Wkeno

Hvordan å slutte å drikke alkohol

Du ser på denne siden, noe som betyr at du ønsker å slutte. Det er den gode nyheten. Den ikke-så-gode nyheten er at å slutte er vanskelig. Det er en sannhet som er smertefull, og man bør ikke sukker frakk det. Den store nyheten er at medisinsk teknologi, integrert samfunn, og effektiv psykologisk rådgivning har gjort det enklere enn noensinne å slutte. Hvis du føler at du drikker for mye, det er mange fordeler med nøkternhet:,, unngå bakrus, og redusere sannsynligheten for leversykdom er bare noen ved siden av en generell uptick i generelle helse. Hvis du ønsker å slutte å drikke, her er noen tips og strategier for å få deg tilbake på banen til nøkternhet.

Trinn

Hvordan å slutte å drikke alkohol. bør du oppsøke lege umiddelbart.
Hvordan å slutte å drikke alkohol. bør du oppsøke lege umiddelbart.

Del én: begynner å slutte

 1. 1
  Snakk med legen din. Hvis du velger å starte veien til utvinningen alene, husk at alkohol tilbaketrekning kan potensielt være dødelig. Hvis du starter opplever alvorlige abstinenssymptomer (panikkanfall, alvorlig angst, rister, rask hjerterytme) bør du oppsøke lege umiddelbart. Tilstanden kan potensielt forverre seg til Delerium tremens, som er dødelig hvis ubehandlet.
  • Føler ikke at du trenger å slutte alene. Du bærer en tung byrde, men nok av folk (inkludert personer med medisinske grader) vil hjelpe deg. Det er ofte lettere å slutte med hjelp av medisinsk intervensjon enn det er å prøve det cold turkey.
  • Leger behandler tilbaketrekning fra alkohol ofte foreskrive benzodiazepiner for å hjelpe med symptomer. Benzodiazepiner, som inkluderer alprazolam (Xanax), klonazepam (Klonopin), diazepam (Valium) og lorazepam (Ativan), er psykoaktive stoffer som brukes for å roe angst og dempe panikk. De er relativt trygt, og er sjelden dødelig når overdosert.
 2. 2
  Endre holdning om å slutte. Husk, du er ikke å bli tvunget til å gi opp en god venn som har behandlet deg godt. I stedet er du endelig kvitte deg med en fiende. Juster din holdning slik at røykeslutt er gjort enklere. Din bedre halvdel vil at du skal slutte, din egoistiske halvparten ønsker du å holde det samme.
 3. 3
  Prøv å plukke noen betydelig dato å slutte. Være ambisiøs, men rimelig. Hvis du er veldig tung drikker må du først bremse ned for å unngå abstinenssymptomer (i dette tilfellet er det best å ha legen din hjelpe deg å planlegge slutte dato).
 4. 4
  Bli kvitt alle flasker, bokser, osv.. Føler ikke at bare fordi du har gjester over må du tilby dem en øl, vin eller cocktail. Det er helt greit å gi folk te, saft, cola eller lignende.
 5. 5
  Kjenn dine følelser. Gråte når du trenger det. Ler når du kan. Spis når du er sulten. Sove når du er trøtt. Dette kommer til å bli veldig rart i begynnelsen, men omfavne det. Du har ikke følt følelsene dine i lang tid. Du vil ha en læringskurve.
 6. 6
  Utsett ikke deg selv med mennesker eller i situasjoner der du er sannsynlig å drikke. Det er et gammelt ordtak om "Lekeplasser og Playmates" - se på deg. Du må kanskje la noen av dine gamle drikking vennene og vannhull bak. Som blir sagt, kan det være litt av en åpenbaring å finne ut at de vennene du pleide å drikke med drakk med deg bare sporadisk og hadde to øl eller to glass vin til fem.
  • Ikke gjør noe du ikke føler deg klar til å gjøre. Hvis du går til stranden er en tid da du drakk mye, ikke gå i år. Hvis du går til en viss venn hjem til middag er en tid da du drakk mye, får et regn sjekk denne gangen. Beskytte nøkternhet er det viktigste du gjør akkurat nå. Ta vare på deg! Ikke bekymre deg om alle andre akkurat nå.

Del to: strategier for å få edru

 1. 1
  I den innledende fasen, redusere mengden alkohol inntak. Roma ble ikke bygget på en dag. Du er sannsynligvis ikke kommer til å sparke din vane i en uke, heller. Det er helt greit. Små seire avle dem større. I begynnelsen ganske enkelt prøve for å redusere mengden av alkohol du forbruker. Går rett for tung drikker til cold turkey er en oppskrift for fysisk og følelsesmessig katastrofe.
  • Tenk deg at på grunn av overflødig alkohol, du er oppkast og ha lammende hodepine. Hvis du har følt på denne måten før når man drikker, prøv å tilkalle disse minnene. Smerten du føler er bra: det er en vilje til å endre vaner, og det er det første skrittet.
  • Selv om du bare redusere daglig drikking av en drink, er det en suksess. Ingen trinnet er for liten ved dette punkt. En feil her blir komfortabel bare dempe din drikking av en drink. Fortsette arbeidet med å redusere alkohol du inntar. Hver uke, skjære ned det totale antall drikkevarer med minst én. Hvis du ønsker å være mer ambisiøs, prøv å halvere antall drinker du tillater deg selv hver uke.
 2. 2
  Ha mat før du drikker. Spise et måltid før du drikker vil redusere interessen for drikking. Det vil også gjøre det vanskeligere å bli full. Hvis du gjør dette, ikke lure deg selv til å la kroppen få så full som du ville ha hvis du ikke hadde spist - selv om veldig flink, det er hva vi kaller juks!
 3. 3
  Drikk mye vann. Vann vil bidra til å holde deg hydrert, føle deg bedre, og bidra til å skylle ut giftstoffer fra kroppen din. Menn rådes til å drikke 12 kopper (3,0 liter) vann per dag, og kvinner rådes til å drikke ni kopper (2,2 liter).
 4. 4
  Revidere oppskrifter som kaller for alkohol. Dette vil gjøre det vanskeligere for deg å rettferdiggjøre å ha alkohol i huset. Bruk alkoholfri musserende vin i stedet, eller kutte den delen av oppskriften.
 5. 5
  Ikke prøv å forklare slutte med folk. De fleste mennesker ikke drikker som alkoholikere gjør. De er ikke som oss, og derfor kan de ikke forstå det faktum at vi virkelig har et problem med alkohol. Selvfølgelig, det er andre som har det problemet også. Uansett vil folk si "Du har ikke problem!" Når du sluttet å drikke, bare si "Nei takk, jeg vil ha en Diet Coke - Jeg prøver å se min vekt." Hvis du henger ut med dem veldig mye de finner ut av det - og de vil tenke "Bra for ham!"
 6. 6
  Hvis du er en planlagt drikker, endre rutine. Hvis du religiøst begynne å drikke rett etter jobb eller når du går hjem, endre rutine å involvere en annen aktivitet. Besøk foreldrene dine eller en venn. En liten endring av natur vil bidra til å bryte syklusen av avhengighet.
  • Kjøp en planlegger og planlegger aktiviteter i tiden når du normalt ville drikke. Idle hender er djevelens workshop, ikke sant? Hvis du planlegger aktiviteter med andre mennesker, vil det være vanskeligere å bli full. Hvis du skriver disse aktivitetene ned i en planlegger, vil du være mer sannsynlig å gjøre dem.
 7. 7
  Ikke gi opp selv. Mange vil finne unnskyldninger som "jeg har drukket så lenge, er det sannsynligvis ikke vil gjøre noen forskjell," eller "Jeg har prøvd så mange ganger, jeg kan bare ikke gjøre det." Noen vil føle håpløst beseires hvis de finner ut at de har noe svært progressive som skrumplever. Slutte å drikke kan forlenge livet uansett hva som skjer. Hvor lang tid det går er helt opp til deg. Ikke rettferdiggjør ikke slutte til deg selv. Avslutte legitimerer seg.
  • Du bør minne deg selv at hvis du var villig til å prøve å slutte så mange ganger i det siste, har du muligheten til å prøve igjen. Det er ingen aldersgrense det er heller aldri for sent å prøve å slutte å drikke. Selv om det siste som du gjør er sluttet, betaler seier slutte for seg selv og gir håp til andre mennesker.
 8. 8
  Ikke la skyld fortære deg. Noen mennesker vil føle en følelse av dårskap og skyld over ikke å ha gjort noe tidligere. Ikke passere skylden på noen. Alkohol er fienden. Det har blitt hvisket i øret ditt og fortelle deg at det er viktigere enn noe annet i livet ditt. Det er ingenting viktigere enn deg. Du er ikke bruk for noen hvis du dør. Derfor må du styrte den undertrykkende styre av alkohol og starte friskt, akkurat som alle land i revolusjonen.
  • Dårlig samvittighet er bare halvparten av ligningen. Hvis du bare får edru fordi du føler deg skyldig, du får edru for de gale grunnene. Du bør få edru fordi du bryr deg om deg selv, bryr deg om lykke for din familie og venner (som bryr seg dypt om deg), og du bryr deg om å forlate en innvirkning på verden. Skyldfølelse er bare halve grunnen til at du bør slutte.

Del tre: strategier for å bo edru

 1. 1
  Kjøp en "nøktern lommebok. "Når du tenker på å kjøpe en flaske eller en drink, satt at beløpet i edru lommebok. Den vil bokstavelig talt sjokkere deg. Staying edru handler om å se de konkrete fordelene med nøkternhet, som vi altfor ofte ikke får se. Får en nøktern lommebok vil bidra til å gjøre disse fordelene mer håndgripelig.
  • Bruk pengene på din edru lommeboken for sunn stress relief: få en massasje, kan du gå til en dag spa, bli en yoga klasse. Hvis du ikke er i disse tingene, kjøpe deg en sunn distraksjon som CD box set, et nytt sett med møbler, eller noen gaver til vennene dine.
 2. 2
  Kjøp et lite stykke billig smykker som en påminnelse om nøkternhet din. Få en ring eller armbånd, eller henna hånden din, eller unn deg en spesiell manikyr for å minne deg selv om at hendene ikke lenger kjøpe eller berøring alkohol.
 3. 3
  Ta et B-vitamin supplement daglig i den første uken av alkohol. Alkohol påvirker evnen til legemet for å absorbere disse vitaminer, spesielt tiamin. Mangel kan føre til alvorlig kognitiv svikt, inkludert Wernicke-Korsakoff syndrom eller våt hjernen.
 4. 4
  Lag lister. Uten å involvere alkohol, lage en liste over måter å "gjøre" alle de tingene du gjorde da du brukte å bli full. Lag en liste over måter å feire. En liste over måter å ha en romantisk middag. En liste over måter å slappe av og stresse ned. En liste over måter å være sosial. Mange mennesker lever oppfylt liv uten å bruke alkohol som en krykke, overbevise hver fiber i kroppen din at det er mulige fabrikater som hopper så mye lettere.
 5. 5
  Hvis du er fristet, kan du prøve å visualisere hva du kan se ut som helt ute av kontroll. Vil du virkelig ønsker å være den personen igjen? Ikke fall inn i tankegangen at du alltid kommer til å være den personen. Du vil for alltid være en alkoholiker, men det betyr ikke at du ikke kan være en lykkelig, edru, og veltilpasset alkoholiker. Det er målet ditt.
 6. 6
  Omfavne de psykologiske fordelene av nøkternhet. Omfavne hvor godt det føles å gå å sove om natten uten å skli inn i koma, bare for å vekke på 3 i morgen med en ørken for en munn og en dundrende hodepine. Omfavne hvor godt det føles å huske folk du har møtt den forrige natt, og å minnes sin lykke på å møte deg. Omfavne hvor godt det føles elsker deg for den du er, ikke straffe deg selv for den du har blitt.
 7. 7
  Husk grunnene til at du sluttet i første omgang. Cherish dine grunner. Vi har ikke alltid grunner til å handle slik vi gjør - du har kanskje ikke hatt veldig mange når du kjempet - men når vi gjør, de gir oss mening og gjøre oss prinsippfast. Det er en god ting. Hva er dine grunner for å bo edru?
  • "Jeg vil aldri savne jobben fordi jeg har en hatsk bakrus igjen."
  • "Jeg har aldri ønsket å fornærme barnet mitt foran vennene sine igjen."
  • "Jeg vil aldri være stygg til min ektefelle fordi jeg har hatt en for mange igjen."
  • "Jeg vil aldri få en DUI (igjen)."
  • "Jeg vil aldri drukket ringe mine venner og slektninger, og oppfører seg som en idiot igjen."
  • "Jeg vil aldri skjule flasker over hele huset igjen."
  • "Jeg har aldri lyst til å late som jeg husker hva som skjedde kvelden før når jeg ikke husker noe etter X klokken igjen."
  • "Jeg ønsker ikke å miste dette ekteskapet slik jeg mistet min første ekteskap til ravishes av alkohol igjen."
  • Eller "Jeg lurer på hvordan det ville være å føle seg bra igjen."
 8. 8
  Ikke unngå alle situasjoner der du normalt vil drikke. I stedet nærme seg dem med en god holdning og husk at du kan ha en god tid uten å drikke. På den annen side, hvis du kjenner fristelsen blir for stor, ikke sette deg selv i en situasjon hvor du er sannsynlig å skli opp. Vær smart om dine begrensninger - alle har dem.
 9. 9
  Pugg inspirerende tanker. Pugg en bønn, dikt eller noe (dvs. Hamlet tale "Å være, eller ikke være») å gjenta for deg selv når du taper ditt sinn, huske og resitere den vil holde hodet sammen noen ganger.
  • Her er noen inspirerende sitater som du kan finne hjelpe deg å roe tankene dine:
   • "Helse er den største gaven, tilfredshet den største rikdom, trofasthet det beste forholdet." - Buddha
   • "Tro du kan, og du er halvveis der." - Theodore Roosevelt
   • "Jeg tror at latter er den beste kalori-brenner. Jeg tror på kyssing, kyssing mye. Jeg tror på å være sterk når alt synes å gå galt. Jeg tror at fornøyde jenter er de peneste jentene. Jeg tror at i morgen er en annen dag og jeg tror på mirakler. "- Audrey Hepburn
 10. 10
  Gi deg selv en premie for hver dag eller hver time som du ikke har hatt en drink. I begynnelsen, gjør dette til en større-enn-forventet forskjell. Pakk gavene opp (eller ikke, er det din samtale!) Og gi dem til en venn eller et familiemedlem du stoler for oppbevaring. Sjekk inn med din venn når du har fullført en time eller dag, eller uke av nøkternhet og løse inn stede. La din venn eller familiemedlem til å dele din glede.
 11. 11
  Lær meditasjon. Gjør meditasjon regelmessig, spesielt om morgenen. På slutten av økten, lover å ikke drikke alkohol. Husk rolig sinn for meditasjon senere når du føler for å drikke. Det vil distrahere deg.
  • Plukk opp yoga! Det vil hjelpe deg å takle stress og roe ned sinnet. Best av alt, kan yoga gjøres i en gruppe der du kan mate ut av energien til andre mennesker. Embrace at positiv energi.

Del fire: nå ut for støtte

 1. 1
  Be om støtte. Det kan være den vanskeligste delen av din vei til utvinning, men forteller deg familie eller ektefelle hva du går gjennom og hva du prøver å oppnå er et stort skritt. Liker det eller ikke, få mennesker oppnå edruelighet alene, og enda færre opprettholde det alene. Ikke føle seg utilstrekkelig om å fortelle familie og venner hva du arbeider med.
  • Føringer for hva du vil at venner og familie til å akseptere. Hvis du er spillet, be dem om å ta alkohol fra deg hvis de ser deg drikke det. Be dem om å være din bedre halvdel og hjelpe deg å komme tilbake nærmere nøkternhet.
 2. 2
  Vurdere å bli en støttegruppe som Anonyme Alkoholikere eller SMART utvinning. Men føler ikke skyldig eller beseires hvis du ikke finner AA å være en plass for deg. Det er ikke for alle. De fleste som slutter å gjøre det uten hjelp av AA. Det store flertallet av folk som har sluttet å drikke og sette den fasen av livet bak seg har gjort det ved å gjøre en bevisst satsing på seg for å slutte å drikke en gang for alle - og aldri se tilbake.
  • AA, men kan være svært effektive i å hjelpe deg holde seg edru når du har bestemt det er den livsstilen du ønsker å jage etter. En studie fant at utvinne pasienter deltar AA og NA-programmer hadde en 81% avholdenhet rente, sammenlignet med en 26% avholdenhet blant ikke-deltakere. Det er en forskjell på over 50%.
  • Konsistensen av fremmøte saker. Jo mer du delta på programmer som AA, som lærer total avholdenhet fra alkohol, jo mindre sannsynlig er det at du vil tilbakefall. Avholdenhet programmer nesten blitt en rutine at medlemmene er avhengige av, bortsett fra at denne avhengigheten er bærekraftig og livsbejaende.
  • Avholdenhet programmer passe deg med en sponsor. En sponsor er en person, helst ikke din "venn", som du kan lene seg på når din nøkternhet blir truet. En sponsor skal kunne fortelle deg når du gjør en feil og ikke fingrene imellom. Narkomane med sponsorer synes det er eksponentielt lettere å holde seg edru enn narkomane uten sponsorer.
 3. 3
  Sjekk som nøkternhet endrer livet ditt foran dine egne øyne. Etter 90 dager med fullstendig nøkternhet, vil hele ditt syn endres, og kroppen din vil være i full recovery mode. Du vil sannsynligvis ha gått ned i vekt, vil du sannsynligvis føle deg mer energi og lykkeligere om hvem du er. Du vil være som en helt annen person.
 4. 4
  Ikke vær redd for å snakke om dine erfaringer. Når du føler deg svak, fristet, eller pessimistisk, nå ut til noen du vet du kan stole på. (Det er virkelig vanskelig å svelge og snakke samtidig.) Lean på dem. Kanskje det er en sponsor, kanskje det er en venn, kanskje det er mamma. Hvem det er, lære å åpne opp for dine følelser og overvinne dem i stedet for å kvele følelsene dine og aldri virkelig håndtere dem.
  • Når du er klar, kan du dele dine erfaringer med andre mennesker i nød. Kanskje du samtykker i å snakke med high-school barn om din avhengighet og dens etterspill. Kanskje du skrive en dyptfølt melding og legge det ut på nettet. Uansett hva du gjør, prøv å betale all den hjelpen du fikk frem. Selv om du bare komme gjennom til én person, du har gjort mer enn nok.
 5. 5
  Innrømme for deg selv, og husker det, at det er absolutt ingenting i livet ditt viktigere enn denne ene tingen. Ditt liv avhenger av det. Alle menneskene du elsker andel i det. Du selv fortjener det.

Tips

 • FORSKNING - Ikke nøl med å se hvordan din drikking kan ha fysisk påvirket deg. Du vil bli overrasket over hvor mye skade som kan gjøres år før du noen gang se symptomene. I nesten alle tilfeller er skaden uopprettelig. Det beste som de fleste kan håpe på er å stoppe utviklingen av skade. Endre kostholdet, kontrollere vekten, kontakt lege, og fremfor alt annet, slutte å drikke helt. Du vil føle deg sterkere, sunnere, smartere, gladere og enda viktigere, vil du nyte livet mye mer. Det er flere leveren relaterte sykdommer og komplikasjoner. Ta deg tid til å gjennomgå papirer og studier. Lese dem bare en gang kan bidra til å holde deg svært nøktern. Jo lenger du drikker jo mer de bør skremme deg. Frykt kan være en mektig innflytelse og bør brukes for å minne deg på hvor tåpelig det var å drikke i det hele tatt.
 • Husk at det å gi opp en mindre nytelse (bli full) for en større en (helse, bedre forhold eller en ren samvittighet) er faktisk lettere vei i det lange løp. Det vil alle være verdt det til slutt!
 • Hvorfor alkohol tar over livet ditt er et spørsmål som bare vil bli besvart når du IKKE la det ta over livet ditt.
 • Ikke prøv å gjøre en vane å avslutte en vane.
 • Hold sjokolade hendig. Sjokolade cravings er typisk når alkoholproblemer slutte. Det vil øke endorfiner og bidra til å redusere oppfordrer du vil føle.

Advarsler

 • En kronisk alkoholiker som avsluttes på en gang kan være i større fare for helserelaterte spørsmål. Brått stopper mange CNS depressiva kan føre til noe som kalles "delirium tremens". Innen et par dager for å gå "cold turkey" abstinenssymptomer som angst og rister kan utvikle seg til tonisk-kloniske anfall og til slutt status epileptikere. Dette kan være dødelig. Hvis du er en kronisk tung drikker, før du går cold turkey bør du kontakte lege. De kan være i stand til å gi deg noe (dvs. et benzodiazepin) sammen med et program for å hjelpe takle akutte tilbaketrekking symptomer.