Wkeno

Hvordan å våkne opp fredelig

Dere vet hvordan det er. Kanskje du har et tidlig møte, null timers klasser eller arbeid som starter tidlig. Uansett hva det er, hver morgen du er i fred, hvile i dyp søvn, så da plutselig: pip! Den fjerde av juli er begynner på night stand og du febrilsk prøver å gjøre det slutt. Dumme alarmer!

Trinn

Hvordan å våkne opp fredelig. Ikke stol på en irriterende, høyt, ytterst ubehagelig alarm.
Hvordan å våkne opp fredelig. Ikke stol på en irriterende, høyt, ytterst ubehagelig alarm.
 1. 1
  Ikke stol på en irriterende, høyt, ytterst ubehagelig alarm. Bruk to forskjellige alarmer, ett med et høyt pip, og ett med rolig musikk. Sett en radio, MP3-spiller eller andre enheter for å gradvis våkner du opp først, 15-30 minutter før din vanlige alarm. Det vil bidra til å minne deg på at høy pipelyd alarm vil snart følge etter.
 2. 2
  Prøv en av de nye alarm klokker som overvåker søvnmønster. De bestemmer den optimale øyeblikk å vekke deg basert på dine søvnen. Waking på feil tidspunkt i henhold til kroppens naturlige søvnsyklus kan gjøre deg groggy og irritabel. Disse klokkene er ment å eliminere dette ved å vekke deg på riktig tidspunkt for din kropp og alarmen til annen.
 3. 3
  Unngå å drikke koffeinholdige drikker etter solnedgang hvis du pleier å gå i dvale etter 20:00. Koffein påvirker din sove og våkne syklus.
 4. 4
  Omgå altfor stimulerende TV-programmer og filmer som sparker opp en adrenalin respons i kroppen din. Dette inkluderer å unngå show som skildrer mord, action-filmer, og stressende reality-show. Hvis du må se disse viser, prøv å TiVo showet og se den en annen gang hvis du kan.
 5. 5
  Matvarer du kan trygt ha i kveld som ikke vil skade din søvnsyklus inkluderer melkeprodukter, som kan forårsake døsighet og hjelpe deg, få sove. Og også kalkun og nøtter og andre matvarer som inneholder tryptofan, en naturlig søvn hjelpemiddel, er greit for folk flest.
 6. 6
  Hvis du må angi en vekkerklokke for å våkne opp om morgenen, prøv å bruke en med naturlige lyder eller musikalske instrumenter som en del av alarmen. Å våkne opp til høyt klokkene og piper har vist seg å indusere en skremmeeffekt, som gir ekstremt stress på oppvåkning og kan negativt påvirke deg i løpet av dagen.
 7. 7
  Prøv å ta et bad før du går til sengs. Hell i noen boble bad og suge i en halvtime / time. Dette bør gjøre at du føler deg trøtt og døsig, og klar til å sove.
 8. 8
  Kliniske studier i japan har vist at folk som er sakte våknet opp i lyset fra solen føler seg bedre i morgen. Hvis du kan, sette opp noen system av belysning som sakte slår på til ønsket tid, med en dimmer. Lyset skal øke i styrke over omtrent en halv time før du våkner.

Tips

 • Still vekkerklokken noen få minutter før ordinær tid du står opp. Det vil gi deg noen minutter til å slappe av og gjør deg klar til å stå opp og du vil ikke komme for sent.
 • Eksperimentere med ulike typer av rolig musikk.
 • Spise en appelsin (må være veldig frisk) så snart du våkner.
 • Prøv iSnooze. Det er et gratis program som fungerer med iTunes for å vekke deg.
 • Vær oppmerksom på overgangsfase, når du kommer ut av dvale i bevisstheten.

Advarsler

 • Vekkerklokken volum må ikke være for myk eller milde.
 • Ikke glem å sette din pipelyd alarm.

Ting du trenger

 • Vanlig, høy alarm som piper
 • Radio eller MP3-spiller med alarmfunksjon
 • Sove sporing alarm klokke (valgfritt)