Wkeno

Hvordan kurere post nasal drypp

Bihuler oppstår når overflødig slim akkumuleres i baksiden av halsen og skaper følelsen av dryppende slim. Tilstanden kan føre til en kronisk hoste eller sår hals. De behandlinger for bihuler fokus på grunn av det overskytende slim, som kan være en allergisk reaksjon eller ikke-allergisk rhinitt. Et besøk til en lege for å finne årsaken til tilstanden er et viktig første skritt for å lindre postnasal drypp.

Trinn

Hvordan kurere post nasal drypp. Fjerner allergener fra miljøet når det er mulig.
Hvordan kurere post nasal drypp. Fjerner allergener fra miljøet når det er mulig.

Fjerne allergener fra ditt miljø

 1. 1
  Fjerner allergener fra miljøet når det er mulig. Allergener som for eksempel støv, pollen, kjæledyr dander og mold kan irritere nesehulen og føre til postnasal drypp.
  • Bade dyr å fjerne dander som kan forårsake irritasjon fører til postnasal drypp. Det kan være nødvendig å fjerne dyr fra hjemmet hvis den allergiske reaksjonen og bihuler er alvorlig.
  • Fjern (blomstring og ikke-blomstring) planter fra hjemmet.
  • Vedlegge ubrukte puter og madrasser i plast for å minimere allergener mens du sover.
 2. 2
  Bruke en luftrenser for å fjerne allergiske irritanter fra miljøet. En luftfukter kan legge til fuktighet til luften, som lindrer irritasjon i nesehulen. Når det nasale hulrom irriteres, produserer den overskytende slim som en respons.
 3. 3
  Rådfør deg med en allergolog eller ta en allergi test. Kronisk post nasal drypp kan være forårsaket av en underliggende matallergi som du ennå ikke vet om eller nylig har utviklet. Sjekk med en allergolog for å se om du kan være allergisk mot noe, og ennå ikke vet det.
  • De to viktigste allergi er mot gluten / hvete og meieri. Meieri er ofte knyttet til sinus, øvre luftveier, eller hals problemer, mens hvete er ofte forbundet mage-tarmkanalen problemer.
  • Siden meieri er en sannsynlig gjerningsmann, prøv utfasing meieri ut av kostholdet ditt for en måned. Dersom du opplever ingen endring i symptomene dine, har du utelukket meieri som en mulig allergen. Hvis du opplever en bedring i symptomer, vet du at kroppen din reagerer på meieri ved å produsere mer slim, selv om studier viser en klar forbindelse mellom meieri og slimproduksjon.

Ved hjelp av lege-anbefalte behandlinger

 1. 1
  Drikk rikelig med væske for å holde seg hydrert. Dehydrering kan forverre symptomene på rhinitt og postnasal drypp. Unngå koffein og alkohol, noe som kan føre til dehydrering. Vann er det beste valget for å holde seg hydrert mens lider av rhinitt og postnasal drypp.
  • Se på urinen din for å avgjøre om du får nok vann i løpet av dagen. Hvis urinen er gul, er du sannsynligvis ikke får nok vann. Hvis urinen er klarere, med høyst et hint av gult, er du sannsynligvis drikker nok vann.
 2. 2
  Blåse nesen ofte for å fjerne overflødig slim i nesehulen. Blåser i nesen kan fjerne irritanter, noe som fører til en opphopning av slim. For slim som ikke kan rettes opp etter blåser nesen, foretrekker noen mennesker sniffet og spytter overflødig slim fra baksiden av halsen, unngå dårlig ånde og tørr munn.
 3. 3
  Skyll nesehulen å fjerne slim forårsaker irritanter. Over skranke saltvann kits og nesespray er tilgjengelige for å skylle nesehulen. Saltoppløsningen spyler irritanter fra det nasale hulrom, tynner ut slim og avlaster membranene i nesen.
  • Prøv å bruke en Neti potten for å tømme ut slim i sinus og baksiden av halsen. Vær imidlertid oppmerksom på at ved å bruke en sinus vanning enhet du kan fjerne naturlige antimikrobielle midler som kvitte seg med fiendtlige bakterier, virus og sopp.
 4. 4
  Bruk over disk slimhinneavsvellende midler til å lindre symptomene på overflødig slim bygge opp og postnasal drypp. Oral slimhinneavsvellende midler begrense blodårene til å redusere mengden av lunger i nesehulen. Slimhinneavsvellende midler er også tilgjengelig i en nesespray.
 5. 5
  Bare bruke slimhinneavsvellende midler for tre dager på rad. Hvis symptomene ikke blir bedre etter tre dager, avvikle bruk av slimhinneavsvellende midler. Bruk av slimhinneavsvellende midler etter tre dager kan være mer skadelig enn nyttig.
 6. 6
  Fjern slim med slim-tynning medisiner. Medisiner som guaifenesin (Mucinex) selges OTC og tatt i tablettform eller sirup skjemaet.
 7. 7
  Spør legen din for reseptbelagte medisiner for å lindre irritasjon og slim bygge opp. Legen kan foreskrive kortikosteroider, antihistamin og anti drypp spray for å lindre postnasal drypp.
  • Kortikosteroid spray behandle betennelse som oppstår med ikke-allergisk rhinitt.
  • Antihistamin spray effektivt kan behandle allergisk rhinitt årsaker til bihuler, men er ikke effektive for ikke-allergisk forårsaker.
  • Antikolinerge eller anti drypp spray er medisiner som brukes i astmainhalatorer, som kan hjelpe behandle postnasal drypp i tillegg.

Ved hjelp av ubekreftede naturlig rettsmidler

 1. 1
  Lag en salt vann gurgle. Tilsett 1/2 ts salt til åtte gram av varmt eller lunkent vann og gurgle etter løfte hodet bakover. For å hjelpe kutte slim enda mer, tilsett saften av 1/2 sitron til saltvann og gurgle.
 2. 2
  Gjør en runde huset rengjøring. Hvis allergener hjemsøker bihulene, er det eneste hjemmet behandling du kan trenge en behandling av ditt hjem. Prøv følgende forslag for å fjerne støv, pollen, og dander fra boligen din før de kommer tilbake for å bite deg - i nesen.
  • Vaske klær, laken, putevar, og madrasser i varmt vann regelmessig. Varmt vann vil drepe eventuelle bakterier som kan forårsake dine symptomer.
  • Ved hjelp av HEPA air filtre i ditt hjem. HEPA står for høy effektivitet partikkelfilter luft, og er en industristandard testet av regjeringen.
  • Støvsuging regelmessig med sanne eller absolutte HEPA filter. Støvsuging med HEPA-filtre sikrer at eventuelle allergener blir plukket opp av under støvsuging prosessen.
 3. 3
  Unngå koffein, alkohol og krydret mat. Alle tre kan gjøre slimproduksjon verre.
 4. 4
  Bruk damp behandlinger med urter eller oljer. Prøve ut en DIY damp behandling ved å dekke hodet med et håndkle og plassere den på trygg avstand fra en gryte med varmt vann. Gjør dampbehandling aromatisk ved tilsetning te (ingefær, mynte, eller kamille, for eksempel) eller essensielle oljer (lavendel, rosmarin, etc.).
  • Ta en varm dusj. La dampen av det varme vannet jobbe seg inn i lungene og bihulene mens du bader.

Advarsler

 • Slimhinneavsvellende midler kan føre til høyt blodtrykk, hjertebank, søvnløshet, tap av matlyst og angst. Slimhinneavsvellende nesespray bør ikke brukes lenger enn tre eller fire dager for å avlaste postnasal drypp. Medisinen kan føre til opphopning å komme tilbake med økte symptomer når stoppet.
 • Steroid medisiner kan forårsake alvorlige bivirkninger hvis det brukes lang sikt. En lege må overvåke bruken av disse medikamentene.

Ting du trenger

 • Store plastposer
 • Plast madrasstrekk
 • Luftrenser
 • Luftfukter
 • Over mot medisiner