Wkeno

Hvordan å svelge bitter medisin


Ingen liker å ta medisin, og når smaken går ned er dårlig, det gjør misliker dobbel. Så hvordan magen du den ekle ting som er vel å føle deg bedre? Følgende er noen tips som hjelper deg til å ta bitter medisin. Vær oppmerksom på at mange medisiner ikke kan knuses. Hvis du knuse noen piller som er utformet for å bli utgitt sakte, vil du få all den medisinen samtidig. Andre formuleringer krever også at du ikke knuse eller dele. Noen medikamenter bør ikke tas sammen med melk. Andre ikke bør tas med saft. Snakk med apoteket før du prøver noen av de følgende.

Trinn

Hvordan å svelge bitter medisin. Hvis medisinen sier at du kan ta det med mat, kan du kjedelig smaken ved å male den i en kopp gelé eller honning.
Hvordan å svelge bitter medisin. Hvis medisinen sier at du kan ta det med mat, kan du kjedelig smaken ved å male den i en kopp gelé eller honning.

Gelé og honning

 1. 1
  Hvis medisinen sier at du kan ta det med mat, kan du kjedelig smaken ved å male den i en kopp gelé eller honning. Den søte smaken av maten vil hjelpe distrahere smaksløkene fra ekkel smak av p-piller.

Brød eller peanøttsmør

 1. 1
  Hvis du ikke kan eller ikke ønsker å male opp medisinen, prøv å sette pillen i en klump av brød, eller peanøttsmør og svelge det hele. Brød og peanøttsmør vil føre til at munnen til å sikle så pillen blir lettere å svelge.

Melk eller juice

 1. 1
  Ta medisiner med et glass melk. Det vil hjelpe kjedelig smaken også.
 2. 2
  Prøv litt juice i munnen før du tar medisinen. Dette skulle gjøre det smake litt bedre. Vær oppmerksom på at enkelte medisiner ikke kan tas med visse juice (f.eks grapefrukt). Rådfør deg med apoteket før du bruker denne metoden.

Et annet merke

 1. 1
  Hvis ingen av disse hjelp, så spør legen din om det er et annet merke av medisinen. Akkurat som en smultring fra Krispy Kreme ikke smaker som en fra baker nedover gaten, den samme medisinen sannsynligvis ikke vil smake det samme fra ulike selskaper. Tilsvarende vil du kanskje foretrekke et medikament i form av en pille, snarere enn en væske eller suspensjon, hvis du misliker bitter medisin.

Generell hjelp

 1. 1
  Prøv å hold nesen når du tar medisinen. Olfactory kjertler og smaksløkene jobber sammen, så dette vil bidra til å maskere smaken som du tar det.
 2. 2
  Prøv å sette pille eller væske eller gel så langt tilbake i munnen som mulig, unngå tungen. Hvis det ikke berører tungen, vil du ikke smake det.
 3. 3
  Puss tennene etterpå.
 4. 4
  Svelge det så raskt som mulig for å unngå gagging!
 5. 5
  Hvis ingen av disse ideene fungerer så den beste ideen er å "bukk opp" og ta den. Din helse er viktig nok til å ofre noen smaksløker her og der.

Tips

 • At hele det medisinen på en gang. Det gjør det mye mindre smertefullt enn hvis du forlenge prosessen!
 • Fyll munnen med drikke (juice er bra), og deretter legge den pillen. Mange folk legger pillen i første og lider dårlig smak før de ta sin drink.
 • Ta honning etter bitter medisin. Eller har en slurk av en drikk når den har gått ned.

Advarsler

 • Aldri ta medisiner som ikke er foreskrevet til deg.
 • Spør lege eller apotek dersom disse metodene for å ta medisinen er akseptable. Mat kan avbryte og / eller reagere på visse medisiner.