Wkeno

Hvordan å fremkalle brekninger

Det kan være lurt å fremkalle brekninger hvis du har svelget noe giftig. Hvis du eller noen andre har inntatt gift, så må du ringe Giftinformasjonen umiddelbart på 1-800-222-1222 før du brekninger. Når du har ingen anelse om hva personen svelges, bør du unngå å fremkalle oppkast før du snakker til Giftinformasjonen. Hvis personen ikke puster, blir døsig, er ekstremt opphisset eller er å ha kramper, ringe 9-1-1.

Trinn

Hvordan å fremkalle brekninger. Sett din indeksen og midtre fingrene inn i personens munn.
Hvordan å fremkalle brekninger. Sett din indeksen og midtre fingrene inn i personens munn.

Metode en: indusere brekningsrefleksen i andres

 1. 1
  Åpne offerets munn. Igjen, sørg for at hans eller hennes hodet peker nedover for å unngå kvelning.
 2. 2
  Sett din indeksen og midtre fingrene inn i personens munn. Plasser fingrene på tungen og flytte sammen tungen med fingertuppene mot baksiden av personens hals.
 3. 3
  Trykk nedover med fingertuppene dine når du berører baksiden av personens hals. Hvis det ikke brekninger, da kile baksiden av personens hals med fingertuppene.
 4. 4
  Vask hendene. Hvis personen kaster opp på huden din, må du sørge for å vaske hendene grundig med varmt vann og såpe.

Metode to: ved hjelp av sirup av Ipecac

 1. 1
  Gi personen eller deg selv en dose av ipecac avhengig av din alder. Vær advart, men som ipecac er en gift som ikke lenger brukes som et brekkmiddel. Voksne får to spiseskjeer, og barna får en spiseskje. Barn under ett bør aldri bruke sirup av Ipecac.
  • Sirup av Ipecac er en gift som brukes til å fremkalle brekninger. I midten av det 20. århundre var det en vanlig husholdning element holdt i medisinskap bare i tilfelle et barn (eller en voksen) for å kaste opp.
  • Forskere anbefaler ikke å bruke sirup av Ipecac lenger, selv om du kan få hendene på den. Den kraftig oppkast forårsaket av ipecac kan redusere effekten av andre legemidler som tas for å motvirke effektene av inntatt giften. Andre studier tyder på at ipecac gjorde lite for å hjelpe pasienter som ved et uhell svelget gift.
 2. 2
  Følg ipecac sirup med 4-5 glass vann.
 3. 3
  Hold personens hode senket for å hindre kvelning. En voksen eller et barn kan legge over en seng med hans eller hennes hodet hengende over kanten eller knele ned med hodet bøyd hvis utendørs. Alternativt kan du drapere barnet over fanget ditt med barnet vendt ned.
 4. 4
  Plasser en foret bolle eller foret søppelbøtta under personens ansikt for å fange oppkast. Hvis du ikke vet hva som er i offerets mage, kan sykehuset være i stand til å gi bedre behandling ved å analysere oppkast som du samler.
 5. 5
  Holde offeret rolig. Sørg for at forgiftet person forblir varm og rolig. Hvis du oppdager at personen slutter å puste, deretter utføre start kunstig åndedrett.
 6. 6
  Vent til offeret til å spy. Hvis du vente 20 minutter uten resultater, så gå videre og brekninger ved å stimulere personens brekningsrefleksen.

Metode tre: å utarbeide en sennep løsning

 1. 1
  For en sennep løsning, bland sammen sennep og varmt vann. En spiseskje med sennep spredt i en kopp varmt vann vil opprette en annen brekkmiddel.
  • Det er lite vitenskapelig bevis som tyder på at denne løsningen er effektiv og sikker. Det er ansett som en ubekreftet hjem rette og bør behandles som sådan.
  • Hvis det varme sennep vann høres uappetittlig, er det fordi det er ment å gjøre deg spy. Prøv å klemme nesen eller holder pusten mens du drikker løsningen hvis det er for vanskelig å få det ned.
 2. 2
  Drikk sennep løsning raskt.
 3. 3
  Vent i 20-30 minutter for oppkast skal tre i kraft. Hvis brekning oppstår ikke organisk, aktivere brekningsrefleksen med to fingre.

Metode fire: forbereder en saltoppløsning

 1. 1
  For en saltløsning, eller salt-vann, bland løsning sammen salt og varmt vann. 3 ts salt i 16 gram av varmt vann vil skape en god brekkmiddel.
  • Spesielle hensyn må tas med salt vann når det brukes som et brekkmiddel. For mye av det kan potensielt være dødelig.
 2. 2
  Drikke saltvann raskt.
 3. 3
  Vent i 20 til 30 minutter for oppkast skal tre i kraft. Hvis brekning oppstår ikke organisk, aktivere brekningsrefleksen med to fingre.

Metode fem: ser på noen andre spy

 1. 1
  Forstår at det å se andres oppkast kan fremkalle brekninger. Forskere kaller dette sympati oppkast. Sympathy oppkast kan forekomme selv om den indirekte oppkast parten ikke har en sykdom som direkte part.
  • Bare bruke denne metoden etter andre trygge metoder har mislyktes, og du har kalt de relevante fagfolk.
 2. 2
  Be noen om å kaste opp. Den sikreste og mest effektive måten å gjøre dette på er å aktivt brekningsrefleksen ved å trykke ned på deres svelget refleks.
 3. 3
  Vent til personen til å kaste opp. Når personen gjør oppkast, kan det utløse sympati oppkast fra den personen som ønsker å spy.

Tips

 • Overvåke tilstanden til offeret etter at oppkast, oppkast som ikke kan fjerne alle de skadelige stoffer fra kroppen. Selv om du har med hell fått personen til å kaste opp, må personen fortsatt legehjelp.
 • Hvis du vet hva giften offeret svelget, holde flasken og gi det til de ambulansepersonell. All informasjon som du kan gi ambulansepersonell vil sikre at offeret får best mulig behandling.
 • Ikke ta medisin når du ikke trenger det.

Advarsler

 • Hvis du fremkalle oppkast på regelmessig basis som en måte å redusere vekten din, eller hvis du binge på enorme mengder mat og deretter "renske" (spy) for å få maten ut av systemet ditt, så du kan lide av bulimi. Langsiktig oppkast kan føre til dehydrering, skade på tannemaljen eller permanent skade på spiserøret. Hvis du tror du har en spiseforstyrrelse som bulimi, trenger du å snakke med noen, enten en rådgiver eller en lege med en gang.
 • Aldri brekninger dersom:
  • Ditt offer har svelget et rengjøringsmiddel eller noe som er svært surt eller basisk. Kjemikaliene kan alvorlig brenne halsen og munnen hvis du gjøre personen spy.
  • Offeret svelget en petroleum-basert produkt. Hvis personen kaster opp, da røyken som kommer opp kan inhaleres og kan forårsake lungebetennelse.
  • Personen er forvirret eller virker groggy
  • Den personen er et barn som er for unge til å følge instruksjonene
  • Du er i tvil. Hvis du ikke vet hva du skal gjøre, enten ringe Giftinformasjonen eller ring for akutt medisinsk hjelp.
 • Hopp Ipecac sirup dersom:
  • Personen er gravid
  • Personen har hjertesykdom
  • Offeret har fordøyelseskanalen problemer som magesår, Crohns sykdom eller infeksjoner
 • Alvorlige allergiske reaksjoner kan forekomme hos noen mennesker som konsumerer ingrediensene i Ipecac.