Wkeno

Hvordan å våkne opp lett

Går du til sengs tidlig, stå opp sent, og fortsatt har problemer med å våkne opp uansett hva du gjør? Denne artikkelen har en løsning for deg.

Trinn

Hvordan å våkne opp lett. Lag et notat av gode ting som vil skje neste dag.
Hvordan å våkne opp lett. Lag et notat av gode ting som vil skje neste dag.
 1. 1
  Lag et notat av gode ting som vil skje neste dag. Hvis du har en vekkerklokke eller et nattbord, får en klistrelapp og skrive ned noe godt eller spennende som vil skje etter at du våkner. Det kan være så stor som går til en konsert eller opptre foran folk, eller det kan være så lite som å være i stand til å se hunden din når du står opp.
 2. 2
  Gjøre soverommet kjøligere. Hvis soverommet er veldig varm når du våkner, kan det gjøre deg søvnig. Skru ned termostaten mellom 60 eller 70 grader Fahrenheit.
 3. 3
  Gjøre soverommet fargerik. Det begynner adrenalinet, sparker deg i gir. Finn noe fargerikt, som et teppe eller kaste pute, og setter den i det området du først ser når du våkner.
 4. 4
  Sette blomster på nattbordet. I en studie fikk kvinnene som våknet opp og så blomster umiddelbart etter at de åpnet øynene en stemning heis som varte hele dagen.
 5. 5
  Ikke trykk på den knappen! Hvis du trykker på snooze-knappen, vet hjernen din det vil gå av igjen. Du vil ikke få noen av de dype, hvile søvn i mellom snoozes. Still inn alarm for når du absolutt må stå opp. Hvis du har en hard tid ikke å trykke på snooze-knappen, kan du prøve å sette den andre siden av rommet, så du må gå dit, våkner du opp underveis.
 6. 6
  Visualisere dagen. Hvis du forestille deg våken og energisk, fyrer den opp de samme delene av hjernen du bruker når du faktisk er våken og energisk.
 7. 7
  Drikk et stort glass vann. Selv en 2% nedgang i vann butikkene kan gjøre deg mer sliten.
 8. 8
  Bring på solen. Sollys gjør at du føler deg mer våken, og signaliserer din biologiske klokke til å slutte å lage melatonin, som gjør deg søvnig.
 9. 9
  Massere deg selv. Dette øker blodsirkulasjonen, våkner du opp. Tromme fingertuppene på ansiktet ditt.

Tips

 • Du kan også starte dagen med. Det får deg løs og komfortabel, og fysisk aktivitet rister av grogginess.
 • Hvis du våkner opp før solen kommer ut, og du kan ikke ha sollys, kan du kjøpe en daggry simulator og sette den slik at den maksimale lysstyrken er der når alarmen går av.

Advarsler

 • Ikke bruke for mye tid i morgen gjør tallene 6-9.

Ting du trenger

 • fargerike tekstiler
 • post-it-lapper
 • blomster
 • vekkerklokke
 • vann
 • sollys / daggrysimulator (valgfritt)