Wkeno

Hvordan å gjenkjenne og unngå vaginal infeksjoner

Utflod kan være en pinlig og ubehagelig problem. Ta deg tid til å lære symptomene på et problem og lære å skille godt fra dårlig.

Trinn

Hvordan å gjenkjenne og unngå vaginal infeksjoner. Forstå at skjeden er et selvrensende organ.
Hvordan å gjenkjenne og unngå vaginal infeksjoner. Forstå at skjeden er et selvrensende organ.
 1. 1
  Forstå at skjeden er et selvrensende organ. Utslipp er en normal funksjon av denne prosessen.
 2. 2
  Mest alle kvinner har en viss mengde utslipp som vil være merkbar på undertøyet i løpet av deres levetid.
 3. 3
  Noen kvinner produserer mer utflod enn andre.
 4. 4
  Utslippet er generelt tyngre når du er ung og blir mindre, slik som du alder. Mange kvinner som de blir eldre vil ha tørrhet problemer, spesielt i overgangsalderen.
 5. 5
  Holde vaginal området rent og tørt kan minske utbruddet av infeksjoner. For hyppig vask eller gjort også abrasively kan føre til irritasjon som kan deretter føre til infeksjon.
 6. 6
  Etter toalettbesøk, tørke forfra og bakover, aldri tilbake til forsiden. Tørke fra tilbake til forsiden kan bringe bakterier fra anus til skjeden og urinrøret som kan forårsake infeksjon.
 7. 7
  Hvis du oppdager eventuelle utslipp som vises uvanlig i farge eller struktur, eller utflod som vises med lukt eller irritasjon, bør du oppsøke lege.

Tips

 • Til slutt, forstår at noen kvinner har mer utflod enn andre, er det en helt normal del av å være kvinne. Hvis det er fryktelig irriterende, endre undertøy ofte, eller bære et lys truseinnlegg og endre det ofte i løpet av dagen for å holde seg tørr.
 • Prøv å ikke bruke klær som er for stramt. Det kan føre til mer varme, fuktighet og friksjon. Dette inkluderer iført en våt badedrakt for lange perioder, spesielt om sommeren.
 • Vask undertøy med varmt vann hver gang for å drepe bakterier. Du kan også være lurt å unngå tøymykner når vaske undertøyet som de kan forårsake allergi eller irritasjon som kan føre til infeksjon.
 • Unormal utflod kan ha disse egenskapene: klumpete hvite "cottage cheese" utseende, tung gulaktig utseende, grønn-gul utseende med "fishy" lukt, eller svært væske-y. Se en lege hvis du har disse symptomene.
 • Hold deg hydrert hver dag. Skjeden kan bli dehydrert rett sammen med resten av kroppen og dette kan skape en annen lukt og ulike nivåer av utslippet. Hvis du blir dehydrert, er du mer utsatt for en urinveisinfeksjon som kan føre til en gjær infeksjon, og vice versa.
 • Det er alltid anbefalt å se en lege først, spesielt hvis dette er din første infeksjon. Det er mange over-the-counter kremer tilgjengelig for gjær infeksjoner. En lege vil foreskrive sterkere versjoner om nødvendig, og hvis infeksjonen er bakteriell stedet for gjær, trenger du en resept.
 • Noen kvinner opplever flere infeksjoner ved bruk av badestamper, er dette på grunn av varmt vann temperatur og bakterier i vannet.
 • Hvis du bære en Thong, vurdere å bytte til vanlig undertøy. Rubbing fra anus sprer seg til skjeden din, og kan føre til bakterier infeksjoner. Du kan også vurdere en truseinnlegg som passer en Thong at du kan endre ofte i løpet av dagen.
 • Prøv iført undertøy med bomull fôr. Syntetiske stoffer kan irritere naturlige fuktighet i skjeden. Hvis det er nødvendig å holde seg tørr, endre undertøy i løpet av dagen. Om natten, sove uten.
 • De fleste kvinner vil oppleve en gjær infeksjon på et tidspunkt i livet, og mange vil oppleve dem ofte. De vanligste infeksjonene er gjær infeksjoner og er lett behandles.

Advarsler

 • Hvis du er seksuelt aktiv og mistenker en infeksjon, kan din partner (e) har en infeksjon (gjær eller bakteriell) at de ikke har lagt merke til (menns symptomer kan være annerledes enn en kvinnes). Deres ubehandlet infeksjon kan påvirke deg.
 • Alltid oppsøke lege hvis du mistenker noen infeksjon eller oppdager endringer i normal utflod. Disse kan omfatte: en fishy lukt, kløe, svie eller irritasjon sammen med utflod. Få behandling tidlig, er det ikke nødvendig å forlenge ubehag ved å tenke det vil "bare gå bort".
 • Overdreven utslipp kan også indikere en STD. Sørg for å få både en celleprøve og blod trekkes.
 • Og også huske når du tar en dusj for å bruke hånden som et håndkle slik at det ikke ville skade noen infeksjoner som du måtte ha.