Wkeno

Hvordan du skal lykkes i livet

Uansett hvor gammel du er, hvor du bor, eller hva dine karrieremål er, er alles ultimate mål i livet å være lykkelig og vellykket. Les denne artikkelen for å lære hvordan man skal oppnå suksess i både ytre liv (dvs. din situasjon) og indre liv (dvs. følelsesmessige velvære).

Trinn

Hvordan du skal lykkes i livet. Identifiser dine lidenskaper.
Hvordan du skal lykkes i livet. Identifiser dine lidenskaper.

Ekstern suksess

 1. 1
  Identifiser dine lidenskaper. Før du kan oppnå suksess, må du definere hva suksess betyr for deg. Mens det kan ta år å innse hva du vil gjøre med livet ditt, identifisere dine lidenskaper, interesser og verdier vil hjelpe deg å sette mål og gi livet ditt en følelse av mening. Spør deg selv følgende spørsmål:
  • Hva vil du at arv å bli?
  • Hvordan ønsker du å bli husket av andre?
  • Hvordan vil du gjøre samfunnet til et bedre sted?
  • Hva er dine emner av interesse?
 2. 2
  Lag en liste over dine mål, og hva du kan gjøre for å oppnå dem. Sørg for å ta opp både kortsiktige og langsiktige mål, prøv å tenke utover finansielle / karrieremål.
  • Vurdere hvilke fag du likte å studere på skolen, og hvorfor. Dette kan bidra til å gi deg en idé om hva du kan være best på eller mer interessert i.
 3. 3
  Leve målbevisst. For å oppnå dine drømmer og bli den personen du ønsker å være. Du er nødt til å begynne å betale oppmerksomhet til dine handlinger. Spør deg selv, er hva jeg gjør kommer til å føre meg til der jeg ønsker å være i livet?
  • Hvis du finner deg selv hele tiden lei, dagdrømmer om fremtiden eller fortiden eller teller ned minutter før dagen avsluttes, er det sannsynligvis fordi du føler koblet fra hva du gjør. Vurdere å endre karriere eller hovedfag til et felt som du bryr deg om, men husk at det kan bety endringer du ikke tenker på. Lønner det jobb nok til å forsørge deg selv? Er det noe du kan bli lei av etterhvert? Må jeg virkelig ønsker å forplikte seg til den jobben?
  • Verne om din tid. Prøv å tilbringe fritiden gjøre ting som du liker å gjøre, snarere enn å kaste bort tid. For eksempel, i stedet for å tilbringe helgene ser på TV, bruker dem ta del i dine hobbyer eller tilbringe tid med sine kjære.
  • Husk at begrepet "bortkastet tid" er relativ. Ikke alt du gjør er å være produktiv i konvensjonell forstand, men det skal være engasjerende og underholdende.
 4. 4
  Være utdannet. Utdanning gir deg kunnskap, ferdigheter og troverdighet for å oppnå maksimale potensial. I forhold til økonomisk suksess, har statistikken vist at jo mer utdanning du har (dvs. høyere grad du oppnår), jo mer penger du sannsynligvis til å gjøre.
  • I 2011 var median ukentlige fortjeneste for high school akademikere 480€ mens de med bachelor-grader gjort 790€. Samme år gjorde de med mastergrad eller doktorgrad grader 945€ og 1160€.
  • Ikke all utdanning må være formelle. Læreplasser og langsiktige opplæringsprogrammer er også positivt korrelert med høyere inntekter.
 5. 5
  Administrere din økonomi. Lære å forvalte pengene vil bidra til å sikre finansiell stabilitet over tid, uavhengig av din inntekt.
  • Hold oversikt over dine utgifter. Gjennomgå kontoutskrifter ofte og legge merke til hvor du bruker pengene dine. Hvis du gjør din nettbank, sørg for å holde personlige rekorder også. Dette vil hjelpe deg å unngå over-utgifter og sikre at kontoutskriftene dine er riktige.
  • Forstå din inntekt. Ved beregning av inntekten din, må du huske å ta hensyn til føderale, statlige og arbeidsgiveravgift som vil bli trukket fra din bruttolønn. Den resulterende tallet er din netto lønn, som er hva du ender opp med å ta med deg hjem.
  • Prioriter utgifter. Din første prioritet bør være å bruke penger på grunnleggende nødvendigheter som mat, husly og klær. Ikke bruke penger på luksusvarer som dyre klær, biler, eller ferier før du har oppfylt din grunnleggende nødvendigheter. Vær ærlig med deg selv og skille mellom dine grunnleggende behov og dine luksus.
  • Spare penger. Hver måned, bør du sette noen av pengene dine i en sparekonto. Vurdere å be din arbeidsgiver å direkte sette en del av inntekten inn på sparekonto.
 6. 6
  Administrer tid. Sette av viktige oppgaver til siste minutt kan føre til at du unødvendig stress, og øker sannsynligheten for feil. Administrere gang slik at du har nok tid til å fullføre en oppgave effektivt.
  • Bruk papir eller elektronisk planlegger å holde deg organisert hele dagen, uken og måneden.
  • Lag en liste over alle tingene du trenger å gjøre i en gitt dag, og krysse av hver oppgave som du fullfører det. Dette vil hjelpe deg å holde orden og motivert.

Intern suksess

 1. 1
  Nyt øyeblikket. Hvis du er stadig dvele ved fortiden eller dagdrømmer om fremtiden, er du glipp av på det nåværende tidspunkt. Husk at fortiden og fremtiden er bare illusjoner, og at det virkelige livet foregår her og nå.
  • Begynne å betale oppmerksomhet til negative tanker, slik at du kan lære å slå dem og nyte øyeblikket. Hvis en negativ tanke oppstår i hodet ditt, så erkjenner det, merke det en negativ tanke, og så la det visne bort.
  • Få i vane med å betale oppmerksomhet til de små detaljene rundt deg. Setter pris på følelsen av sol på huden din, følelsen av føttene vandre på bakken, eller skisser i restauranten du spiser i. Legge merke til ting som dette vil hjelpe deg å slå en springende sinn og setter pris på hvert øyeblikk.
 2. 2
  Ikke sammenlign ditt eget liv til andre menneskers liv. Dessverre er det mange mennesker måle sin egen suksess ved å sammenligne den suksessen de rundt dem. Hvis du ønsker å føle dyktig og glad, må du slutte å sammenligne ditt liv til andre menneskers liv.
  • Mange mennesker har en tendens til å sammenligne de lave poeng av deres egne liv med de høye punktene i andre menneskers liv. Husk at uansett hvor perfekt noens liv kan virke, bak lukkede dører uansett avtaler med tragedie, usikkerhet, og andre problemer.
  • Snarere enn å sammenligne deg med mennesker som er "bedre" enn deg, tenker på alle de menneskene som er hjemløse, kronisk syke, eller lever i fattigdom. Dette vil hjelpe deg sette pris på hva du har i stedet for å synes synd på deg selv.
 3. 3
  Telle dine velsignelser. Uansett hvor mye du oppnå i livet, vil du alltid føle deg ulykkelig hvis du hele tiden fokusere på det du ikke har. I stedet bruker tid hver dag til å verdsette de tingene du har. Tenke utover vesentlige poster, setter pris på din kjære, og husk gode minner.

Tips

 • Å ha positive rollemodeller i livet ditt kan bidra til å holde deg motivert og lede deg i riktig retning. Din rollemodell kan eller ikke kan være noen du kjenner personlig. Lær om din rollemodell livshistorie og prøve å adoptere hans eller hennes arbeidsmoral.