Wkeno

Hvordan å hvile med vilje

Angst, stress, sorg, vemod og en følelse av stadig tilstede negativitet slite deg ut og tømme din følelse av retning. For mange mennesker, er resten en tid for å fortsette å tygge over den følelsesmessige uroen de går gjennom, og dermed høyne angst, bekymringer og frykt. Er det slik det må være? I et ord, nei. Mennesker er smart, fleksibel og nyskapende, men mennesker ofte glemmer hvordan man skal ta vare på seg selv og resten er et område som mange av oss behandle som en ettertanke eller som en luksus vi kan egentlig ikke råd til. Men resten er avgjørende for vår velvære og det kan også brukes til å helbrede.

Tilsiktet hvile er metoden utviklet av Dan Howard. Han har undervist folk i årtier hvordan å praktisere tilsiktet hviler over fôring adrenalin og la stresset til å fortsette å manifestere seg. I denne artikkelen vil du bli kjent med teknikker for forsettlig hvile og kan prøve det ut selv. Målet er å til slutt avlaste deg av skyldfølelse, bekymring og angst, og for å lære å hvile på en måte som hjelper deg til å helbrede og gå gjennom tøffe tider i livet.

Trinn

Hvordan å hvile med vilje. Begynn ved å fokusere på en del av kroppen din som sårer deg.
Hvordan å hvile med vilje. Begynn ved å fokusere på en del av kroppen din som sårer deg.
 1. 1
  Begynn ved å fokusere på en del av kroppen din som sårer deg. Det kan være en sår del av kroppen din, eller en betent område som halsen eller. Eller kan det være hjernen din hvis den er full av racing, ukontrollerbare, negativ eller ulykkelig tanker. Eller kanskje det er huden din, knærne, din lymfesystemet, knust hjerte - bare velg hvilken del av kroppen din er vondt mest eller forårsaker deg mest ubehag etter din mening.
 2. 2
  Fokuser på den delen av kroppen din som du har bestemt er vondt. Hva legger du merke når du gjør dette? For folk flest, vil du finne at kroppen som helhet, inkludert det smertefulle området, tenses opp. Vær oppmerksom på at dette er en vanlig strategi som vi bruker for å prøve og takle smerte - men du har nettopp lært at det ikke fungerer så godt!
 3. 3
  Endre strategi. Denne gangen late at smerten ikke lenger er tilstede. Ignorere smerte og fortelle deg selv at du ikke har det vondt. Denne strategien er som å spille peekaboo - første du ser det, men når du ikke lenger ta hensyn til det, forventer du det å gå bort selv om det er fortsatt veldig mye der. Tenk hvordan dette gjør at du føler - går smerten bort? Nei? Du har nettopp oppdaget en annen felles strategi for å håndtere smerte som ikke fungerer!
 4. 4
  Slutte å prøve. Nå si følgende setning til deg selv, enten i hodet eller høyt: "jeg hviler for [navn på område av kroppen som er vondt] nå." Så bare pause. Tenk på hva du legger merke til nå. For mange mennesker, med fokus på fungerer langt bedre enn å jobbe på å prøve å fikse noe nådeløst eller å prøve og skjule det. Faktisk så sier Dan Howard at jo mer du arbeider på å prøve å stoppe smerten, jo mindre vellykket vil du bli. I stedet krever tilsiktet hviler at du legger merke til hva som skjer i kroppen din, og deretter velge å hvile det som gjør vondt.
  • Denne øvelsen kan gjøres hvor som helst - du trenger ikke å stoppe hva du gjør, men kan innlemme dette ønsket om å hvile den såre delen av kroppen din inn i hva det er du gjør. Det kan gjøres ved gange,, sittende, liggende, eller å være rundt andre mennesker.
 5. 5
  Prøv forskjellige måter å fortelle deg selv at du hviler. Dette er ikke på noen måte en eksakt vitenskap og det vil kreve en del prøving og feiling på egne vegne for å finne ut hva som fungerer for deg. For eksempel har Dan Howard funnet at noen deler av kroppen hans responderer bedre på å si "Jeg hviler i min [hvilken del det er]" enn å si "Jeg hviler for [den delen]". Målet er å finne en settling følelse, en følelse av at du har kommet inn i dype for at pinlig del av deg selv og du frigjøre deg fra uro, angst og ubehag. Det er en helbredende prosess og en restorative prosess.
  • Det kan være så enkelt som å si til de sårede delen av kroppen din: "Rest". Gi det tillatelse til å hvile.
 6. 6
  Gjenta til denne metoden fungerer best for deg. Det kan ta flere forsøk før de brikkene faller på plass og du oppdager hvor tilsiktet resten beroliger deg og tillater deg å virkelig hvile til poenget med å gjenopprette energi og redusere eventuelle smerter.
 7. 7
  Skal akseptere av verdien av hvile som det teller. Resten gjør saken og likevel er bundet opp i så mange negative konnotasjoner som å være lat, egoistisk eller uvitende om at mange av oss er for skyldbetynget å behandle resten som restorative vi fortjener. Martha Beck påpeker at vi trenger å se dyrene bli minnet på hva ekte resten er like. Hun forteller en hendelse der hun var å se en flokk med løver hviler etter et mislykket jakt. I stedet for å sitte rundt ned og lavt om det (og analysere hva som gikk galt om de kunne gjøre noe slikt), satt de, malte og hvilte i timevis, overgi seg til behovet for å gjenvinne snarere enn velte seg i nederlag. Ja, livet kan være vanskelig og noen ganger livet stabler opp alle odds mot oss og får oss til å føle at vi aldri får en pause. Men ved å velge å hvile med vilje, kan du helbrede arr og gjenopprette til å møte utfordringene med større styrke og følelse av mening.

Tips

 • Et behov for å hvile er kroppens måte å fortelle deg at du trenger å bremse ned livet og fokusere på det som virkelig teller. Hvis du har vært å spre seg selv for tynn og prøver å være der for alle, gir hvile deg plass til å være der bare for deg selv og for å skralle tilbake noe av det over-aktivitet ved valg.

Ting du trenger

 • Fokus på å slappe av, stoppe og hvile