Wkeno

Hvordan å skylle bihulene

Forkjølelse og allergi føre slim til å bygge opp i bihulene og nesehulen. Hvis det varer mer enn en dag eller to, kan en slik oppsamling være svært ubehagelig. Nese-blowing er bare et øyeblikk effektiv, og mange slimhinneavsvellende midler forårsake døsighet og andre bivirkninger. Spyle bihulene klare av slim ved hjelp av en prosess som kalles nasal vanning er en effektiv, kjemisk fri alternativ. Følg disse trinnene for å lære å skylle bihulene og puste lettere i flere timer av gangen.

Trinn

Hvordan å skylle bihulene. Kjøp en nasal vanning enhet.
Hvordan å skylle bihulene. Kjøp en nasal vanning enhet.

Neti potten metode

 1. 1
  Kjøp en nasal vanning enhet. Den mest brukte enheten kalles en neti potten. Neti potter er formet som langstrakte tekanner og er vanligvis laget av keramikk, glass eller metall. Neti potter selges under en rekke merkenavn og er tilgjengelig for kjøp på de fleste helsekostbutikker og mange narkotika butikker.
 2. 2
  Sted ½ teskje av ikke-iodized salt og ½ teskje natron i et glass. Heat en kopp vann på komfyren eller i mikrobølgeovnen til den er varm. Hell varmt vann over salt / natron blandingen og rør.
  • Alternativt kan du bruke en teskje salt og la ut natron.
  • Ikke varme opp vannet til å koke. Det skal føles behagelig varmt når du dyppe en finger i glasset for å teste den. Hvis det føles for varmt, la den avkjøles litt.
 3. 3
  Fjern lokket fra toppen av neti potten (eller annen vanning enhet) og hell løsningen inne. Sett på lokket.
  • Noen neti potter eller andre vanning enheter kanskje ikke har lokk. Denne saken, bare fylle enheten med løsningen.
 4. 4
  Plasser neti potten. Stående over en vask, setter stammen av det utfylte neti potten inn i ett av neseborene.
 5. 5
  Bøy hodet til siden. Neti potten bør heves litt over hodet på den ene siden, med tomt nesebor plassert over vasken.
 6. 6
  Begynn spyling. Tips neti potten slik at løsningen renner gjennom ett nesebor, gjennom bihulene, og ut den tomme nesebor. Dette vil føles rart i begynnelsen, men du bør ikke føle smerte.
  • Hvis løsningen føles for varmt, slutter nå, og la den avkjøles i et minutt før du prøver igjen.
  • Du kan føle trangen til å hoste i starten, men prøv å slappe av og følelsen skal passere.
  • La løsningen strømme gjennom neseborene i ca ti sekunder, og slå hodet oppreist.
 7. 7
  Gjenta på den andre siden. Refill neti potten med mer løsning. Plasser deg selv over vasken med hodet vippet til motsatt side denne gangen. Kjør vann gjennom motsatt nesebor i ti sekunder.
 8. 8
  Snu hodet oppreist. Forsiktig blåse gjennom begge neseborene for å kontrollere nivået av lunger. Hvis nesehulen er fortsatt overbelastet, gjenta prosessen, rødme løsning gjennom begge neseborene i ti sekunder hver.

Nasal sprøyte metoden

 1. 1
  Bruk en nasal sprøyte eller klemme flasken for å skylle bihulene. Hvis du ikke ønsker å kjøpe en neti potten, kan du bruke en nasal sprøyte eller klemme flaske i stedet.
 2. 2
  Bland den samme løsning som er beskrevet ovenfor.
 3. 3
  Hell løsningen i sprøyten eller klemflasken.
 4. 4
  Plasser deg selv over vasken og sette tuppen av sprøyten eller flaske i ett nesebor.
 5. 5
  Klem sprøyte eller flasken inn i neseboret, spyle fluider fra ett nesebor til den andre.
 6. 6
  Gjenta for det andre neseboret.

Vannkran metode

 1. 1
  Bruk vann og en kran. Det er mulig å skylle bihulene uten spesialutstyr. Bare plassere deg selv under en tappekran med varmt vann kjører på en vedlikeholdslading. Skylle nesehulen på den ene siden og gjenta på den andre siden.

Tips

 • Alltid skylle bihulene over en vask. Mengden av slim som kommer ut av nesehulrommet kan være uforutsigbar.
 • Natriumbikarbonat eller en liten bit av natron blir ofte brukt for å bufre oppløsningen av salt og vann. I fravær av salt, kan enkle vann benyttes, men salt virker til å gjøre prosessen mer behagelig til membranen i nesehulen.
 • Spyle bihulene kan gjøres én til fire ganger daglig. Hvis problemer med lunger vedvarer etter den normale perioden av en kald er over, men kan det være lurt å konsultere legen din. Sinus spyling tar bare et symptom, ikke en sykdom.

Advarsler

 • Ikke bruk vanlig bordsalt for løsningen, da dette ofte inneholder jod. Kosher eller pickling salt er tryggere alternativer, som de vanligvis inneholder ingen kjemikalier som er farlige for nesehulen.
 • Selv presser væske gjennom nesehulen er generelt trygt for barn og voksne, rødme væsker med et spedbarn kan være farlig. Alltid sjekke med en lege før du bruker en neti pott eller annen enhet med et lite barn.
 • Pass på å bare bruke rent vann. Forurensninger i vann kan være farlig for det nasale hulrom. Hvis du er i tvil om helsen din tappe vann, kok det i en lengre periode for å fjerne urenheter.

Ting du trenger

 • Non-salt tilsatt jod
 • Natron
 • Varmt vann
 • Glass
 • neti potten, nasal sprøyte, eller klemme flaske