Wkeno

Hvordan å våkne opp i tide

Har du problemer med å våkne opp i tide om morgenen til tross desperate forsøk på å gjøre det? Er du redd du kan miste jobben din eller mislykkes en klasse fordi du ikke kan stå opp i tide? Mens de fleste mennesker kan rett og slett sette en vekkerklokke og stå opp til ønsket tid, har nesten alle problemer fengende seg på et tidspunkt, og mange mennesker ofte sove gjennom sine alarmer. Hvis du er kronisk sent på jobben, eller hvis du bare trenger å sikre at du ikke går glipp av flyturen i morgen tidlig, les videre.

Trinn

Hvordan å våkne opp i tide. Komme inn i en rytme.
Hvordan å våkne opp i tide. Komme inn i en rytme.
 1. 1
  Få nok søvn. Det kan være vanskelig å dra deg selv ut av sengen etter en natt av utilstrekkelig søvn, og kronisk søvnmangel (en søvn underskudd) gjør oppgaven enda vanskeligere. Bestemme hvor mye søvn du trenger, og sørge for å få på det beløpet hver natt. På et minimum, når du våkner opp i tide er avgjørende, bør du prøve veldig hardt å gå i dvale i minst åtte timer, selv om du har ellers avslappet søvn mønstre. Kroppen din kan ikke "store" søvn.
 2. 2
  Komme inn i en rytme. Kroppens klokke følger en døgnrytme. Hvis din rytme er riktig innstilt, kan du være i stand til å regelmessig våkne opp uthvilt uten alarm, men hvis det ikke du vil våkne opp groggy eller sove gjennom alarmen helt. Gjør en innsats for å få til sengs og stå opp på omtrent samme tid hver dag. Hvis du jobber skiftende turnus eller annen måte må justere planen, vil din rytme bli kastet av for en stund, men du kan tilbakestille det over et par dager.
 3. 3
  Juster for din søvn sykluser. Den typiske human søvn syklusen er 90 minutter. Juster gang du våkner opp eller tiden du går til sengs, slik at du sover for noen multiplum av 90 minutter (for eksempel 6, 7 1/2, eller 9 timer), og du vil våkne opp mer uthvilt.
 4. 4
  Sov godt. Åtte timers søvn vil ikke hjelpe deg mye hvis du ikke får søvnkvalitet. Minimere forstyrrelser som kan vekke deg opp i natt:
  • Få en komfortabel seng
  • Still inn termostaten slik du vil sove på en behagelig temperatur
  • Redusere eksterne lyder ved lukke vinduer, slå av TV-en, eller bruke en enhet som genererer konstant "hvit støy".
  • Vakt mot mygg hvis du er på et sted hvor de er et problem og ta forebyggende tiltak slik at du er fullt bevoktet mot dem når de sover.
  • Tenk å få en større seng eller sove i separate senger hvis din ektefelle eller partner vekker deg opp med sin kaste og slå. Enda bedre, få en madrass som absorberer bevegelse og vil ikke bli følt av partneren din.
  • Avstå fra koffein og alkohol seks timer før du skal sove, fordi koffein kan bo i systemet så lenge, særlig om natten.
  • Mørkere i rommet. Skarpe lys vil holde deg våken.
  • Les de relaterte Googles for flere tips om å få sove og få søvnkvalitet.
 5. 5
  Få riktig vekkerklokke. Noen mennesker trenger et veldig høyt, harde alarm, noen kan ikke våkne opp til radio, og noen finner ut at gradvise våkne fungerer best. Det er også mange varianter av alarmer for å holde seg i nærheten av deg som vil vibrere for å vekke deg, inkludert en vibrerende pute, håndleddet band, og enheter som klippet på å puta eller gå mellom madrasser. Eksperimentere for å finne vekkerklokke som er best for deg og din nabo (forutsatt at du ønsker å være respektfull selvfølgelig!)
 6. 6
  Plasser vekkerklokken slik at du har til å komme seg ut av sengen for å slå den av. Det er ganske vanlig å komme over til nattbordet, slå av alarmen, og gå tilbake til å sove uten selv å huske å gjøre det. Hvis du har til å komme seg ut av sengen og gå på tvers av rommet, men er det mer sannsynlig å holde seg våken.
 7. 7
  Angi flere alarmklokker. Hvis du vet at en alarm ikke vil våkne opp permanent, sett mer enn en til å gå av. Du kan sette dem begge for samme tid hvis du har problemer med å høre bare én, eller du kan sette andre til å gå av 5-10 minutter etter den første. Du kan finne det hjelper hvis de gjør forskjellige lyder.
 8. 8
  Få noen til å hjelpe deg. Hvis din ektefelle eller partner, eller bare en samboer ikke har problemer med å våkne opp i tide, be ham eller henne til å hjelpe deg å våkne opp og å sørge for at du holder deg våken. En pålitelig romkamerat kanskje også villig til å hjelpe hvis du gir ham eller henne noen dollar eller lage frokost. Du kan også be en venn til å ringe deg i morgen og snakke med deg i et minutt eller så til du blir helt våken. Hvis du ikke kan finne en pålitelig venn som er villig til å hjelpe, får en oppvekker. Long et fast innslag i hoteller, våkne opp samtaler til din hjemme eller mobiltelefon er nå tilgjengelig via abonnement eller for engangseffekter samtaler.
 9. 9
  Kom deg ut av sengen hvis du våkner opp noen minutter før alarmen ringer. På grunn av nattlig hormonelle endringer i naturlig søvn sykluser, mange opplever at de våkner opp noen minutter før deres alarmen utløses. Hvis dette skjer, anser det som et tegn på at du er klar til å stå opp. Hvis du går tilbake til å sove å vente på alarmen, vil du sannsynligvis føle deg mer døsig.
 10. 10
  Frisk opp soverommet. Kroppen naturlig våkner raskere når det er lyst ute, så hold gardinene åpne for å bruke solen til å hjelpe deg våken. Hvis du trenger å våkne opp når det er mørkt, eller hvis du bor i en kjedelig, skyet plass, bør du vurdere å bruke en timer på soverommet lampe eller får en lys boks eller en sengekanten daggry simulator.
 11. 11
  Få pumpes. Når du våkner opp, komme seg ut av sengen umiddelbart og kom i gang. Er det noen calisthenics eller raskt gå om morgenen rutine.
 12. 12
  Ta en dusj med en gang du får ut av sengen, vekslende temperaturer mellom varmt og kaldt for å få blodsirkulasjonen i gang. Bruk dusjgeler med ingredienser som sitron eller peppermynte essensielle oljer for å gjøre deg mer våken. Hvis en dusj ikke er mulig, kan du prøve å sette et par dråper eteriske oljer på en vev og puste inn duften av dem. Noen vekkerklokker har nå aromaterapi komponenter bygget inn, også.
 13. 13
  Ta en drink. Drikker litt vann så snart du våkner stimulerer opp kroppen og vil hjelpe deg å holde seg våken. Hvis du trenger noe sterkere, prøv kaffe eller te. Hvis du har problemer med å få den ut av soverommet uten kaffe, bør du vurdere å sette kaffetrakteren på rommet ditt og sette timeren slik at en kopp Joe vil vente på deg når du våkner.
 14. 14
  Bruk en svært høy alarm som windup klokken avbildet nedenfor. Plassere klokken innsiden kjøkken gryte eller annen metallbeholder snudd opp ned. Eller sove med hodetelefoner på, slik at du får støt våken uten å forstyrre andre!

Tips

 • Du ønsker kanskje å gi deg selv en liten boost om morgenen ved å ha noe å se frem til. Det trenger ikke å være noe stort, men bare noe som vil lyse dagen og du ønsker å komme ut av sengen.
 • Sørg for at alarmen er riktig innstilt før du går til sengs.
 • Etter å ha slått av alarmen, gå rett til badet og sprute litt kaldt vann i ansiktet ditt før du er våken.
 • Hvis du vet at du synes det er vanskelig å fungere i morgen, forberede så mye som mulig kvelden før, slik at du har mindre å bekymre deg for når du våkner.
 • Få en tavle og skrive ned noen gode ting som du leter frem til (selv om det begynner å bli hjemme!) For motiverende formål. Også skrive ned noen obligatoriske ting du må gjøre i morgen. For eksempel kan du trenger å avslutte skrive rapporten. Skriv det ned.
 • Lag en stor frokost natten før. Sett den i kjøleskapet over natten. Å vite at du har en stor yummy måltid venter på at du vil gjøre du ønsker å få opp mer.
 • Hvis alt annet mislykkes, bare sette vekkerklokken bort fra sengen, og ekstra høyt. Du vil ikke være i stand til å sove, hvis du ikke får opp.
 • Følg denne og du vil være ute av sengen å ha en produktiv dag!
 • Det hjelper også å ha en høy alarm clock. Dette vil vekke deg opp raskt og til slutt kroppen din vil tilpasse seg våkne til lyden av noe.
 • Sørg for å huske alle grunnene du trenger for å komme rett ut av sengen.
 • Før du går å sove, prøv å fortelle deg hvilken tid du ønsker å våkne opp. Det høres kanskje rart ut, men ofte fungerer.
 • Prøv å plassere peppermints, tyggegummi, eller noen form for mat på toppen av alarmen. Når alarmen utløses, pop litt i munnen før du slår den av. Bare vær forsiktig med å ikke kveles, bør du gå tilbake til å sove. I tillegg kan mint smak øke årvåkenhet.
 • Splash ansiktet med kaldt vann. Det kalde vannet vil vekke deg opp, og du kan få et trekk på derfra.
 • Det er noen virkelig flotte gadgets der ute som vil hjelpe deg å våkne opp om morgenen. Prøv Puzzle Klokke for eksempel. Nøkkelen er å få tankene i bevegelse, og for å gi deg selv en sjanse til å huske at du ikke ønsker å gå tilbake til å sove!
 • Prøv å drikke noe før du går i dvale, for eksempel en flaske med vann. Etter den tid alarmen går av, vil du sannsynligvis måtte bruke badet, og vil ikke være i stand til å gå tilbake til å sove komfortabelt.
 • Det er noen klokker der ute som har en del som enten flyr eller ruller rundt, og for å slå av alarmen, må du fange dem og returnere dem til alarm basen. Ex. "Clocky Mobile Alarm Clock" eller "spyflue Alarm Clock"
 • Hvis du har en hard tid å våkne deg opp mens du ligger i sengen, spente alle muskler i kroppen din. Så flere ganger å holde spenningen i alle musklene i noen sekunder hver gang. Dette vil vekke vilje og energi og få kroppen "i gir."
 • Ikke spis sukkerholdig eller koffeinholdige matvarer før sengetid. Spis god sunn mat som pop corn og yoghurt. Drikke urtete og vann.
 • Still dine vekkerklokker for flere ganger, kanskje hver en halv time fra hverandre. Første du trygt kan sove gjennom. Andre, bør du stå opp for om du vil nok tid til å være godt forberedt for dagen. Tredje, må du løpe ut døren for å holde fra å være sent. Pass på å huske hvilke alarmer betegne hvilke tider og betydninger.
 • PS Tro på deg selv, hvis du sier at du kan gjøre det så du vil!
 • Sette alarmen tidligere enn nødvendig. For eksempel si at du ønsker å komme opp på syv så du sette alarmen 10 15 minutter tidligere, i likhet 06:45
 • Plasser en kasserolle opp-ned over din vekkerklokke og sted noe tungt og litt skjør på det, slik som en luftfukter med en full tank med vann. Når alarmen går av, vil du trenger noen grad av bevissthet og styrke til å plassere deg riktig og forsiktig fjerne luftfukter.
 • En annen klokke som fungerer veldig bra er "Sonic Bomb Alarm Clock". Denne klokken er veldig høyt, og kommer også med en kraftig vibrasjon enhet for å sette under madrassen å riste deg våken.
 • Sett en vekkerklokke langt fra deg, slik at du kan komme og få det.
 • En B-kompleks vitamin supplement kan hjelpe en person å etablere (eller endre) en naturlig døgnrytme.
 • Etter å ha satt vekkerklokken, legg den i en boks, lås med en nøkkel og satte nøkkelen i lengst hjørne av huset. Du bør være våken av den tiden du få den låst opp for å slå den av.
 • Den "Dumbbell Alarm Clock", en vibrerende klokke, en lysterapi lampe, og en hvit støy opptak. Bare sette "Dumbbell Alarm Clock" for når du ønsker å våkne opp og i morgen vil det summe før du har gjort 30 reps. Det er foreslått å koble dem til sengen med lange tynne kjeder og små låser og forlate nøklene i bilen. Dette vil hindre deg fra å ta den ringende manualer inn i stuen, sette dem under sofaen puter, går tilbake inn på soverommet og falle tilbake til å sove. Hvis du ikke ønsker å våkne opp sengen din partner, vil du også trenge en vibrerende klokke. Still klokken til å gå av fem minutter før manualer. Du bør også be legen din om et manus for en lysterapi lampe. Du får den fra kirurgiske forsyne butikkene. Lampen kan settes til å gradvis fylle rommet med ekte sollys-type lys på ønsket kjølvannet tid. Dette vil endre din naturlige søvn / våkne syklus, og du vil begynne å bli trøtt og sovne tidligere også. Dette krever å binde seg til samme kjølvannet & søvn ganger. Hvis dette er vanskelig på grunn av bakgrunnsstøy, prøv å lytte til høyt hvit støy med hodetelefoner. Et eksempel på ekte hvite nesen er en høyt fan.
 • Prøv å legge en skive sitron ved siden av alarmen, når du slår av alarmen, slikke eller suge på sitron. Som vil vekke deg for sure!

Advarsler

 • Hvis du drikker noe før sengetid, eller blir tørst om natten, sørg for at drikke ikke har mye sukker eller koffein. Vann fungerer best.
 • Ikke gå tilbake til sengen. Etter at du har vært opp og flytte på en stund, er det noen ganger fristende å legge seg ned "bare for et minutt eller så." Ikke gjør det, alle forberedelsene vil være i avløpet hvis du sovner uventet. Din tretthet vil snart passere hvis du holde opp.
 • Kronisk søvnproblemer eller hyppige tretthet kan være forårsaket av en søvnforstyrrelse eller annen medisinsk tilstand. Sjekk med legen din dersom disse symptomene vedvarer.
 • Søvn hjelp narkotika kan hjelpe deg med å få sove og å få en bedre natts søvn, men de kan også la deg også døsig å våkne opp når du trenger det. De kan også være vanedannende derfor unngå å bruke dem om mulig, særlig over lange tidsperioder.
 • Koffein bør ikke brukes som en wake up metoden. Det er svært vanedannende og renser kroppen for å behandle koffein som en integrert del av å våkne opp. Det er også forholdene kroppen å "krasje" når den ikke har noen. Det vil forstyrre den naturlige fordøyelsen ved å skade mageslimhinnen, mens kroppen din prøver å behandle frokost, den første og viktigste måltid på dagen. En kopp eller to med isvann er det beste for kroppen din i morgen.
 • Prøv å sette alarmen til å spille hurtig tempo fengende musikk som punk rock, heavy metal, eller techno.