Wkeno

Hvordan å behandle vaginitt

En betennelse i skjeden er kjent som vaginitt. Det kan være forårsaket av bakterier, en overvekst av gjær eller en parasitt smitter ved samleie. Noen kvinner kan også utvikle vaginitt skyldes overgangsalder og lavere østrogennivå. Vaginitis symptomer kan inkludere vaginal smerte, kløe og lukt. Endringer i utflod kan også forekomme variere avhengig av årsaken til betennelsen. Her er hvordan du behandler vaginitt.

Trinn

Hvordan å behandle vaginitt. Se din lege for å finne årsaken og beste løpet av vaginitt behandling.
Hvordan å behandle vaginitt. Se din lege for å finne årsaken og beste løpet av vaginitt behandling.
 1. 1
  Se din lege for å finne årsaken og beste løpet av vaginitt behandling.
  • Gjennomgå en bekken eksamen. Legen vil se etter ømhet og betennelse. Dette vil også bidra til å utelukke andre tilstander.
  • Svare på spørsmål om de siste vaginale infeksjoner og historie av seksuelt overførbare sykdommer. Siden noen former for vaginitt kan være forårsaket av en parasitt og overføres seksuelt, er dette viktig informasjon.
  • Legen din kan pensle livmorhalsen eller ta en prøve av utflod for analyse. Dette er en enkel prosedyre gjøres på legekontoret.
 2. 2
  Ta et antibiotikum. Hvis vaginitis er forårsaket av bakterier eller en parasitt, kan en muntlig antibiotika kan anbefales. Noen antibiotika for å behandle vaginitt kommer også i form av en krem ​​eller gel, som anvendes direkte til vagina. Selv om det er nødvendig å følge en resept, i mange tilfeller antibiotikumet må bli tatt i opptil en uke.
 3. 3
  Bruk en anti-sopp stikkpille. I tilfeller der vaginitis er forårsaket av en gjær infeksjon, er anti-sopp medisiner som brukes. Medisinering er tilgjengelig på resept og også over disk.
 4. 4
  Tenk østrogenbehandling. Hvis vaginitis er forårsaket av mangel på østrogen i overgangsalderen, kan østrogen kremer bli foreslått. Østrogen kommer også i en tablett, og kan bidra til behandling av atrofi, noe som fører til betennelser.
 5. 5
  Redusere ubehag til vaginitis behandling kurere tilstanden.
  • Sett en kald vaskeklut eller komprimere på vagina for å lette ubehag. Dette kan lindre svie eller kløe.
  • Noen leger kan anbefale en kortison krem ​​for å bidra til å redusere betennelse. Dette vil ikke behandle infeksjonen, men vil bidra til å redusere vaginitis symptomer.

Tips

 • Spør din lege om råd om hvordan å hindre fremtidige episoder av vaginitis. For eksempel kan iført bomull undertøy, noe som bidrar til å holde fuktighet vekk fra kroppen, redusere utbrudd av vaginitt forårsaket av gjær.

Advarsler

 • Unngå riper. Selv om kløe kan oppstå, kan overdreven skrape føre til hudirritasjon og mulig smitte. Spør legen din om kremer som reduserer kløe før behandlingen virker.
 • Når vaginitis symptomer utvikler seg, mange kvinner tror de har en soppinfeksjon og bruke over-the-counter anti-fungal medisinering. Dette vil ikke behandle vaginitt fra bakterier eller en parasitt. Å se en lege først kan bidra til å unngå en forsinkelse i riktig behandling.