Wkeno

Hvordan begynne å jogge

Løping kan være en fin måte å komme i form og holde passe. Det er uten tvil en av de enkleste (og billigste) sport tilgjengelig, kan gjøres når som helst på døgnet, alle dager i året, og er den raskeste måten å fysisk form..

Trinn

Hvordan begynne å jogge. Finne et par sko som er komfortable og gir tilstrekkelig støtte.
Hvordan begynne å jogge. Finne et par sko som er komfortable og gir tilstrekkelig støtte.
 1. 1
  Finne et par sko som er komfortable og gir tilstrekkelig støtte. Om nødvendig, kan du besøke en butikk som spesialiserer seg i å kjøre utstyr for råd. Enhver butikk som fører riktige joggesko vil også gjennomføre forsvarlig å kjøre antrekk. Kjører shorts er ikke nødvendig, og kan være en smule ubehagelig for noen som ikke er vant til shorts som er så korte, men hvis du er villig til å kjøpe et par par, vil du så finne den ekstra friheten et must.
 2. 2
  Sett dine mål. Finne ut hvilket nivå av forpliktelse som du er komfortabel med og hva mengde tid og energi du ønsker å forplikte seg til å kjøre. Uansett hva målet ditt er, siden du ikke er vant til å kjøre, må du begynne i det små, langsomme og bygge opp.
 3. 3
  Avgjør om du vil kjøre utendørs eller innendørs på en tredemølle. Kjører utendørs vil gi et utmerket utvalg av natur, ruter og terreng, men vil føre til ekstra belastning på knærne og leggen (helt foran delen av leggene). Dette er på grunn av hardheten av betong - for å unngå dette, se etter polstrede sko, eller kjøre på gress, noe som vil redusere virkningen. Kjører innendørs vil være mer kjedelig og langtekkelig for lengre turer, som en tredemølle ikke gå hvor som helst. Det vil åpenbart kreve tredemølle tilgang, enten på et treningsstudio eller hjemme, noe som vil øke kostnadene ved å drive. Videre vil du ikke få så fullføre en treningsøkt som tredemølle vil være å gjøre en god del av jobben for deg (skyve bevegelse som er normalt reservert for hamstring blir assistert av den trekke bevegelse på tredemøllen.)
 4. 4
  Strekk før og etter du kjører for å redusere oddsen for skade. Når du strekker sørg for å strekke viktige muskelgrupper i gang - armer, legger, hamstrings, quads og setemuskler.
 5. 5
  Ta en venn med deg. Finn en venn som også ønsker å komme i form, og begynne å jogge sammen.
 6. 6
  Kjøre hver dag. Dette er avgjørende for å bygge opp en vane. Hvis du føler behov for en fridag, ta av søndag eller annenhver søndag, og er den siste dagen av treningsuken. Hvis du begynner å føle sliten fra dag til dag, forkorte ett av løpene dine, eller ta en joggetur i et saktere tempo. Du vil føle deg bedre neste dag, bedre enn om du hadde tatt en fridag. Også holde kjørelengde registrert, enten på papir eller på nett.
 7. 7
  Nyt det du har begynt. Du utvikler en livsstil som er givende både fysisk og følelsesmessig. Du har mulighet til å få nye venner og å være stolt av formen kroppen din er i.

Tips

 • Ikke mist motet hvis du ikke får gode resultater umiddelbart. Det tar tid å bygge opp utholdenhet og for kroppen å tilpasse seg den nye aktiviteten.
 • Presse deg selv litt hardere hver uke. Det kan bety å kjøre 10 minutter på en tredemølle eller en annen par kvartaler utenfor.
 • Lytt til musikk for å holde motivert og fordrive tiden mens du kjører.
 • På flukt i seg selv, starte sakte. Selv de beste av løpere varme opp i et tempo mye tregere enn deres viktigste løp. Når du begynner å føle deg komfortabel i et løp, så kan du begynne å plukke opp tempoet slik som å få en faktisk trening eller brenne noen virkelige kalorier, hva tilfellet kan være.
 • Det viktigste - Nyt det. Løping er fantastisk.
 • Skolene er flott å kjøre på! Tenk deg heldig hvis du har en skole i nærheten, fordi du kan kjøre gratis på banen! Det er lettere å klokke hvor fort du kan kjøre hvis hastigheten er målet ditt.
 • Har fleksibilitet når det gjelder å planlegge treningsøktene dine som energinivået og ytelsen vil variere fra dag til dag.
 • Kjøp en skritteller for å holde oversikt over fremgangen din.

Advarsler

 • Kjør forsiktig i vintermånedene så kaldt vær og isete underlag kan føre til skade.
 • Kjører i sommermånedene kan være like farlig. Du bør definitivt hydrat mer i disse månedene enn du ville gjort i vinter, fordi varmen vil føre til at du svetter mer.
 • Omvendt, ikke over hydrat i sommermånedene. Tar for mye vann kan føre til en natrium ubalanse som er like farlig som dehydrering. Investering i sportsdrikke er en god idé, så lenge vannet er tatt med seg.
 • Aldri øke kjørelengde med mer enn omtrent 15% hver uke Hvis du starter å kjøre 14 miles ditt første uken (to miles per dag), neste uke, kjøre ca 16 miles. Dette bidrar til å hindre skader og følelser av frustrasjon. Det er også en bedre raskere og enklere måte å komme i form (i stedet for å ha store hopp i kjørelengde)