som fortsatt skal være i posisjon foran høyre fot, før den steg. Praktisere dette femti ganger om dagen og på sin serve bør seriøst forbedre.
 • Bruke momentum kan hjelpe mye, spesielt hvis du har en liten kropp. Egentlig bare jamre på ballen. Du trenger mye styrke for å få serven over nettet.
 • Når du kaste ballen opp i luften, ikke nå for tida. Vent til det å falle på riktig tidspunkt slik at du kan treffe den.
 • Hvis du har problemer, spør en trener eller en eldre, mer dyktig fotballtrener å hjelpe deg og kritikk på sin serve.
 • Hvis du noensinne har spilt tennis før, serverer er ganske like og har samme satt opp prosessen.

Advarsler

 • Denne metoden kanskje ikke passer alles stil perfekt. Hvis du trenger å ta noen skritt og tjenestegjøre i en jevn bevegelse, gjør det! Den eneste måten du kan få kalt på en serve ville være for en fot brudd.
 • Hvis du allerede er store eller høye, ikke hoppe for å tjene det. Du server vil trolig gå ut av banen med all den styrken.
 • Dette kan føre til stress på armen din, så strekke før servering.
 • Hvis først armen er sår fra å treffe ballen, prøv litt is!

Ting du trenger

 • Volleyball
 • En volleyball nett, helst, eller i det minste en vegg som du kan servere mot for praksis.
 • Hvis det er mulig, til en partner, helst noen bedre enn deg, hjelpe deg å få ballen og fortelle om du gjør det riktig.