Wkeno

Hvordan å stoppe absorbere andres følelser

Følelser som frykt, sinne, frustrasjon, og stillstand er energier. Og du kan potensielt "fange" disse energiene fra folk uten å vite det. Hvis du pleier å være en emosjonell svamp, er det viktig å vite hvordan du skal unngå å ta på en persons negative følelser, eller hvordan å avlede frittflytende negativities i folkemengdene. En annen vri er at kronisk angst, depresjon eller stress kan gjøre deg til en følelsesmessig svamp med seg ned forsvaret ditt. Plutselig blir du hyper-tilpasset andre, spesielt lidelse med lignende smerter. Det er slik empati virker, vi null på hot-knappen problemer som er løst i oss selv.

Fra en energisk ståsted, kan negative følelser stammer fra flere kilder: hva du føler kan være din egen, det kan være noen annens, eller det kan være en kombinasjon. Her er hvordan du kan fortelle forskjellen og strategisk styrke dine positive følelser slik at du ikke skulder negativitet som ikke tilhører deg.

Trinn

Hvordan å stoppe absorbere andres følelser. Identifisere om du er utsatt.
Hvordan å stoppe absorbere andres følelser. Identifisere om du er utsatt.
 1. 1
  Identifisere om du er utsatt. Personen mest sannsynlig å bli overveldet av negative energier rundt deg er en "empath", noen som fungerer som en "emosjonell svamp". Tegn på at du kan være en empath inkluderer:
  • Folk kaller deg "hyper-sensitive", "altfor", etc., og de ikke mener det som et kompliment!
  • Du føler frykt, angst og stress fra andre mennesker og trekke dette inn i kroppen din, løse dem som din egen fysiske smerter og symptomer. Det trenger ikke å være folk du ikke kjenner eller ikke liker, du er også påvirket av venner, familie og kolleger.
  • Du raskt føle deg utmattet, drenert, og ulykkelig i nærvær av folkemengdene.
  • Støy, lukt, og overdreven snakke kan sette av nerver og angst.
  • Du må være alene for å lade opp energi.
  • Du er mindre sannsynlig å intellektualisere hva du føler. Dine følelser er lett såret.
  • Du er naturlig å gi,, åndelig tilbøyelig, og en.
  • Du har en tendens til å sørge for at du har en escape plan, slik at du kan komme unna fort, slik som å bringe din egen bil til arrangementer osv.
  • Den intimiteten av nære relasjoner kan føles som kvelning eller tap av ditt eget selvbilde.
 2. 2
  Oppsøk kilden. Først, spør deg selv om følelsen er din egen eller andres. Det kan være begge deler. Hvis følelser som frykt eller sinne er ditt, forsiktig konfrontere hva som forårsaker det på egen hånd eller med profesjonell hjelp. Hvis ikke, prøv å finne den åpenbare generator.
  • For eksempel, hvis du nettopp har sett en komedie, men du kom hjem fra kino følelsen blå, kan du ha innarbeidet depresjonen på folk som sitter ved siden av deg, i umiddelbar nærhet, energi felt overlapper hverandre.
  • Det samme gjelder med å gå til et kjøpesenter eller en fullsatt konsert. Hvis overfylte steder opprørt eller overvelde deg, kan det godt være fordi du absorbere all den negative energien rundt deg.
 3. 3
  Distansere deg fra den mistenkte kilden, der det er mulig. Flytt minst tjue meter unna, se om du føler lettelse. Ikke feile på siden av ikke ønsker å fornærme fremmede. På et offentlig sted, ikke nøl med å bytte plass hvis du føler en følelse av depresjon imponerende på deg.
 4. 4
  Sentrere deg selv ved å konsentrere seg om pusten. Å gjøre dette kobler deg til din essens. For noen få minutter, holde exhaling negativitet, puste rolig. Dette bidrar til å jorde deg selv og rense frykt eller andre vanskelige følelser. Visualiser negativitet som grå tåke løfte fra kroppen din, og håper så gyllent lys inn. Dette kan gi raske resultater.
 5. 5
  Skylle ut skade. Negative følelser som frykt ofte lodge i din emosjonelle sentrum ved solar plexus (cøliaki plexus).
  • Plasser håndflaten på solar plexus som du holder å sende kjærlige godhet til dette området for å spyle stresset ut.
  • For langvarig depresjon eller angst, kan du bruke denne metoden daglig for å styrke dette senteret. Det er trøstende, og det bygger en følelse av trygghet og som det blir et ritual.
 6. 6
  Skjerme deg. En praktisk form for beskyttelse mange folk bruker, inkludert healere med prøver pasienter, innebærer å visualisere en konvolutt med hvitt lys (eller hvilken som helst farge du føler formidler strøm) rundt hele kroppen. Tenk på det som et skjold som blokkerer ut negativitet eller fysisk ubehag, men gjør det som er positivt å filtrere i.
 7. 7
  Administrere følelsesmessig overbelastning. Du trenger ikke å være takknemlighetsgjeld til din evne til å absorbere andres følelser, slår forbannelsen til en gave ved å praktisere strategier som kan frigjøre deg:
  • Lær å kjenne igjen folk som kan bringe deg ned. Folk som er spesielt vanskelig for emosjonelle empaths inkluderer criticizer, offeret, den narcissist, og kontrolleren. Judith Orloff vilkår disse menneskene "emosjonelle vampyrer". Når du vet hvordan å få øye på disse problemene, kan du beskytte deg mot dem, inkludert å fjerne deg fra deres nærvær, og fortelle deg selv at "jeg respekterer den personen du er innenfor, selv om jeg ikke liker det du gjør."
  • Spis et høyt måltid før du går inn stressende situasjoner som for eksempel å være en del av et publikum. Når du er i en folkemengde, finne tilfluktssteder, som sitter på kantene, eller står fra hverandre.
  • Pass på at du ikke må stole på andre mennesker for å få deg ut av vanskelige situasjoner. Ta med din egen bil eller vet hvordan de skal komme seg hjem lett når det trengs. Har tilstrekkelige midler til å kunne gjøre alternative ordninger hvis du begynner å føle seg overveldet.
  • Sette tidsfrister. Å vite hvor mye du kan stå og adlyde den grensen er viktig å sikre din mentale velvære. Også satt slag, men meningsfulle grenser med andre som overvelde deg, ikke stå rundt lytter til dem snakke i to timer når du bare kan takle en halv time.
  • Har din egen private plass i et hjem som deles med andre. Be andre om å respektere din nedetid der du kan forynge. Dette er spesielt viktig for å hindre deg fra å ta på partnerens følelser for mye. En studie, mann hule, systue, lesekrok, etc., alle tilbyr din egen plass.
  • Praktiserer meditasjon og mindfulness.
 8. 8
  Se etter og situasjoner. Ring en venn som ser det gode i andre. Tilbring tid med en kollega som bekrefter den lyse siden av ting. Lytt til håpefulle mennesker. Hør troen de har på seg selv og andre. Også smakstilsetning håpefulle ord, sanger og kunstformer. er smittsomt og det vil løfte humøret.
  • Dyrke positive følelser som øker din indre styrke. Hvis du er omgitt av fred og kjærlighet, vil du blomstre så sterkt som negative følelser føre til at du vil. Respektere dine egne behov gjennom sunn selvtillit kjærlighet vil øke din evne til å respektere andre.
  • Lær å bruke medfølelse som en måte å forsvare deg mot overveldende følelser. Medfølelse tillater deg å være empatisk til situasjonen for andre mennesker, men også krever at du er barmhjertig mot deg selv. Det betyr at du ikke trenger å føle deg skyldig om søker frist fra å bli overveldet, da dette sikrer at du kan være mer engasjert med andre i det lange løp, heller enn mindre. Det betyr også at du holder deg helt ved ikke å leve deg inn i verden av negative mennesker.

Tips

 • Smerter, smerter, forvirring og følelse overveldet etter å være midt i en folkemengde er alle tegn på at du har absorbert negative følelser fra andre mennesker og kroppen prøver å beskytte deg.
 • Fortsette å øve disse strategiene. Du trenger ikke å finne opp hjulet hver gang du er på følelsesmessig overbelastning. Med strategier for å takle, kan du ha raskere retorts til stressende situasjoner, føler seg tryggere, og dine følelser kan blomstre.
 • Noen mennesker vil svare på absorpsjon av negative følelser med panikkanfall, depresjon, mat overspisingsepisode og undiagnosable fysiske symptomer.
 • Det er mulig at hvis du lider av kronisk utmattelsessyndrom, at du lider av emosjonell overbelastning.

Advarsler

 • Erkjenne at de fleste eller alle av tegnene på at du kan være 'empatisk' vil gjelde for co-avhengighet i tillegg, spesielt hvis du har et problem å si "nei" til folk. Mens det er mye mindre attraktivt å se deg selv som co-avhengige, snarere enn "empatisk", er det sannsynligvis mer til poenget, og lette å behandle, slik at du kan respektere dine egne behov, og vesentlig redusere eller eliminere symptomene beskrevet ovenfor.
 • Ikke forvent at alle skal respektere dine behov. Noen mennesker aldri vil. Men den mektigste ordet er "nei". Du trenger ikke å etterkomme deres ønsker, å ta vare på deg selv kommer først, da er du bedre i stand til å ta vare på andre.

Ting du trenger

 • Plass på egen hånd for å trekke seg tilbake til