Wkeno

Hvordan å slutte å ta prozac

Prozac er en klasse av antidepressiva kjent som serotonin reopptakshemmere. Det er ofte foreskrevet for å behandle psykiske tilstander, som for eksempel bipolar lidelse og depresjon. Fordi det påvirker hjernens kjemi, bør det ikke stoppes uten å konsultere lege. Hvis legen din anbefaler deg å slutte å ta Prozac, følg trinnene nedenfor. Hvor lang tid det tar å helt slutte å ta Prozac kan avhenge av hvor lenge du var på medisiner, og doseringen du ble foreskrevet.

Trinn

Hvordan å slutte å ta prozac. Diskuter dine grunner for å ville slutte å ta prozac med legen din.
Hvordan å slutte å ta prozac. Diskuter dine grunner for å ville slutte å ta prozac med legen din.
 1. 1
  Diskuter dine grunner for å ville slutte å ta prozac med legen din. Informer legen din hvis du føler at du ikke trenger medisiner lenger eller har problemer med bivirkninger. Dette vil hjelpe legen foreta en informert beslutning, og avgjøre om det er på tide å slutte å ta Prozac.
 2. 2
  Følg du legens anbefalinger om tapering dosen av prozac. Vanligvis når antidepressiva, som Prozac, blir stoppet av dosen er konisk litt om gangen. Dette reduserer sjansen for bivirkninger utvikler seg som et resultat av å stoppe Prozac.
 3. 3
  Hold styr på tapering tidsplan. Skriv ned datoen og doseringen du tok. Hvis du smalner medisiner ved å ta det annenhver dag eller redusere dosen hver dag, skrive ned alt kan hindre deg fra å blande opp tapering tidsplan.
 4. 4
  Se etter symptomer på prozac tilbaketrekning. Selv om du smalner Prozac, er det fortsatt mulig å oppleve abstinenssymptomer, som for eksempel problemer med å sove, svakhet, svimmelhet og forvirring. Noen mennesker kan også oppleve hodepine, kvalme, muskelsmerter og økt svetting, og hjertefrekvens. Snakk med legen din hvis du utvikler noen Prozac abstinenssymptomer.
 5. 5
  Skriv ned datoen for siste dose av prozac. Visse medisiner kan ikke tas før Prozac har blitt stoppet i 5 uker. Å holde styr på når du sluttet å ta Prozac vil hjelpe deg å avgjøre når du kan starte en ny medisin.

Tips

 • Gjør det til en vane å spise godt, trene regelmessig og få nok søvn mens tapering Prozac. Disse sunne livsstilsvalg vil hjelpe deg å føle deg på topp mens du redusere medisinering og kan øke sjansene for å stoppe Prozac vellykket.
 • Hvis abstinenssymptomer gjør utvikle, må du kanskje øke dosen av Prozac litt og taper saktere for å minske abstinenssymptomer. Dette betyr ikke at du ikke vil være i stand til å stoppe medisinering. Det betyr bare at det kan ta litt lenger tid.

Advarsler

 • Ikke endre tapering tidsplan uten å diskutere det først med legen din.
 • Aldri slutte å ta Prozac uten først å rådføre deg med lege.
 • Ved symptomer på depresjon forverres mens smalner Prozac, straks oppsøke lege.