Wkeno

Slik utfører hip flexor strekker

Hip flexors er en gruppe av muskler, inkludert både musklene i hofter og lår. Hoften flexors flytte knærne i brystet og også flytte bena fra foran til bak og side til side. Fordi mange mennesker tilbringer mesteparten av sine arbeidsdager sitter ned, kan de hippe flexors bli stramt og utsatt for skade. Løpere bør være spesielt oppmerksom på å strekke denne muskelen gruppe.

Trinn

Slik utfører hip flexor strekker. Gjør en yoga kamel positur.
Slik utfører hip flexor strekker. Gjør en yoga kamel positur.

Yoga til å strekke hip flexors

 1. 1
  Gjør en yoga kamel positur. I tillegg til å strekke hip flexors vil kamel positur åpne opp brystet og øke fleksibiliteten i ryggraden. Øvelsen strammer midjen og styrker armer og skuldre også. Yogis mener at denne holdningen åpner opp luftveiene, slik at du kan ta inn mer oksygen med hvert åndedrag. De mener også at øvelsen bidrar til å åpne hjertechakraet å tillate deg å føle deg mer knyttet til verden og til å skjenke tilgivelse der det trengs i livet ditt.
 2. 2
  Det krans posere i yoga. Krans positur åpner opp hoftene og forbedrer balansen. Dette utgjør vil også øke fleksibiliteten i lårene og anklene mens toning din kjernevirksomhet. Hvis huk manøveren er for vanskelig, så kan du sitte på en stol og lener overkroppen fremover mellom lårene. Sørg for at føttene er på bakken, og at lårene danner en 90 graders vinkel med leggene hvis du bruker stolen for støtte.
 3. 3
  Det tilbakelent bundet vinkel posere i yoga. Denne enkle positur strekker lysken og innsiden av lårene mens åpne opp brystet. Sørg for at ryggraden ikke bue som du utfører denne positur. Hvis du trenger støtte, kan du plassere en pute under anklene for å lette strekk i nedre del av kroppen eller en pute under hodet ditt, slik at du kan unngå nakke komprimering. Dette utgjør kan også gi lindring av tretthet, søvnløshet og mild depresjon.
 4. 4
  Det perfekte positur i yoga. Den perfekte positur åpner hoftene mens du strekker anklene og ryggen. Dette utgjør ofte brukes til meditasjon, og du kan holde den så lenge som nødvendig for å sentrere deg selv. Yogis mener at denne holdning utgivelser nervøs energi og hjelper mennesker som lider av sykdommer som astma. Gamle yogier trodde at positur ville hjelpe mennesker med å oppnå overnaturlige krefter.
 5. 5
  Gjør en nedadgående vendt frosk trening. Den nedadgående vendt frosk positur vil åpne hoftene som du senker kroppen mot gulvet. For å gjøre dette utgjøre enklere, plasserer en liten pute eller håndkle under knærne eller ankler. Hvis du føler et press i anklene, deretter presse dem sammen i stedet for å snu føttene ut til sidene.

Andre strekninger for hip flexors

 1. 1
  Gjør en stående hip hengslene. Dette er en god forrett warmup øvelse for å åpne opp hip flexors. Bruk hendene til å støtte ryggen din som du strekke musklene i lysken din. For en ekstra utfordring, knele på gulvet og deretter bøye overkroppen tilbake. Du vil føle strekningen ikke bare i hoften flexors men også i quads.
 2. 2
  Gjør en 3d hip flexor stretch. Dette strekket krever hjelp av en stol. Som du vrir kroppen din, vil du strekke ikke bare hoften flexors men også lår og brystet. Du bør holde magemusklene engasjert gjennom hele øvelsen, slik at du ikke anstrengt ryggen. Hvis du sitter mye i løpet av dagen, vil denne strekningen sikre at hoften flexors ikke vokser kort og hindret.
 3. 3
  Gjør en hip flexor stretch på et bord. Hvis du har ingen tabell egnet for trening, så kan du bruke en treningsbenk eller bare utføre denne strekningen mens du ligger på gulvet. Hvis du scoot ned slik at bekkenet ikke er støttet av tabellen, vil du engasjere kjernemuskulaturen. I tillegg til å strekke hoften flexors, vil denne øvelsen bidrar til å slappe av og forlenge nedre del av ryggen.
 4. 4
  Gjør frosk gensere. I tillegg til å strekke hoften flexors, vil denne øvelsen forlenge og styrke din arm og skulder muskler. Du vil også føle en fin strekk ned sidene av overkroppen din som du heve og senke armene over hodet. For å øke strekk i hoftene, starter i begynnelsen posisjon for frosken pullover. Deretter sitte opp og sakte senke brystet ned over føttene til å strekke lysken.
 5. 5
  Gjør en hip rotator strekning. I stedet for å hvile føttene på en vegg, kan du komme inn i en 90/90 nøytral tilbake stilling med bena støttet av en benk. Denne øvelsen fokuserer på bruk av den bøyde ben å presse andre beinet mot veggen. Du kan også tegne knærne mot brystet for å strekke hip flexor i din bøyde ben.

Tips

 • Tight hip flexors er også forbundet med smerter i korsryggen. I tillegg til å strekke ryggen, ta litt tid å strekke hip flexors hvis du opplever smerter i korsryggen.

Advarsler

 • Snakk med din lege eller fysioterapeut om hvordan du utfører disse øvelsene hvis du har en lyske eller hip skade.

Ting du trenger

 • Yoga matte
 • Chair
 • Bord
 • Benk (valgfritt)